Skip to main content

Bitcoin nieuws

Vermogensbeheerder met $ 27 miljard onder beheer verlaat goud voor Bitcoin als bescherming tegen inflatie

BTC en Goud 

Ruffer, een vermogensbeheerder met meer dan 27 miljard dollar aan beheerd vermogen, is de Bitcoin-wereld binnengetreden met een investering van $ 750 miljoen als eerste stap om zijn investeringen in goud op te geven. Ruffer merkte op dat het Bitcoin zou gebruiken als een 'verzekeringspolis' om investeerders te beschermen tegen de kelderende waarde van door de overheid uitgegeven valuta's.

De reis van Ruffer Group naar Bitcoin begon vorige maand en de vermogensbeheerder heeft sindsdien voor $ 750 miljoen aan BTC's gekocht. Via zijn woordvoerder nam het bedrijf nota van hun voornemens om investeerders constante opbrengsten te bieden.

Om het bedrijf met name te helpen in de wereld van BTC te manoeuvreren, schakelde het een externe manager in die, volgens de woordvoerder, portefeuillebescherming biedt. Het helpt ook de vermogensbeheerder om zijn investeringen uit te breiden van goud naar andere activa die bescherming bieden tegen inflatie.

Bitcoin beschermd tegen Fiat-inflatie

De woordvoerder voegde eraan toe dat investeren in Bitcoin helpt bij het indekken tegen risico's die voortkomen uit de 'verstoorde financiële markten'. De investeringen van het bedrijf in Bitcoin zijn goed voor ongeveer 2,75 procent van de kapitalisatie van $ 27 miljard van het bedrijf.

 

Interessant genoeg onthulde Ruffer hun betrokkenheid bij Bitcoin nadat de toonaangevende virtuele valuta de grens van $ 20.000 had gebroken. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond $ 23.000 (18.800 euro), na gisteren een hoogste koers ooit van $23,833 te hebben bereikt.

Een investering van $ 750 miljoen betekent dat Ruffer ongeveer 37.500 Bitcoins bezit. Op zijn website geeft het bedrijf aan dat het eind november 2020 meer dan 27,4 miljard US dollar aan beheerd vermogen heeft.

Interessant is dat Ruffer, ondanks zijn investering in Bitcoin in november, in de tweede week van december zijn aandeelhouders pas op de hoogte bracht. Dinsdag stuurde het bedrijf een briefje naar de aandeelhouders om hen op de hoogte te houden "over de prestaties en hen te informeren over investeringen in Bitcoin." In een persbericht onthulde het bedrijf dat zijn BTC-investering deel uitmaakt van een voortdurende stap om de afhankelijkheid van goud te verminderen.

Ruffer volgt Microstrategy

Onlangs sloot Microstrategy, een op de technologiebeurs Nasdaq genoteerd business intelligence-bedrijf, zich ook aan bij de Bitcoin-trein. Net als Ruffer ziet het analysebedrijf de king crypto als een hedge tegen fiat devaluatie.

De CEO, Michael Saylor, gelooft dat Bitcoin een "redelijke bescherming tegen inflatie" biedt. Saylor heeft het bedrijf geleid door het adopteren van de cryptomunt als zijn basis-financiële reserve. Als zodanig begon Microstrategy om in Bitcoin te investeren. Dat begon in augustus van dit jaar toen ze Bitcoin kochten ter waarde van $ 250 miljoen.

Het bedrag leverde hen toen 21.454 BTC's op. Volgens de CEO markeerde de investering het geloof van het bedrijf in de leidende virtuele valuta. Saylor voegde eraan toe dat BTC een "legitiem investeringsgoed" is en "superieur" is aan door de overheid uitgegeven valuta's.

Een deel van de beslissing van Microstrategy om hun portefeuilles uit te breiden, werd beïnvloed door de crisis veroorzaakt door het coronavirus in de volksgezondheid en de financiële sector. Ook de toenemende mondiale politieke en economische onzekerheden speelden een belangrijke rol.

Microstrategy gelooft dat een cocktail van deze factoren kan leiden tot een hogere fiat-devaluatie. Daarvoor zouden in fiat gedenomineerde activa, zoals obligaties, in waarde blijven dalen.

Hun tweede Bitcoin-investering gebeurde een maand later, in september, toen het op Nasdaq genoteerde bedrijf nog eens voor $ 175 miljoen aan BTC kocht. Coinbase faciliteerde de aankoop via zijn broker-service, Coinbase Prime. De tweede investering voegde 16.796 BTC's toe aan de reserves.

In december investeerde het bedrijf $ 50 miljoen extra in Bitcoin-investeringen, waardoor zijn BTC-belang met 2.574 BTC's werd vergroot. Momenteel bezit Microstrategy ongeveer 40.824 BTC's.

Meer instellingen veranderen van sceptici in investeerders

Afgezien van Ruffer en Microstrategy, heeft Guggenheim, een investeringsfonds, zijn ogen gericht op de koning cryptocurrency. In tegenstelling tot Microstrategy zocht het bedrijf echter indirecte blootstelling aan de cryptocurrency door gebruik te maken van Grayscale's Bitcoin Trust (GBTC). Guggenheim betreedt de crypto-wereld via het Marco Opportunities Fund (MOF) dat 10 procent van zijn beheerd vermogen ($497 miljoen) vast legt in GBTC.

United States Securities and Exchange Commission 

In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten merkte het bedrijf op dat de stap deel uitmaakt van hun besluit om hun portefeuille te diversifiëren door "te beleggen in een breed scala aan vastrentende waarden en andere schuld- en aandelenbewijzen."

Het investeringsfonds merkte ook op dat hun blootstelling aan de virtuele valuta's in de loop van de tijd kan veranderen, afhankelijk van hoe toezichthouders beslissen om met cryptocurrency-regelgeving om te gaan.

AllianceBerstein, een bedrijf dat activa beheert ter waarde van ongeveer $ 630 miljard, is een ander traditioneel bedrijf dat Bitcoin na jaren van scepsis erkent als een waardig investeringsmiddel.

In een recente notitie aan klanten gaf het bedrijf toe dat de Bitcoin een plaats heeft in beleggingsportefeuilles. Inigo Fraser-Jenkins, de plaatsvervangend hoofd van de onderzoeksafdeling van het bedrijf, Bernstein Research, prees Bitcoin als een opslag van waarde en belichtte de verminderde prijsvolatiliteit ervan.

Fraser-Jenkins voegde toe:

"[Bitcoin] beweegt op een manier die beschermd tegen de inflatie in een bepaalde fiatvaluta."

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram