Skip to main content

Bitcoin nieuws

Technische analyse Bitcoin koers - Wat kunnen we verwachten na de correctie?

Technische Analyse Bitcoin koers

Het is een zeer interessante week geweest voor Bitcoin, aangezien een drastische stijging de Bitcoin koers naar prijsniveaus heeft geduwd die in drie jaar niet zijn gezien. Op een bepaald moment deze week was Bitcoin slechts $ 500 verwijderd van het breken van het oude koersrecord uit 2017. De afgelopen dagen hebben we echter een correctie gezien naar meer evenwichtige en redelijke niveaus.

Dit heeft velen doen afvragen waar Bitcoin nu naartoe gaat. Als een van de meest populaire activa die er momenteel zijn, haalt de cryptocurrency bijna iedere dag de krantenkoppen terwijl het zijn weg naar mainstream adoptie weer vervolgt.

We gaan Bitcoin gedetailleerd bekijken en de gegevens die we beschikbaar hebben gebruiken om een ​​voorspelling voor de komende uren, dagen, weken en maanden te extrapoleren. Om dit te doen, gebruiken we drie verschillende tijdframes, samen met indicatoren zoals volume, MACD, RSI, Bollinger Bands en meer.

Korte termijn vooruitzicht voor de koers van BTC

Om op korte termijn een beeld te krijgen van wat we van Bitcoin kunnen verwachten, gaan we kijken naar een grafiek met 1-uur candles. Dit zou ons een idee moeten geven van wat we de komende uren en dagen kunnen verwachten in termen van prijsbewegingen.

bitcoin koers grafiek 

 

Zoals je kunt zien, heeft Bitcoin een behoorlijke correctie ondergaan sinds het deze week bijna een nieuw hoogtepunt bereikte. Een belangrijk niveau dat we hier bekijken, is de vorige steun van $ 17.588. Op korte termijn lijkt het waarschijnlijk dat de BTC koers van die voormalige steun zal worden afgewezen en verder zal consolideren. Een candle die boven die weerstand sluit en een nieuwe test van dit niveau als steun zou echter zeker bullish zijn. Op dit tijdsbestek kijken we naar een vrij neutrale situatie.

Verwachtingen voor de Bitcoin koers op de Middellange termijn

Voor de middellange termijn gaan we kijken naar een Bitcoin-grafiek die 4-uurs-candles gebruikt. Dit zou ons een goed idee moeten geven van wat we de komende dagen en weken van Bitcoin kunnen verwachten.

bitcoin koers grafiek 

 

Op de 4-uurs grafiek zien we een duidelijk patroon ontstaan. Waar we hier naar op zoek zijn, is dat de prijs boven de trendlijn op de lange termijn blijft. Een candle van 4 uur dichtbij die steun zou een bearish korte termijn signaleren. Als we echter in dit patroon blijven en consolideren tussen de langetermijn trendlijn en nieuwe weerstand (horizontale lijn), zou het een bullish stijgende driehoek vormen die een voortzetting van de trend lijkt aan te geven.

Langetermijn vooruitzichten voor Bitcoin

Veel mensen zitten voor de lange termijn in cryptovaluta. Om een ​​goed beeld te krijgen van de langetermijn vooruitzichten van Bitcoin, gaan we kijken naar een grafiek met 1-daagse candles. Dit zou ons een idee moeten geven van wat we van Bitcoin kunnen verwachten in de komende weken, maanden en daarna.

BTC koers grafiek 

 

De dagelijkse langetermijn grafiek voor BTC is de afgelopen weken behoorlijk indrukwekkend. We hebben een aanzienlijke bull-run gehad die ons weer dicht bij de hoogste koers ooit heeft gebracht. Op een gegeven moment moesten we echter een correctie ondergaan. We zijn nog steeds aanzienlijk over de 100 MA-lijn. Dat zou de komende dagen echter wel zo moeten blijven. Waar we hier echt naar op zoek zijn, is dat de RSI-indicatoren afkoelen en een gezonde consolidatie laten zien voor de start van de volgende etappe omhoog.

Conclusie

Het technische plaatje m.b.t. de Bitcoin koers is nog steeds bullish. We bevinden ons nu in een gezonde correctie-fase en zullen de komende dagen waarschijnlijk niet direct een run richting de oude all time high maken. Maar……geduld is een schone zaak en zal waarschijnlijk worden beloond…..