Skip to main content

Bitcoin nieuws

Institutionele vraag naar Bitcoin zal waarschijnlijk met $ 600 miljard stijgen, zeggen JPMorgan-analisten

J.P. Morgan 

De snelle groei van institutionele investeringen in Bitcoin was een van de belangrijkste cryptocurrency-gerelateerde ontwikkelingen die plaatsvonden in 2020. Volgens analisten van JPMorgan zal de huidige trend van gevestigde financiële instellingen die het BTC-ecosysteem betreden zich naar verwachting voortzetten, met een enorme stijging van institutionele vraag naar BTC die waarschijnlijk in 2021 zal plaatsvinden.

De analisten van JPMorgan Chase & Co hebben hun vooruitzichten voor de toekomst van institutionele investeringen in Bitcoin gepresenteerd in een notitie die op 11 december is gepubliceerd. Volgens de experts is wat we nu ervaren slechts het begin van een enorme instroom van institutionele fondsen in Bitcoin, en de trend zal zich naar verwachting het komend jaar voortzetten.

Verzekeraar Massmutual koopt voor $100 miljoen aan BTC

Massachusetts Mutual Life Insurance Company (Massmutual), een van de meest toonaangevende verzekeringsmaatschappijen ter wereld, heeft op 10 december een aanzienlijke investering in Bitcoin aangekondigd. Het bedrijf heeft voor $ 100 miljoen aan BTC gekocht en heeft ook $ 5 miljoen in aandelen geïnvesteerd. in Nydig, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van oplossingen voor institutionele beleggers die willen investeren in Bitcoin.

 

De investering van Massmutual is de meest recente van de vele massale institutionele aankopen van BTC die plaatsvonden in 2020, waarvan de meest bekende de aankoop was van $ 250 miljoen aan Bitcoin door het business analytics-bedrijf MicroStrategy. Ok daarna is Microstrategy Bitcoin bij blijven kopen. Volgens analisten van JPMorgan is de beslissing van Massmutual een voorbeeld van `` het potentieel voor extra institutionele vraag naar de cryptocurrency in de komende jaren ''.

De analisten zijn van mening dat de aankoop van een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin door een van de grootste verzekeraars ter wereld de volgende stap in de acceptatie van BTC kan betekenen. Deskundigen van JPMorgan beweren dat de investering van Massmutual suggereert dat `` de adoptie van Bitcoin zich verspreidt van family offices en vermogende investeerders naar verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. ''

Analisten van JPMorgan merken op dat institutionele beleggers zoals verzekeringsmaatschappijen met veel regelgevingsproblemen worden geconfronteerd tijdens het investeren in BTC, die verband houden met "risiconiveaus en mismatches in aansprakelijkheid" die meekomen met de aankoop van Bitcoin. Hierdoor is de omvang van mogelijke Bitcoin-investeringen door verzekeraars en pensioenfondsen beperkt.

$ 600 miljard naar BTC investeringen? 

De analisten wijzen er echter op dat als deze instellingen zelfs maar 1% van hun portefeuilles aan BTC zouden toewijzen, dat een enorme instroom van geld naar Bitcoin tot gevolg zou hebben. De analisten schatten dat: "als pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen in de VS, het eurogebied, het VK en Japan 1% van de activa aan bitcoin toewijzen, zou dat resulteren in een extra vraag naar bitcoin van $ 600 miljard".

Massmutual's investering van $ 100 miljoen is de eerste grote aankoop van Bitcoin door een gevestigde verzekeringsmaatschappij. Andere opmerkelijke instellingen die in 2020 hun intrede deden in het BTC-ecosysteem zijn betalingsverwerkers zoals PayPal en banken zoals Standard Chartered Bank, BBVA en DBS.