Guggenheim Investment Fund investeert $ 497 miljoen in BTC en Alliance Bernstein positief tegenover Bitcoin

monopolie geld 

Foto door Anete Lusina via Pexels

Guggenheim Investment Fund, een vermogensbeheerder, streeft naar meer blootstelling aan Bitcoin. Via zijn Marco Opportunity Fund (MOF) stort de investeringsmaatschappij 10 procent van zijn intrinsieke waarde in GBTC, een Bitcoin-product dat eigendom is van Grayscale Investments.

De investering van 10 procent staat gelijk aan een bedrag van $ 497 miljoen. Ze kopen geen BTC op de spot-markt, maar door interactie met GBTC kan het Guggenheim Investment Fund echter indirect investeren in Bitcoin.

SEC 

In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten merkte het bedrijf op dat de BTC-investering deel uitmaakt van een lopend proces om hun investeringen uit te breiden in vastrentende effecten, schuldbewijzen en aandelen.

Het maakt deel uit van een langetermijnplan

Dit plan heeft ertoe geleid dat ze wat geld in Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben gestopt vanwege de hoge winsten die daar worden behaald. Gelukkig is het bedrijf zich bewust van het risico dat verbonden is aan virtuele valuta. Als zodanig is het Guggenheim Investment Fund klaar om zijn cryptoblootstelling aan te passen naarmate de markt verandert.

Sommige activiteiten in de cryptocurrency-sector die de beslissingen van het Fonds kunnen beïnvloeden, zijn onder meer het hardhandig optreden tegen virtuele valutahandel-platforms door toezichthouders. Het Guggenheim Investment Fund begrijpt ook dat een "vertrouwenscrisis" de prijs van de koning crypto waarschijnlijk negatief zal beïnvloeden.

Afgezien van een regelgevende wolk over crypto-exchanges, is de vermogensbeheerder enthousiast over de belasting- en verlieslast die voortvloeit uit een onstabiele Bitcoin-prijs.

In zijn SEC-aanvraag merkte het Fonds op dat het zich ervan bewust is dat er een mogelijkheid bestaat dat ze het geld van beleggers verliezen in cryptocurrency-investeringen als gevolg van de hoge prijsschommelingen van de activaklasse.

Terwijl het Guggenheim Investment Fund zijn BTC-investeringen consolideert, verandert AllianceBerstein z’n toon m.b.t. Bitcoin-investeringen. De wereldwijde investeringsmaatschappij met het hoofdkantoor in New York is veranderd van een Bitcoin-scepticus naar een BTC-supporter.

Bitcoin is nu een rijpe investeringsactiva

In een onderzoeksdocument dat naar klanten is gestuurd, geeft het bedrijf toe dat het eerder Bitcoin als investeringsmiddel aan de kant had gezet. Maar nu is de cryptocurrency rijp om opgenomen te worden in de investeringsstrategie.

Inigo Fraser, de co-chief die toezicht houdt op de onderzoeksafdeling van het bedrijf, Bernstein Research, schreef de verandering van houding toe aan de COVID-19-pandemie, de stijgende schulden en de noodzaak om de portefeuilles van beleggers uit te breiden.

Bovendien merkte Fraser op dat de volatiliteit van Bitcoin aanzienlijk is afgenomen, waardoor het aantrekkelijker wordt als ruilmiddel en waarde-opslag. COVID-19 heeft ook een verband tot stand gebracht tussen BTC en conventionele activaklassen. Echter, doordat de cryptocurrency zo liquide is, opent het ook de deur naar een onmiddellijke koersval wanneer er paniek is op de beurzen, zoals in maart van dit jaar.

In de onderzoeksnota van Coindesk zei Fraser dat de vermindering van de prijsvolatiliteit van Bitcoin ervoor zorgt dat het zijn weg vindt naar traditionele investeringsportefeuilles.

De mogelijkheden van Bitcoin en goud te vergelijkend om inflatierisico's te verkleinen, zei Fraser dat ze daar in niet voor elkaar onderdoen, maar dat BTC meer is dan alleen een bescherming tegen inflatie "in een bepaalde fiatvaluta".

De in New York gevestigde investeringsmaatschappij is nog wel enigszins bezorgd over de banden van de koning crypto met criminele activiteiten en het energie-intensieve mijnbouwproces. Ook verhoogde regeldruk was een van de factoren die negatief woog op de beslissing om in Bitcoin te investeren.

Gelukkig gaat het niet alleen om de negatieve kant. Het medehoofd van Bernstein Research voegde toe dat BTC en andere cryptocurrencies "een plaats hebben in de asset-allocatie", maar dat ze gereguleerd moeten worden.

In de notitie merkte hij op dat er een kans bestaat dat cryptocurrencies op tegenstand zullen stuiten bij beleidsmakers als de industrie meer groeit dan nu het geval is.

Slechts 1,5 - 10 procent zou naar BTC moeten gaan

 

Daarom, voor de zekerheid, zei de co-chief dat traditionele beleggingsondernemingen niet meer dan 10 procent in Bitcoin zouden moeten steken. Om een ​​betere blootstelling te hebben, moeten ze echter minimaal 1,5 procent van hun portefeuilles aan BTC toewijzen.

Dit jaar zijn vermogensbeheerders duidelijk aan het warm draaien om in Bitcointe gaan investeren. Ark Invest en Kinetic Portfolios Trust, die samen meer dan 8 miljard dollar aan activa onder beheer hebben, behoren tot de bedrijven die hun Bitcoin-bezit uitbreiden via Grayscale Investments.

De GBTC-holding van Ark Invest is bijvoorbeeld meer dan 20 miljoen US dollar waard, terwijl Kinetic Portfolios Trust tot nu toe meer dan 17 miljoen US dollar in Grayscale's BTC heeft vastgelegd.

Recent onderzoek door JPMorgan heeft aan het licht gebracht dat institutionele beleggers overstappen van goud naar Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF's). Uit de analyse bleek dat het institutionele vertrouwen in Bitcoin werd versterkt door de betrokkenheid van PayPal bij de cryptowereld. Bovendien lijken instellingen te worden aangetrokken door de pittige groei van Bitcoin en de daarbij behorende bovengemiddelde winsten.

Volgens de vermogensbeheerder van Galaxy Digital, Steve Kurz, heeft de King Crypto een hogere ROI wanneer hij over een periode van tien jaar wordt vergeleken met andere activaklassen. Tijdens een gesprek met de Financial Times eerder dit jaar, merkte Kurz op dat het hoge rendement moeilijk te weerstaan is en dat "investors will have to pile in".