Skip to main content

Bitcoin nieuws

Stack Funds: Bitcoin (BTC) had correctie nodig voordat het naar $ 100K stijgt

bitcoin met op achtergrond koers grafiek 

Om de Bitcoin koers $100K te laten bereiken, moest het tijdelijk zijn opwaartse traject verlaten. Volgens Stack Funds, een aanbieder van virtuele valuta-indexen, zal euforie de komende Bitcoin-race naar 100.000 US dollar leiden.

Beleggers houden vertrouwen in Bitcoin

In de eerste paar dagen van de week bereikte de King Crypto  $ 19.500, wat het hoogtepunt was van de aanhoudende groei van de afgelopen tijd.

bitcoin koers grafiek 

Helaas, merkte Stack Funds op, bevond BTC zich sinds oktober van dit jaar op het overbought-niveau. Daarom was een correctie nodig om de juiste basis te vinden voor zijn volgende waarderingsfase.

Stack Funds evalueerde het marktsentiment en concludeerde dat Bitcoin-investeerders nog steeds in de koningsmunt geloven, ondanks de daling van meer dan $ 19.000 naar $ 16.000 in slechts een paar dagen. Het bedrijf voegde er echter aan toe dat het sentiment onder beleggers waarschijnlijk zal veranderen in een euforie die een enorme koopcyclus voor BTC zal veroorzaken.

In een analyse merkte het bedrijf op:

“Velen hebben het gehad over de psychologie van marktcycli in aandelen sinds de grote depressie, die het sentiment van beleggers weergeeft terwijl de markt fluctueert. Deze vorm van emoties is ook van toepassing op de Bitcoin-markt, aangezien deze cycli ondergaat van euforie, optimisme en capitulatie. Maar de echte vraag is: waar bevinden we ons precies in de huidige Bitcoin-cyclus? "

NUPL onthult een aanstaande euforie

Het bedrijf consolideerde zijn theorie met behulp van BTC’s NUPL, net unrealized profit/loss (netto niet-gerealiseerde winst / verlies), waarin voor de huidige Bitcoin koers wordt bepaald  wanneer elke munt voor het laatst een activiteit op de Bitcoin-blockchain had en of deze op winst staat sinds die laatste transactie. NUPL geeft markttoppen aan als meer dan 95 procent van de BTC munten op winst staat.

NUPL waarden grafiek 

Met behulp van deze formule heeft Stack Funds de verschillende fasen van de BTC-markt geanalyseerd. Bitcoin’s marktcyclus kan worden onderverdeeld in verschillende stadia met bijbehorende NUPL waarden: hoop 0% tot 25%, optimisme 25% tot 50%, geloof 50% tot 75%, euforie meer dan 75% en capitulatie met nul en minder dan nul procent.

Bij het vergelijken van deze cycli met de bull run van 2017, duurde de geloofscyclus meer dan 12 maanden in de laatste enorme bullmarkt. Toen het eindigde, was de Bitcoin koers met 2.250 procent gestegen, van 850 dollar naar bijna 20.000 dollar.

Als het scenario van 2017 een comeback maakt en BTC met succes het stadium van euforie ingaat, kan het, bij eenzelfde groeipercentage, voor het einde van 2021 een hoogtepunt van $ 342.000 bereiken. Zelfs al zou het maar een kwart van het groeipercentage van de vorige bullmarkt worden, dan nog zou de Bitcoin koers voor het einde van het jaar op $86.000 uitkomen volgens de onderzoekers van Stack Funds.

Mati Greenspan, de oprichter van Quantum Economics, is het met Stack Funds eens dat de huidige koerscorrectie slechts een kleine terugval vertegenwoordigt. In een tweet, merkte hij op:

"Ik vermoed dat we het ergste al hebben meegemaakt ... Een terugval van 17% is nogal matig voor deze fase van de cyclus."

Is de bodem inmiddels bereikt of moeten we nog even wachten?

Anderen, zoals Lark Davis, weten niet zeker of de prijs de “bodem” heeft bereikt of dat er nog een verdere terugval komt. Een andere Twitter-gebruiker merkte op dat de correctie de mogelijkheid biedt om tegen lagere prijzen te kopen. Teklordz, een Twitter-gebruiker, merkte op dat er een afkoelingsperiode nodig was na een onafgebroken bullrun van 35 dagen. Ze bleven opmerken dat ze "het gevoel hebben dat de volgende opwaartse beweging nog sterker zal zijn".

Helaas suggereert een analyse door Santiment, een analysebedrijf, dat Bitcoin-investeerders in een winstnemings-modus kunnen gaan. Tijdens deze fase kunnen ze tussen de 15 en 63 procent winst maken. Bovendien wijzen signalen van handelsplatforms voor cryptocurrency-derivaten zoals Binance en Bitmex erop dat wijdverbreide liquidaties waarschijnlijk zullen plaatsvinden.

Zo ligt het financieringspercentage op de derivatenmarkt op een hoogste punt in 90 dagen. Merk op dat het financieringspercentage de kosten zijn die door een partij in een derivatenhandel worden betaald om de prijs van het contract zo dicht mogelijk bij het onderliggende activum te verankeren.

Daarom duidt een hoge financieringsgraad op een toename van het aantal traders die longposities innemen. Als zodanig, in het geval dat de Bitcoin koers daalt, zullen de meeste handelaren hun posities verlaten door liquidatie.

Het is niet nodig om een ​​shortpositie in te nemen

Vorige maand merkte Dan Tapiero, een vermogensbeheerder en de oprichter van Gold Bullion International, op dat Bitcoin op weg is naar een koers waarbij geen enkele handelaar geïnteresseerd is in het nemen van een shortpositie.

Grayscale Bitcoin Trust inflows as a proportion of mined Bitcoin 

Terwijl hij de huidige prijsstijging toeschrijft aan het grote aantal institutionele beleggers, tweette hij:

“If 77% of all newly mined [coins] turns into 110%, it’s lights out. Non-miner supply will get held off-market in a squeeze. Shorts will be dead, price can go to any number.”

Onlangs voorspelde Tapiero dat de prijs van de koning crypto de komende vijf jaar de grens van $ 500.000 zou bereiken. In een podcast met Anthony Pompliano schreef hij de prijsstijging toe aan institutionele en deep-pocket-investeerders die waarschijnlijk op termijn tot 15 procent van hun portefeuilles, ofwel $ 15 biljoen, aan Bitcoin-investeringen zullen besteden.