Grayscale koopt $ 136,5 miljoen aan Bitcoin in 24 uur, houdt koersdip door verkoop van walvissen tegen

Walvis 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Grayscale, een van 's werelds grootste institutionele investeerders in cryptocurrencies, is ondanks de relatief hoge prijzen bezig met het kopen van Bitcoin. Enkele dagen geleden kocht het Amerikaanse investeringsfonds 7.188 BTC (~ $ 136,5 miljoen) binnen 24 uur. Deze koopwoede door het fonds vindt plaats ondanks het feit dat grote bitcoin-houders (ook bekend als walvissen) hun Bitcoin verkopen en proberen te profiteren van prijzen die bijna het hoogste niveau ooit hebben bereikt. Als gevolg hiervan heeft een grote prijsdaling, zoals door sommige analisten werd verwacht, helemaal niet plaatsgevonden.

Grayscale versus walvissen

De grote Bitcoin-houders behoorden altijd tot de krachtigste Bitcoin-entiteiten die er zijn. Omdat ze een groot deel van het totale aanbod van de cryptocurrency bezitten, vaak in tientallen of zelfs honderdduizenden bitcoin, hebben ze traditioneel de Bitcoin koers naar believen gemanipuleerd. Tijdens de recente prijsstijging vanaf $ 13,5k, werd opgemerkt dat er een grote verkoopmuur aanwezig was tussen de $ 18,5k en $ 19,5k niveaus. Dit betekende dat handelaren een aanzienlijke daling verwachtten nadat de koers het niveau van $ 19k bereikte.

Deze enorme prijsdaling is echter nooit gekomen en Bitcoin blijft tussen de $ 18,5.000 en $ 19,5.000 liggen. Zelfs nu verplaatsen de walvissen hun Bitcoin naar beurzen en verkopen ze ze, maar toen kwam Grayscale op het toneel. Het is al meer dan een jaar bezig met het kopen van cryptovaluta en beweert meer dan $ 11 miljard aan cryptocurrency-bezit aan te houden. Dit is groter dan veel Bitcoin-walvissen en het blijft exponentieel groeien. Kortom, walvissen blijven groot verkopen en grayscale blijft groot kopen. Dit kat-en-muisspel verandert nu en gaat steeds meer tussen walvissen en institutionele beleggers. De strijd warmt op en kan de toekomstige prijsdynamiek van de cryptocurrency-sector op de lange termijn bepalen. Als Grayscale steeds meer crypto blijft kopen, heeft de BTC koers maar één richting om op te bewegen; omhoog. Deze aanhoudende koopdruk is enorm en alles overwinnend lijkt het.

Volgens een recente analyse heeft het kopen door Grayscale ook het nieuwe aanbod van Bitcoin overtroffen. Volgens een gereputeerde on-chain analyse-website Coin 98, is door de koopwoede de vraag het dubbele van het nieuwe aanbod van Bitcoin. Hier is de vergelijkingstabel:

 

Afbeeldingsbron: Coin98 op Twitter

Dus op dit moment absorbeert Grayscale de verkoopdruk van de walvissen en de eventuele uitverkoop van de Bitcoin-miners, waarvan het aantal ook aanzienlijk is. Andere grote institutionele investeerders zoals Square en Paypal spelen hier ook een rol en doen zelf aanzienlijke investeringen. Deze enorme aanval door investeerders van grote organisaties neemt de stier bij de horens en blijft koopdruk op Bitcoin creëren. Maar de million dollar question is; zullen ze het kunnen volhouden?

Op dit moment lijken Grayscale en andere investeerders niet te stoppen. Ze kopen elke maand voor miljarden dollars aan Bitcoin, ongeacht de koers. Ze zijn niet in de stemming om terug te vallen. Nu zijn deze investeerders afhankelijk van het publiek en tot dusver krijgen ze een geweldige respons. Niemand heeft echter onbeperkte fondsen en vroeg of laat zullen de walvissen of Grayscale deze strijd winnen.

Wat zal het resultaat zijn?

Als Grayscale de verkoopdruk van walvissen kan opvangen en groot blijft kopen, zal dat een grote overwinning zijn voor de institutionele beleggers. De koers van Bitcoin zal in deze uitkomst waarschijnlijk aanzienlijk stijgen. Hoeveel? Het hangt af van de aanhoudende actie van de kopers. Daarna zullen walvissen waarschijnlijk FOMO (Fear Of Missing Out) ontwikkelen en weer gaan investeren. De interesse in de sector is ook ongekend hoog en dat zal de zaak van Grayscale enorm helpen.

Als walvissen echter deze ronde winnen of de wil om tegen deze prijzen te kopen verdampt, dan zal de Bitcoin koers dalen. De cryptocurrency zal waarschijnlijk teruggaan naar $ 15-16k en vervolgens vanaf daar bouwen. Laten we kijken hoe het zich ontvouwt!