Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin verrast vriend en vijand met het snelle overschrijden van $ 20k. Hier zijn de beste critici die er verkeerd over hebben voorspeld

 

Afbeeldingsbron: Elain with grey cats

Bitcoin, 's werelds grootste cryptocurrency, verkeert nu in een volledige bullish toestand. De cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 400 + miljard heeft zijn eerdere historische hoogtepunt van $ 20k snel voorbijgestreefd en handelt nu voor het eerst in de geschiedenis op niveaus boven $23.000. Vanmiddag nog werd zelfs het $24.000 niveau overschreden en werd een nieuwe (voorlopige) high neergezet van $ 24.297 (19.750 euro). Voor veel cryptocurrency-houders is deze opmars van de Bitcoin koers een opluchting na een aantal lange jaren van prijsstagnatie en bearmarkten.

Het is ook een tijd voor veel Bitcoin-sceptici en -critici om hun oude tweets en vernietigende voorspellingen over de cryptocurrency opnieuw te bekijken en te zien hoe fout ze waren. We doen het niet om ze te trollen, maar om ze te helpen ervan te leren, dat er geen ingrijpende uitspraken moeten worden gedaan over nieuwe concepten die men eenvoudigweg niet begrijpt.

Peter Schiff

Peter Schiff, een gerenommeerde Amerikaanse investeerder en goudliefhebber, is de afgelopen tijd een van de meest onvermurwbare critici van Bitcoin geweest. Hij geeft regelmatig zijn anti-Bitcoin analyse en geeft niet toe, ondanks keer op keer weerlegd te worden. In september van dit jaar was Schiff onvermurwbaar dat Bitcoin niet veel verder zou komen dan de toenmalige waardering van $ 11.000. Dit is in een tijd waarin veel Bitcoin-critici hun standpunt al verzacht hadden en openlijk overwogen om de sector zelf te betreden, maar Schiff gaf nooit toe en zei dat Bitcoin snel terug zou zakken tot onder $ 10k.

Dat is uiteraard nooit gebeurd. In plaats daarvan schoot Bitcoin meerdere keren naar $ 13k voordat hij terugkeerde naar $ 10k en schoot vervolgens binnen een paar dagen in naar $ 14.000 voordat hij later weer scherp steeg naar $ 19.000. Ondanks deze onjuiste beweringen ging hij nog steeds door met zijn tweets tegen Bitcoin. Nog maar 3 weken geleden plaatste hij het volgende:

"De strikte AML & KYC-voorschriften die worden verwacht voor #Bitcoin zullen Bitcoin niet alleen minder aantrekkelijk maken om te bezitten ...."

Bitcoin is sindsdien met meer dan 20% gestegen en plaatst nu zo nu en dan weer nieuwe recordhoogtes in de geschiedenisboeken. Dus Peter Schiff is een van die mensen die we een sterke introspectieve sessie kunnen voorstellen om te zien hoe duidelijk hij het mis had. Misschien moet hij  stoppen met deze tweets, waarin hij de plank keer op keer mis slaat en proberen te begrijpen wat Bitcoin eigenlijk is.

 

Misschien komt deze oefening goed van pas, meneer Schiff!

Jame Dimon, CEO van zakenbank JP Morgan

JP Morgan is een grote investeringsbank en een conventionele financiële krachtpatser met tentakels over de hele wereld. Zijn CEO Jame Dimon ging er tijdens een conferentie in 2017 vol in tegen Bitcoin en zei:

“The currency isn’t going to work. You can’t have a business where people can invent a currency out of thin air and think that people who are buying it are really smart…., If you were in Venezuela or Ecuador or North Korea or a bunch of parts like that, or if you were a drug dealer, a murderer, stuff like that, you are better off doing it in bitcoin than US dollars,”

Hij bracht Bitcoin dus in verband met illegale drugshandel en tal van andere onwettige activiteiten. Het was ironisch dat een dergelijke verklaring over moreel rechtschapen gedrag nou juist werd afgelegd door JP Morgan, aangezien het toegaf frauduleuze handelsactiviteiten te hebben gepleegd waardoor het miljarden dollars boete moest betalen. JP Morgan is ook een grote bank die zo nu en dan reddingsoperaties van de overheid nodig heeft om te overleven terwijl Bitcoin daar vrij van is. Studies hebben hardnekkig aangetoond dat cryptocurrencies geen grotere rol spelen bij illegale activiteiten en zelfs nuttiger kunnen blijken te zijn voor gezagsgetrouwe burgers.

Onnodig te zeggen dat de voorspelling van de CEO van JP Morgan een grote teleurstelling was. De bank die in het verleden vol was van kritiek over Bitcoin, stelt zich nu open voor het ideaal van digitale valuta en zelfs investeringen in de crypto-sector. En meneer Dimon zou nu zeker zijn woorden inslikken en wensen dat hij had geïnvesteerd toen de tijd daar rijp voor was. Slechte zet, Dimon. Ga nu terug en bestudeer Bitcoin 101 alsjeblieft!

Tot slot….,

De toekomst is moeilijk te voorspellen, dat is zeker. Dit is de reden waarom wij bij BitcoinKoers geen ingrijpende uitspraken doen die ons in de toekomst in verlegenheid zouden kunnen brengen, zoals wel is gebeurd met meneer Schiff en de CEO van JP Morgan. Onze analyse is gebaseerd op rede en openstaan ​​voor het idee van innovatie en nieuwe wegen. Volg ons voor meer updates!