Top Crypto-exchange CEO’s onthullen krachten achter sterk toenemende cryptohandel in India

crypto India 

Sinds cryptocurrency-exchanges de zaak tegen de Reserve Bank of India (RBI) hebben gewonnen, is de virtuele handel sterk toegenomen. Onlangs bereikte het nieuwe record-niveaus naarmate meer handelaren gebruik maakten van crypto-handelsplatforms in het Zuid-Aziatische land. Afgezien van particulieren, zoeken ook institutionele beleggers langzaam aan toenadering tot het cryptocurrency-ecosysteem van het land.

Virtuele valutahandel-platforms in het land ervaren een enorme instroom van nieuwe handelaren, vergezeld van opmerkelijke handelsactiviteiten en volumes. Sathvik Vishwanath, het hoofd van Unocoin, merkte op dat ze momenteel een stijging van 2,5 procent in nieuwe registraties ervaren in vergelijking met drie maanden geleden.

Hoewel Unocoin een van de eerste cryptoplatforms in India is, werkte het tot voor kort als een crypto-broker, waarna het werd omgevormd tot een volledige crypto-exchange.

De groei van Unocoin in nieuwe aanmeldingen is echter minimaal in vergelijking met de toename van 125 procent bij Wazirx. De chef van de beurs, Nischal Shetty, onthulde dat het platform ook maand na maand een stijging van de handelsvolumes tot 225 procent registreert.

800% meer nieuwe registraties 

Volgens Gaurav Dahake, het hoofd van Bitbns, een andere Indiase crypto-exchange, ervaart zijn platform een ​​stijging van 200 procent in handelsvolumes in de afgelopen drie maanden.

Met name, gemeten in intervallen van 24 uur, zijn het aantal aanmeldingen van nieuwe gebruikers met 800 procent toegenomen sinds het Indiase hooggerechtshof de zaak tussen de RBI en crypto-gebaseerde ondernemingen heeft beslecht. De rechtbank oordeelde dat de stap van de centrale bank in 2018 om bankdiensten voor cryptogerichte bedrijven te weigeren, ongrondwettig was.

Voor Coindcx zijn het aantal nieuwe registraties in 2020 met meer dan 230 procent gestegen in vergelijking met 2019. Volgens het hoofd van het platform, Sumit Gupta, is het aantal actieve gebruikers vier keer zo groot geworden.

Wazirx 

De CEO van Wazirx onthulde dat er twee krachten achter de crypto-boom in India zitten; de pandemie van het coronavirus en de uitspraak van het Hooggerechtshof in maart.

COVID-19, vervolgde Shetty, leidde tot massaal banenverlies, waardoor mensen cryptohandelaren, influencers en analisten moesten worden. Gupta, aan de andere kant, schrijft de hausse toe aan een nationale curiositeit in virtuele valuta. Gupta is het echter met Shetty eens dat de belangstelling begon te stijgen toen het Zuid-Aziatische land een landelijke lockdown instelde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het Indiase Hooggerechtshof versterkte het vertrouwen in Crypto

De CEO van Coindcx voegde toe dat de lockdown meer mensen in staat stelde om virtuele valutahandel te onderzoeken. Bovendien wekte de uitspraak van het Hooggerechtshof in maart vertrouwen in de ruimte en trok het nieuwe handelaren aan, vandaar het hoge aantal nieuwe registraties.

Afgezien van de uitspraak van het hooggerechtshof en de pandemie, schetste Dahake nog meer redenen voor de immense cryptohandel in India. In zijn lijst maakte de CEO van Bitbns bekend dat de stijgende Bitcoin koers en de toegenomen interesse in de online handel tot de belangrijkste drijfveren behoren. Hij merkte ook op dat virtuele valutaplatforms aanzienlijke budgetten besteden aan marketing, en cryptocurrencies krijgen opmerkelijk veel aandacht van de reguliere media.

Wat het beleggerssentiment betreft, merken de beursleiders een verschuiving op "in de mentaliteit van beleggers en handelaren." Volgens de CEO van Coindcx heeft de verandering ertoe geleid dat meer investeerders diepgaand fundamenteel en technisch onderzoek hebben gedaan voordat ze investeren of handelen.

De leidinggevende van Wazirx voegde meer gewicht toe aan de observatie door op te merken dat individuen kennis nemen van virtuele valuta. Shetty geeft een voorbeeld van Bitcoin en gelooft dat 'de meeste mensen' de cryptovaluta graag in hun beleggingsportefeuilles zouden willen hebben vanwege de stijgende koers, de wereldwijde beschikbaarheid, het gebrek aan controle door derden en 'het is een toekomstige aanwinst'.

De CEO van Bitbns beschouwt de algemene houding van cryptohandelaren als grotendeels positief. De bron van deze positiviteit komt volgens de exchange chief voort uit positief nieuws in de cryptowereld. De intrede van PayPal in de branche, hoewel voor het eerst onthuld in de Verenigde Staten, heeft een positieve impact op de Indiase virtuele valutamarkt.

Retailbeleggers zijn nog steeds dominant

De leidinggevenden merkten echter op dat in tegenstelling tot de Verenigde Staten, waar institutionele beleggers de crypto-boom leiden, de Indiase markt nog steeds wordt aangedreven door particuliere beleggers. Sommige particuliere beleggers diversifiëren van de aandelenmarkt vanwege lage rendementen. Om dit om te keren, merkte Dahake op, moeten grote conventionele instellingen zoals Fidelity cryptocurrency-bewaringsdiensten in het land bieden.

Net als Dahake gaat Gupta akkoord met particuliere crypto-investeerders die een meerderheidsbelang hebben in de Indiase markt, maar gelooft dat instellingen de ruimte "in de komende jaren" zullen overspoelen. Shetty ziet een onstabiele regelgeving als de grootste belemmering voor institutionele participatie. Anderen, zoals de manager van Unocoin, zijn van mening dat institutionele beleggers kennis hebben genomen van het bestaan van crypto als interessante nieuwe beleggingscategorie, hoewel ze nog niet aan boord van de crypto-trein zijn gesprongen.