Skip to main content

Bitcoin nieuws

Microstrategy verhoogt zijn Bitcoin bezit tot meer dan 40.000 BTC

Microstrategy koopt Bitcoin 

Microstrategy, een data-analysebedrijf genoteerd aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, heeft zijn aandeel in Bitcoin verhoogd tot meer dan 40.000 BTC's. De investering van het bedrijf in de grootste cryptocurrency bedraagt ​​nu meer dan $ 750 miljoen bij de huidige BTC-koers.

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, kondigde de mijlpaal aan op Twitter en zei dat hun recente toevoeging 2.574 Bitcoins bedroeg, die waren gekocht voor een prijs van $ 19.427 per eenheid. Als zodanig gebruikte het bedrijf 50 miljoen US dollar in overeenstemming met "zijn Treasury Reserve Policy".

In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten onthulde het bedrijf dat het nu ruim 40.000 Bitcoins (40.824) bezit tegen een cumulatieve prijs van ongeveer $ 475 miljoen. De totale kosten, zoals vermeld in de indiening, omvatten echter uitgaven en vergoedingen.

Uitgifte converteerbare obligaties

Daarnaast kondigde Microstrategy aan dat het bedrijf nieuwe converteerbare obligaties wil uitgeven ter waarde van $ 400 miljoen. Deze obligaties kunnen op termijn worden omgewisseld voor aandelen in het bedrijf. De opbrengst hiervan wil het bedrijf gebruiken voor de aankoop van nog meer Bitcoin. Bij de huidige BTC koers zou dat neerkomen op ruim 20.000 Bitcoins. Het totale aantal Bitcoins in bezit van het bedrijf zou daarmee uitkomen op ongeveer 62.000.

In reactie op dit nieuws merkte Gabor Gurbacs, de CEO van het in New York gevestigde investeringsbedrijf VanEck, op dat Microstrategy zo meer op een crypto-investeringsfonds begint te lijken dan op een technologiebedrijf.

Microstrategy is sinds augustus Bitcoin aan het kopen

Tegen de huidige koers bezit Microstrategy Bitcoin met een waarde van meer dan 750 miljoen dollar. Het op Nasdaq genoteerde bedrijf heeft de cryptomunt in batches gekocht, waarbij de recente aankoop de derde was in de tweede helft van 2020.

In augustus kocht Microstrategy BTC ter waarde van $ 250 miljoen en maakte van de cryptocurrency zijn defacto schatkistreserve. Het bedrijf voegde 21.454 BTC’s toe aan zijn reserves. Saylor zei destijds dat de toetreding van het bedrijf tot de Bitcoin-wereld, deel uitmaakt van zijn strategie om de waarde op lange termijn voor zijn investeerders te maximaliseren.

De CEO voegde eraan toe dat de investering van $ 250 miljoen de basis vormde van hun geloof in de voordelen van Bitcoin, zoals 'een betrouwbare opslag van waarde en een aantrekkelijk investeringsobject met een grotere waardevermeerdering op lange termijn dan bij het aanhouden van contanten'.

Volgens de CEO werd de beslissing om in Bitcoin te investeren geadviseerd door de economische crisis die werd verergerd door de huidige COVID-19-pandemie. Ook droeg de wereldwijde onzekerheid rond de economische en politieke omgeving ertoe bij dat het bedrijf zich tot Bitcoin wendde.

Met name gebruikt Microstrategy de king crypto als een bescherming tegen het "depreciërende effect" van door de overheid uitgegeven valuta's en traditionele activa op de lange termijn.

Coinbase Prime verdeelde een aankoop van $ 425 miljoen in 0,3 BTC-brokken

De tweede Bitcoin-aankoop van Microstrategy vond een maand later plaats, in september. Het bedrijf verhoogde het in BTC geïnvesteerde bedrag tot $ 425 miljoen.

Coinbase, een toonaangevende cryptocurrency-exchange, faciliteerde de aankoop echter via zijn brokerage-tak die bekend staat als Coinbase Prime.

Interessant is dat het bedrag op de open markt werd gekocht, maar geen grote impact op de Bitcoin koers had.

Volgens Coinbase was de order opgedeeld in micro-orders van 0,3 BTC's en in meerdere liquiditeitspools geplaatst. In een blogpost merkte de excange op dat Microstrategy daardoor ongeveer $ 4,25 miljoen op de aankoop bespaarde.

Coinbase ziet de intrede van het analysebedrijf in de virtuele valutascene als een "keerpunt voor de crypto-economie" en hoopt meer instellingen te helpen zich bij de cryptotrein aan te sluiten door "hun strategieën voor kapitaaltoewijzing te diversifiëren met crypto."

Van $ 6 miljard tot $ 20 miljard binnen enkele maanden

In november gaf Brett Tejpaul, het hoofd van institutionele verkoop bij Coinbase, aan dat het inkomende kapitaal in crypto bij het bedrijf op het hoogste punt ooit is. Tejpaul merkte op dat Coinbase meer dan $ 20 miljard aan "institutionele activa in bewaring" houdt.

Dit vertegenwoordigt een meer dan drievoudige stijging ten opzichte van april dit jaar, toen het slechts institutionele activa had ter waarde van $ 6 miljard. Volgens hem is dit een duidelijk teken dat voorheen crypto-sceptische instellingen, nu meer vertrouwen hebben in Bitcoin, daarbij verwijzend naar het recente nieuws over PayPal.

De betalings-zwaargewicht maakte z’n eerste stap in de crypto-industrie door een product op de markt te brengen dat zijn klanten in staat stelt Bitcoin te houden, verkopen en kopen zonder hun PayPal-rekeningen te verlaten.

Bijgevolg kan BTC worden gebruikt om goederen en diensten te betalen in ongeveer 28 miljoen winkels verspreid over de hele wereld.

Dan Schulman, de CEO van PayPal, is van mening dat het tijd is om het betalingsproces definitief te verschuiven van 'fysiek naar digitaal', eraan toevoegend dat cryptocurrencies 'in belang zullen blijven toenemen, met toenemende functionaliteit en toenemende bekendheid'.

Onderzoek suggereert meer institutionele investeringen in Bitcoin

Microstrategie en de intrede van PayPal in de Bitcoin-wereld vallen samen met recent onderzoek door JPMorgan waaruit bleek dat instellingen overstappen van op de beurs verhandelde goudfondsen naar fondsen die Bitcoin volgen.

In het onderzoek werden de investeringen die naar de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) stroomden, vergeleken met die naar goud ETF's. Het contrast dat aan het licht kwam was dat eerdere beleggers in goud ETF's, zoals family offices, hun focus verleggen naar Bitcoin "als alternatief voor goud".

Een ander onderzoek door een cryptoverzekeringsmaatschappij, Evertas, onthulde dat de Britse en Amerikaanse pensioenfondsen, soevereine vermogensfondsen, family offices en verzekeraars die gezamenlijk activa beheren ter waarde van meer dan $ 78 miljard, ofwel zouden investeren in cryptocurrency of hun zouden crypto-bezit zouden vergroten.