Skip to main content

Bitcoin nieuws

Dan Tapiero - Bitcoin heeft slechts 15% van beleggings-portfolio's nodig om $ 500K te bereiken

Dan Tapiero 

In een gesprek met de beroemde podcaster Anthony Pompliano, zegt Dan Tapiero dat hij de Bitcoin koers met ongeveer 20X ziet stijgen.

Tapiero, de mede-oprichter van Gold Bullion International (GBI), is ervan overtuigd dat institutionele beleggers op het punt staan ​​meer dan $ 15 biljoen in Bitcoin te steken. Bijgevolg heeft BTC geen andere keuze dan een koers van 500.000 US dollar te bereiken.

In de podcast zei de goud- en Bitcoin-investeerder dat BTC de ultieme munt is. Hij moedigde Bitcoin-investeerders echter aan om ook te overwegen om een ​​paar staven van het gele edelmetaal te bezitten. Volgens hem kunnen zowel goud als King Crypto de komende vijf jaar aanzienlijke prijsstijgingen tegemoet zien.

Interessant is dat, terwijl de prijs van goud in deze periode waarschijnlijk verdubbeld zal zijn, de Bitcoin koers "ergens tussen $ 300.000 en $ 500.000 zal liggen." Dit betekent een stijging van 20 tot 30 keer. Wat nog fascinerender is, is dat zijn voorspelling over een fors stijgende goudprijs, door bijna iedereen in de goud wereld wordt gedeeld. Volgens Tapiero is er in de goudwereld 'geen debat' over een tegengestelde mening.

15% van de markt is gelijk aan $ 15 biljoen

Met name de projecties van Tapiero zijn niet ongegrond. Hij gelooft dat institutionele en gefortuneerde individuele investeerders in de conventionele financiële wereld waarschijnlijk een aanzienlijk deel van hun portefeuilles aan BTC zullen besteden.

In een markt met een waarde van $ 100 biljoen, gelooft de medeoprichter van GBI dat het toewijzen van maximaal 15 procent van hun portefeuilles neerkomt op $ 15 biljoen aan BTC-investeringen.

Bij het vergelijken van het fysieke en digitale goud, merkte de belegger op dat Bitcoin een waardeopslag is en een bescherming tegen waardedaling van door de overheid uitgegeven valuta's. Echt goud daarentegen is slechts een opslagplaats van waarde. Hij voegde eraan toe dat digitaal goud een heel netwerk is, en wanneer de marktkapitalisatie de triljoen dollar bereikt, zullen er meer institutionele investeerders worden aangetrokken.

BTC en dollars 

Verrassend genoeg maken institutionele Bitcoin-investeerders zich geen zorgen over de prijsdalingen. Uit een onderzoek dat in september van dit jaar werd gepubliceerd door Evertas, een verzekeringsmaatschappij die zich richt op virtuele activa, bleek dat instellingen zich geen zorgen maken over prijsvolatiliteit. Daarom zullen ze verder gaan met hamsteren, ondanks de aanwezigheid van kortstondige volatiliteit van de Bitcoin koers.

Gezamenlijk beheren de ondervraagde bedrijven meer dan 78 miljard US dollar aan activa, verspreid over het VK en de VS.

26 procent van de respondenten was het met Tapiero eens dat instellingen zich voorbereiden om enorme bedragen naar virtuele valuta om te leiden. Daarbij behoorden hedgefondsen tot de entiteiten waarvan 64 procent van de respondenten denkt dat ze voorop zullen lopen als het gaat om investeringen in Bitcoin.

Instellingen die hun aandeel in Bitcoin al hebben vergroot, zijn onder meer Ark Investment Management LLC, Kinetic Portfolios Trust, FNY Investment Advisors LLC, Boston Private Wealth LLC en Edge Wealth Management LLC.

Merk op dat deze bedrijven meer dan twee miljard dollar aan activa onder hun beheer hebben. Hun BTC-investeringen zijn navenant groot. Kinetics Portfolios Trust en Ark Investment Management LLC hebben bijvoorbeeld Bitcoin ter waarde van respectievelijk $ 15 miljoen en $ 20 miljoen.

Verwacht dat BTC $ 288K bereikt

Tapiero is niet de enige met hooggespannen verwachtingen voor de koers van BTC. Brian Estes, CIO van Off the Chain Capital, vertelde Reuters dat Bitcoin-investeerders moeten verwachten dat ze één BTC verhandelen voor tussen $ 100K en $ 288K voordat we afscheid nemen van 2021. Estes heeft “Bitcoin 10x, 20x, 30x zien stijgen in een jaar. Dus 5x hoger gaan is geen probleem."

Tom Fitzpatrick, technisch analist van Citi, ziet dat Bitcoin voor december volgend jaar een hoogtepunt van $ 318.000 bereikt. Fitzpatrick baseert zijn voorspelling op de schaarste van BTC, een opmerkelijke mate van privacy en het gemak waarmee hij geografische grenzen overschrijdt.

Ook zijn eerdere Bitcoin-sceptici nu stevige supporters. Jim Cramer, een CNBC-host die ooit een BTC-scepticus was, waardeert nu de king crypto als een hedge tegen fiat-inflatie.

Cramer voelt zich ook comfortabel om Bitcoin en andere cryptocurrencies als een erfenis aan zijn kinderen over te laten, omdat ze meer thuis zijn met virtuele valuta dan met goud.

Bitcoin en koersgrafiek 

Er zijn signalen in de Bitcoin-wereld die laten zien dat walvissen hun plaats al hebben ingenomen in afwachting van de komende groei. Volgens de directeur research van Grayscale, Phil Bonello, neemt het aantal Bitcoin-adressen met minimaal 1K munten toe.

Momenteel hebben meer dan 2000 adressen links naar institutionele walvissen. Het huidige aantal adressen vertegenwoordigt een stijging van 37 procent in vergelijking met twee jaar geleden.

De meer gematigde verwachtingen

Hoewel sommigen, zoals het hoofd onderzoek van Stack Funds, Lennard Leo, geen astronomische prijsstijging zien zoals Tapiero, geloven ze nog steeds dat Bitcoin tegen december 2021 een koers tussen $ 60.000 en $ 80.000 kan neerzetten.

Maar zullen regeringen de stijging toestaan? Juan Perez, een valutahandelaar bij Tempus Inc, merkt op dat een Bitcoin koers boven $ 100K waarschijnlijk fiat-valuta's op de knieën zal brengen.

Daarom zullen federale regeringen er alles aan doen om een ​​dergelijk scenario te voorkomen, aangezien "ze niet zullen toestaan ​​dat fiat-valuta's zomaar instorten."

Hoe dan ook komen er interessante tijden aan voor cryptobeleggers. We zullen zien wie er gelijk gaan krijgen.