Ray Dalio volgt Microstrategy en beveelt Bitcoin aan als inflatiehedge

Ray Dalio bullish over Bitcoin 

Bitcoin (BTC) heeft nog een beroemde investeerder aangetrokken, Ray Dalio, die denkt dat Bitcoin en goud de perfecte bescherming zijn tegen inflatie in een wereld waarin de waarde van fiat in een neerwaartse spiraal zit.

De investeerder heeft een tijd aan de zijlijn gestaan ​​en pas in november stapte hij eindelijk op de Bitcoin-trein. In een recente AMA-(Ask Me Anything) sessie op Reddit gaf Dalio toe dat BTC en goud als investeringsactiva kunnen worden gebruikt als bescherming tegen inflatie.

 

Hij merkte op dat Bitcoin een van de cryptocurrencies is die door de jaren heen kenmerkend zijn geweest voor de sector wat het waardevol maakt voor investeringen. Grote verschillen met goud zijn onder meer een beperkt aanbod en het gemak waarmee het fysieke grenzen kan overschrijden. Als zodanig kan de leidende cryptocurrency worden gebruikt om te diversifiëren van goud en andere conventionele activa.

Fiat-inflatie veroorzaakt door regeringen, Crypto bedreigt 'de waarde van ons geld en krediet'

Afgezien van BTC en goud, gaf de nieuwe bullish BTC-investeerder zijn mening over de huidige wereldeconomie en de staat van door de overheid uitgegeven valuta's. Nu federale regeringen meer fiat drukken, ziet Dalio een stijging van de inflatie. Daarom zal een vermogen, aangehouden in cash (fiat valuta) tot verliezen leiden.

“We are in a flood of money and credit that is lifting most asset prices and distributing wealth in a way that the system that we’ve come to believe is normal is unable to, and that is threatening to the value of our money and credit,” waarschuwde hij.

Hij ziet niet alleen crypto en goud, maar ook andere asset classes stijgen als gevolg van de dalende waarde van fiat valuta:

“Most likely that flood will not recede, so those assets will not decline when measured in the depreciating value of money. It is important to diversify well in terms of currencies and countries, as well as asset classes.”

Microstrategy

Interessant is dat Dalio en Microstrategy, een op Nasdaq genoteerd analysebedrijf, dezelfde mening lijken te hebben over goud, Bitcoin en fiat.

Vorige maand merkte de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, bijvoorbeeld op dat inflatie zowel activa als fiatvaluta's beïnvloedt. Hij vergeleek het vasthouden van contant geld met het vasthouden van een 'smeltend ijsblokje'. De CEO leidt de stappen van het bedrijf om meer Bitcoin te hamsteren en lijkt van BTC zijn reservevaluta te hebben gemaakt.

Begin deze maand kondigde Saylor op Twitter aan dat zijn bedrijf zijn aandeel in Bitcoin had vergroot met 2.574 BTC's ter waarde van 50 miljoen US dollar.

De nieuwe aankoop bracht het totale aantal BTC's in hun reserves op 40.824. Dit was echter de derde aankoop in 2020. De eerste aankoop vond plaats in augustus en betrof 21.454 munten ter waarde van ongeveer $ 250 miljoen.

De CEO vult ook zijn koffers, nu voor meer dan 17k BTC

In september kocht het aan Nasdaq genoteerde bedrijf nog eens 16.796 Bitcoins via Coinbase Prime. In de daaropvolgende maand onthulde de CEO dat hij persoonlijk 17.732 BTC's bezit.

Met name tijdens hun eerste aankoop erkende het bedrijf dat Bitcoin superieur was aan contant geld. Saylor zei dat hun investering wordt geleid door de overtuiging dat Bitcoin de kwaliteiten van een waardeopslag draagt.

De verschuiving naar Bitcoin was echter geen blinde beslissing. De CEO gaf aan uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de effecten van een coronavirus-pandemie op de wereldeconomie. Bovendien speelden economische en politieke onzekerheden over de hele wereld een cruciale rol bij het bepalen van hun kapitaalallocatiestrategie.

Deze factoren, merkte Microstrategy op, zullen waarschijnlijk een negatief effect hebben op fiat en traditionele activa.

BTC - goud 

In tegenstelling tot Dalio, die Bitcoin als een alternatief voor goud ziet, lijkt Microstrategy Bitcoin te zien als een superieure asset in vergelijking tot goud. Ondanks dat het meer dan 40.000 Bitcoins heeft, zijn er berichten dat het bedrijf zijn BTC-reserves opnieuw gaat vergroten.

Microstrategy maakt zich op voor een investering van $ 400 miljoen aan BTC

Maandag zei het bedrijf dat het overweegt converteerbare senior notes ter waarde van 400 miljoen US dollar te verkopen. In een verklaring merkte het bedrijf op dat de 'netto-opbrengst' van de verkoop zal gaan naar het kopen van meer Bitcoins. Merk op dat het analysebedrijf schuld en eigen vermogen combineert om in BTC te investeren. Microstrategy richt zich op institutionele beleggers met de converteerbare obligaties die eind 2025 vervallen. Tussen uitgifte en vervaldatum ontvangen beleggers echter tweemaal per jaar rente over hun investeringsbedrag.

Als het bedrijf Bitcoin koopt tegen de wisselkoers, levert $ 400.000.000 ongeveer 21.000 Bitcoins op. Dit zou hun aandeel opvoeren tot bijna 70.000 Bitcoins.

Dan Tapiero, medeoprichter van Gold Bullion International, plaatste Bitcoin ook boven goud. In een recent interview met Anthony Pompliano beschouwt Tapiero, net als Dalio en Saylor, Bitcoin als een uitstekende bescherming tegen fiat-inflatie. Maar in tegenstelling tot Dalio ziet de Tapiero een toekomst waarin Bitcoin goud zal overtreffen. Ook zullen, volgens hem, institutionele beleggers goud verlaten voor Bitcoin en de koers naar nieuwe hoogten drijven.