Ripple (XRP)-houders krijgen 45 miljard SPARK-tokens via een Airdrop

Airdrop 

Afbeeldingsbron: NATO

Over mensen die op 12 december 2020 Ripple (XRP) bezitten, zullen ongeveer 45 miljard SPARK-tokens worden verdeeld d.m.v. een airdrop. In afwachting hiervan heeft XRP zijn koers in een paar dagen tijd zien stijgen van $ 0,3 naar $ 0,79 voordat het, samen met de andere cryptovaluta corrigeerde en terugkeerde naar een koers van $ 0,60 op moment van schrijven.

Via een airdrop-regeling krijgen XRP-houders kosteloos een bepaald bedrag aan nieuwe SPARK digitale valuta toegewezen. De belofte van gratis tokens heeft de XRP koers opnieuw naar nieuwe hoogten gestuwd.

Wat is XRP?

XRP is het native token dat is gelanceerd door Ripple, een onorthodox digitaal betalingsbedrijf dat al tientallen jaren bestaat. XRP was een van de eerste cryptocurrencies die uitkwam met vroege ontwikkeling en implementatie in 2014 en 2015. Destijds werden miljarden XRP-tokens (die toen minuscule bedragen kostten) vrijelijk verdeeld onder gebruikers over de hele wereld om acceptatie en gebruik te bevorderen. Er werd echter ook een groot aantal tokens achtergelaten voor de oprichters en leden van de Ripple-top, wat niet bepaald in de smaak viel bij de cryptocurrency-gemeenschap. XRP is historisch gezien al enige tijd de derde grootste cryptocurrency en heeft zijn plaats net achter Bitcoin en Ethereum, als we stablecoin Theter niet meetellen, de afgelopen 3-4 jaar versterkt.

In de bull-run van 2017/2018 explodeerde XRP in de crypto-gemeenschap, net als verschillende andere top-cryptocurrencies. De Ripple koers is toen in enkele maanden tijd gestegen van $ 0,03 naar $ 3,84, wat een verbluffende 128 keer zo hoog is. De daaropvolgende bearmarkt van 2018 en 2019 resulteerde er echter in dat de munt het grootste deel van zijn winsten zag verdampen en dat de prijs zich terugtrok naar de $ 0,2- $ 0,3 range en daar lange tijd bleef.

Nu er echter weer een Bitcoin-bullmarkt lijkt te zijn begonnen, zijn de andere cryptocurrencies nu een inhaalslag aan het maken en laten een aanzienlijke groei zien. Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), DASH en anderen zijn allemaal fors gestegen, maar XRP heeft onlangs beter gepresteerd dan allemaal. Het zag een grote koers appreciatie tussen 23 en 26 november, waardoor de waarde met meer dan 200% toenam. Een opmerkelijke stijging zelfs in de cryptocurrency-wereld.

De SPARK Airdrop

Zoals eerder uitgelegd, zullen de XRP-houders worden gecrediteerd met de SPARK-tokens van het Flare Network. Het SPARK-token is een nieuwe digitale valuta die bedoeld is om concurrentie te bieden aan het Ethereum-netwerk. Met het Ethereum-netwerk op een kruispunt, maakt XRP zijn stap om ontwikkelaars en gedecentraliseerde applicaties (dapps) ervan af te leiden. Het nieuwe Flare-netwerk is een programmeerbare blockchain die wordt ondersteund door RippleX, de ontwikkelafdeling van Ripple. Ze promoten deze nieuwe valuta sterk en maken het Flare-netwerk onderdeel van het XRP-ecosysteem. Ethereum heeft momenteel het monopolie als het gaat om gedecentraliseerde applicaties en programmeerbare blockchains. Dit alles kan echter veranderen als het Flare-netwerk kan leveren zoals beloofd.

Conclusie

Verwacht echter niet dat de waarde van SPARK op dit moment te veel zal toenemen, aangezien het zichzelf zal moeten bewijzen. Zodra 45 miljard gratis tokens zijn bijgeschreven op de accounts van gebruikers over de hele wereld, kunnen velen gemotiveerd zijn om deze te verzilveren, wat de tokenprijs verder kan doen dalen. Als je XRP in bezit hebt op een exchange, kan je het beste contact opnemen met de ondersteuning om je te helpen bij het krijgen van de nieuwe SPARK-tokens op basis van je XRP-saldo. Een aantal grote exchanges hebben al ondersteuning aangekondigd voor de airdrop, maar er zijn er ook veel die niet mee doen.

Voor zover nu bekend doen er geen Nederlandse crypto-brokers/-exchanges mee en zal je je XRP dus moeten verplaatsen naar een grote internationale exchange die de SPARK-airdrop wel ondersteunt zoals bijvoorbeeld Binance.

Als het gaat om de Ripple koers zelf, is het moeilijk te zeggen waar het de komende dagen naartoe zal gaan, maar verwacht wel wat koersstijging in de verdere opbouw tot 12 december. Traders consolideren nu hun XRP-posities na de laatste correctie. Dit zal een verdere opwaardering van de Ripple koers helpen.