Skip to main content

Bitcoin nieuws

Prominente hedgefonds-miljardair voorspelt explosieve Bitcoin-rally

Paul Tudor Jones 

Afbeeldingsbron: Blockchain.news

Paul Tudor Jones, een beroemde miljardair en hedgefondmanager, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst een explosieve rally zal ondergaan, vergelijkbaar met goud in de jaren zeventig. Jones is al een tijdje optimistisch over Bitcoin en heeft laten zien dat hij er aanzienlijk in heeft geïnvesteerd.

Goud in de jaren 70

Goud werd in de jaren zeventig vrij verhandelbaar op de markt als gevolg van een reeks internationale ontwikkelingen. De goudstandaard werd volledig losgelaten door de Amerikaanse Federal Reserve, het Midden-Oosten stopte de olieproductie in 1973 tijdens de 2e Arabisch-Israëlische oorlog en er waren verschillende andere politieke omwentelingen en onzekerheden die de jaren '70 teisterde.

Hier is de goud / USD-grafiek uit dit tijdperk:

goudprijs grafiek jaren 70

Goud heeft nooit meer zo'n groei ten opzichte van de USD meegemaakt na deze enorme initiële winsten. Op een vergelijkbare manier explodeerde Bitcoin in de beginjaren en steeg exponentieel. Het steeg in een paar maanden tijd van $ 500 naar $ 20.000 tijdens de bull run van 2017, voordat het aanzienlijk in waarde terug zakte. Handelaren en investeerders werden sceptisch dat Bitcoin ooit weer zo'n grote bull-move zou kunnen ondergaan.

Na 2-3 jaar van bearish gedrag, staat Bitcoin in de startblokken om de hoogtepunten van 2017-2018 uit te dagen. Handelaren zijn er nog steeds niet over uit hoeveel Bitcoin deze keer zal kunnen stijgen.

Paul Tudor Jones voorspelt Big Bull Run

Hedgefonds miljardair en professionele investeerder Paul Tudor Jones denkt daar anders over en heeft een fractal uitgebracht die grote bullish activiteit voor de Bitcoin koers voorspelt. Volgens Jones bootst Bitcoin de grafiek van Goud / USD in de jaren 70 na. Dit betekent dat er in de nabije toekomst een enorme bull run voor de cryptocurrency kan worden verwacht.

Hier is zijn fractal:

Goud - BTC fractal 

Bitcoin wordt door veel investeerders al lang aangeprezen als een veilige haven zoals goud. Het gedrag van de cryptocurrency is door de jaren heen echter anders geweest dan dat van goud en het heeft de historische waarde als zodanig niet nagebootst. Sommige analisten zijn echter van mening dat de valuta na verloop van tijd merkbaar stabieler zal worden en op zichzelf een veilige haven kan worden.

Andere grote voorspellingen over Bitcoin

Er zijn, in zijn korte geschiedenis, talloze positieve uitspraken gedaan over Bitcoin door grote investeerders en andere belanghebbenden.

John McAfee, een antiviruspionier en vroege Bitcoin-adoptant, voorspelde al in 2017 dat Bitcoin tegen het einde van 2020 $ 1 miljoen zal bereiken. Het is echter bijna het einde van 2020 en de Bitcoin koers schommelt nog steeds rond de $ 19.000, dus om de voorspelling van McAfee uit te laten komen zal de Bitcoin koers nog met ongeveer 5500%  moeten stijgen binnen één maand. De voorspelling van McAfee is dus onjuist gebleken, maar gezien zijn excentrieke karakter, was het misschien gewoon theater, bedoeld om mensen over Bitcoin te laten praten.

Tyler en Cameron Winklevoss, de vroeg pionierende grote investeerders in Facebook en vervolgens Bitcoin, hebben ook enkele grote voorspellingen gedaan over Bitcoin. Volgens de Winklevoss-tweeling zou de huidige rally van de cryptocurrency ertoe kunnen leiden dat de koers een gigantische $ 500.000 bereikt. Tot nu toe is de rally beperkt gebleven tot slechts $ 19.500, maar de tweeling is over het algemeen stil over de termijn waarin deze koersstijging plaats zou moeten gaan vinden. Dus de jury is er niet over uit. Het kan jaren en jaren duren om daar te komen!

Conclusie

Bitcoin bevindt zich momenteel in een bullish scenario. Er worden dus veel wilde voorspellingen gedaan over de toekomst, meestal alleen om de aandacht van mensen te trekken om ze te laten investeren in de sector. Paul Tudor Jones vergelijkt Bitcoin met goud uit de jaren 70. Eerlijk gezegd is er veel ruimte voor de Bitcoin koers om te groeien en recordresultaten te boeken, maar alleen de tijd kan uitwijzen wat voor soort prijsstijging we deze keer zullen zien.