Instellingen investeren zwaar in Bitcoin nu Dow Jones de lancering van crypto-indexen aankondigt

krant met beurskoersen 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Cryptocurrency-indexen hebben hun weg naar Wall Street gevonden. Volgens een persbericht zullen de S&P Dow Jones Indices voor het eerst in hun geschiedenis prijsindexen voor cryptovaluta bevatten. Ook neemt de vraag naar institutionele investeringen in Bitcoin over de hele wereld toe. Zelfs hoge prijzen zoals $ 19.000 weerhouden investeerders er niet van om de futuristische valuta aan te schaffen.

Cryptocurrencies bereiken Wall Street

S&P Dow Jones zal samenwerken met een in de VS gevestigd bedrijf genaamd Luka om gegevens van de markten te helpen leveren. Volgens de eerste rapporten zullen meer dan 550 topcryptocurrencies worden getoond in de cryptocurrency-grafieken op het grootste handelsplatform ter wereld.

Peter Roffman, hoofd Innovatie en Strategie bij S&P DJI, noemde cryptocurrencies een opkomende activaklasse in het persbericht:

"Nu digitale activa zoals cryptocurrencies een snel opkomende beleggingscategorie worden, is de tijd rijp voor onafhankelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke benchmarks,"

Het rapport zweeg echter over de specifieke kenmerken van de nieuwe indexen. Aangezien er momenteel duizenden en duizenden cryptocurrencies beschikbaar zijn in de wereld, zullen ze moeten bepalen welke van die cryptocurrencies op de schermen en websites van S&P Dow Jones zullen verschijnen. En wat voor soort methodologie zou er worden gebruikt om de exacte prijs van cryptocurrencies te bepalen, aangezien deze van beurs tot beurs kunnen variëren?  Aangezien de lancering later volgend jaar is, kunnen we in de loop van de tijd antwoorden verwachten op deze vragen.

Grote vraag naar geïnstitutionaliseerde Bitcoin investeringen

Amper een jaar geleden bestonden er bijna geen geïnstitutionaliseerde investeringen in Bitcoin. Sinds het begin van 2020 en de opkomst van de beheerde activa in Bitcoin, zijn de investeringen echter explosief gestegen, ondersteund ook door de gezonde stijging van de Bitcoin koers zelf.

De haast om in Bitcoin te investeren is terug te zien in de data. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is 's werelds grootste beheerde Bitcoin-investeringsfonds en bezit momenteel maar liefst $ 10,9 miljard in de cryptocurrency volgens de laatste bedrijfscijfers. Momenteel is er maar liefst 30% premie op het investeren in de trust vanwege de toegenomen interesse in geïnstitutionaliseerde investeringen.

Volgens de huidige marktindex is Bitcoin $ 19.200 per munt waard. Nu heeft GBTC zijn portefeuille in aandelen verdeeld, waarbij elk aandeel 0.00095346 BTC vertegenwoordigt. Dat maakt dat de theoretische waarde rond $ 17,3 ligt. Het aandeel zelf wordt momenteel echter verhandeld tegen $ 23,37, wat een premie van ongeveer 30% betekent. Dit toont aan dat mensen bereid zijn meer te betalen om deel te nemen in een groot Bitcoin-investeringsfonds. Grayscale zelf rekent geen premie, maar het zijn de handelaren die de prijs opdrijven.

Een deel van de reden waarom Bitcoin, ondanks hoge koers letterlijk tegen een premie wordt verhandeld, is dat Exchange Traded Funds (ETF's) momenteel verboden zijn in de VS, het land met de grootste investeringsbanken. Dit gebrek aan een gecombineerde investeringsoptie betekent dat investeerders zich moeten wenden tot Grayscale om in een Bitcoin-fonds te kunnen investeren. Andere landen, zoals Canada, staan ​​bijvoorbeeld al wel Bitcoin ETF's toe en daarom hebben ze daar niet zo'n hoge premie. Je kan verwachten dat de premie in de nabije toekomst zal dalen als en wanneer nieuwe ETF's worden toegestaan ​​door de overheidsinstanties. Voorlopig kan de premie zelfs stijgen vanwege de nog steeds beperkte opties en de toenemende institutionele vraag.

Bitcoin aankopen overtreffen nieuwe BTC productie door miners

Grayscale wijst er ook graag op dat het zijn investering in Bitcoin aanzienlijk verhoogt en zelfs het nieuwe aanbod van de cryptocurrency overtreft. Hier is een interessante afbeelding van de beleggingsonderneming:

Grayscale bitcoin aankopen 

Dit toont aan dat de hoeveelheid nieuwe Bitcoin die wordt geleverd door miners, alleen al wordt overtroffen door de aankopen door Grayscale. Veel andere entiteiten zijn ook aan het kopen. Dit zorgt voor een enorme koopdruk op de cryptocurrency en zal waarschijnlijk resulteren in het voortzetten van de bull-run naar nieuwe hoogten.

Conclusie

Bitcoin krijgt voor de allereerste keer een instroom van geïnstitutionaliseerd geld en het is onbekend terrein voor de cryptocurrency. Door de steeds toenemende vraag wordt verwacht dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst in een bullish modus zal blijven bewegen.