Bitcoin koers breekt voor het eerst boven $20.000 niveau! Bullmarkt nu echt van start!

Bitcoin koers breekt boven $20.000

De Bitcoin koers is vandaag voor het eerst in z’n geschiedenis boven $20.000 uitgekomen. De koers was dit jaar al een paar keer eerder in de buurt van deze tot de verbeelding sprekende grens gekomen, maar het was nog niet gelukt om er doorheen te breken. Dat is vandaag dus, voor het eerst, wel gelukt.

Verloop van de dag

De BTC koers was de afgelopen dagen weer gestegen richting de belangrijke weerstand op $19,500 - $19.600 waar het een aantal keer werd afgewezen. Vanochtend rond 10:45 lukte het echter er overtuigend doorheen te breken, waarna de weg richting $20.000 open lag.

De hoogste koers van dit jaar lag op $19.955 (BitMex) en daar aangekomen zagen we dan ook direct dat de koers weerstand ondervond. De volatiliteit nam op dat punt flink toe en er waren forse snelle koers-swings te zien tussen grofweg $19.675 en $19.950.

De bulls moesten duidelijk even moed verzamelen om de koers boven $19.955 en kort daarna ook boven $20k te duwen, maar even later werd deze belangrijke en tot de verbeelding sprekende horde dan toch genomen.

bitcoin koers grafiek 

Crypto-bullmarkt nu echt van start

Met het breken van de $20.000 barriére kan er geen twijfel meer over bestaan dat Bitcoin aan een nieuwe bullrun is begonnen. En dat is goed nieuws voor de gehele crypto-sector. De kans is groot dat de stijgende Bitcoin koers ook andere cryptomunten in z’n kielzog mee omhoog zal slepen, net als tijdens de laatste crypto-bullmarkt in 2017.

Goed nieuws dus ook voor de Ethereum, Ripple en al die andere cryptomunten die nog ver verwijderd zijn van hun oude all-time high (ATH) uit 2017. Net als toen, zou het zo maar kunnen dat Bitcoin de cryptobullmarkt inleidt en dat zij het stokje naar verloop van tijd overnemen met, procentueel gezien, nog grotere winsten. Ze hebben immers nog een heel stuk in te halen op BTC en zullen eerst hun oude ATH moeten overtreffen.

Nu nog instappen, of staat de BTC koers al te hoog?

Uiteraard is niets zeker en, om er nog maar eens een dikke cliché tegenaan te gooien, bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Echter, beleggen is eigenlijk kansen inschatten. Een afweging tussen het risico en het mogelijk te behalen rendement. Risico is er bij beleggen in cryptovaluta altijd bovengemiddeld, dat is niets nieuws. Maar een verse uitbraak boven zo’n belangrijk weerstandsniveau wat we nu zien, biedt ook enorme kansen. Bij de vorige BTC bullmarkt in 2017 deed de Bitcoin koers 20X vanaf de oude top. Wanneer het nu “slechts” een kwart daarvan zou doen, dan hebben we het over een rendement vanaf hier van 500%, oftewel een BTC koers van $100.000.

Nogmaals, er zijn geen garanties, maar voor wie het aandurft en wat geld over heeft dat ie kan missen, zou dit wel eens een uitgelezen moment kunnen zijn om nog wat Bitcoin te kopen.