Bitcoin koers stijgt explosief – slechts enkele dollars verwijderd van all time high op $20.000

bitcoin koers dicht bij all time high 

De Bitcoin koers is vandaag explosief gestegen. BTC begon de dag op ongeveer $18.200 maar zette al snel een stijging in die de koers iets voor vier uur vanmiddag op $19.500 bracht. Daar lag het hoogste punt van dit jaar dat vorige week werd bereikt en vanwaar een forse correctie volgde die de BTC koers kortstondig naar $16.212 bracht.

Vanmiddag had Bitcoin totaal geen moeite met het $19.500 niveau en brak er vol overgave doorheen om binnen korte tijd een hoogste koers van $19.947 aan te tikken. Vervolgens volgde er een scherpe daling die de King Crypto terugzette naar $19.059. Hetgeen niet verwonderlijk is gezien het feit dat we slechts enkele tientallen dollars verwijderd waren van all time high en psychologische grens van $20.000. Vervolgens herstelde de koers weer wat tot $19.350 op moment van schrijven.

bitcoin koers grafiek

Er heerste de afgelopen dagen onenigheid bij BTC-traders over of de correctie al over is of dat we nog wat lager moeten voordat de bullrun kan worden hervat. Voorstanders van de diepere correctie wezen er op dat er op de futuresbeurs CME een gap ligt van $1300 als gevolg van de oplopende bitcoin koers in het weekend. Daardoor opende de handel op de CME een stuk hoger dan het slot op de vrijdag daarvoor. Dit soort gaps hebben de neiging gevuld te worden. Oftewel: de koers zakt tot het punt waar de handel op vrijdag eindigde. Dit zou een koersdip betekenen tot $16.900.

Voorlopig lijkt daar niet veel van terecht te komen met deze verse high voor dit jaar. Sommigen zeggen zelfs dat het een nieuwe all time high is, maar dat valt te betwisten. Op verschillende exchanges zijn in december 2017 verschillende all time high’s neergezet, dus welke kies je dan? Ze liggen echter allemaal zo rond $20.000 en laat dat nou ook een mooi rond getal zijn wat normaliter ook al als psychologische barrière zou fungeren.

Wanneer de Bitcoin koers overtuigend boven $20.000 breekt, dan kunnen we echt spreken van een nieuwe all time high, dan zullen de mainstream media het oppikken en dan zullen we waarschijnlijk een versnelling zien van de koersstijging. Go Bitcoin!