Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bloomberg: Rijke investeerders stappen massaal in Bitcoin nu de onzekerheid rond de sector minder wordt

man met munten onder shirt 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin ziet aanzienlijke instroom van kapitaal van enkele grote conventionele investeerders over de hele wereld volgens een recent rapport van Bloomberg. Aangezien de onzekerheid rond de sector snel wegebt, zullen sommige van deze conventionele investeerders meer exposure tot deze sector willen. Dergelijke investeerders zijn uniek voor de cryptocurrency-sector omdat we het hebben over veel geld en risico beperkende beleggers, die eerder om verschillende redenen op de sector hebben neergekeken.

Hoe komen de grote investeerders in Bitcoin?

Volgens Bloomberg krijgt Blu Family Office, een in Londen gevestigde investeringsmaatschappij voor vermogende investeerders, nu steeds meer verzoeken om toegang te krijgen tot de Bitcoin-wereld. Nu was het niet zo dat het bedrijf de prospect niet eerder had overwogen. Het investeerde wel in crypto tijdens de vorige rage in 2017, maar alleen in veel kleinere volumes. Dat was omdat een groot deel van de klantenkring van het bedrijf conventionele investeerders waren die op zoek waren naar minder risicovolle investeringen. Bitcoin was in die tijd een beetje te nieuw en vooral mensen die gewend waren aan de conventionele investeringsinstrumenten, vonden het niet aantrekkelijk om er in te investeren. Het was moeilijk te begrijpen en iedereen om hen heen, inclusief mensen zoals de CEO's van grote investeringsbanken, verklaarden crypto als fraude, enz. Blu Family Office kreeg dus slechts een lauwe reactie van z’n klanten tijdens de vorige Bitcoin bullrun..

Maar de dingen zijn nu dramatisch veranderd. Bitcoin heeft een zware correctie doorstaan ​​en keert nu terug op het podium. Het is meer dan 300% gestegen sinds maart 2020 eerder dit jaar en voormalige critici staan ​​nu in de rij om erin te investeren. Voor Christian Armbruester, de oprichter van het investeringsbedrijf, is zijn enige spijt dat hij niet meer cryptovaluta heeft gekocht vóór de laatste stijging van de Bitcoin koers.

Armbruester is zeker niet de enige. Veteranen op de aandelenmarkt zoals Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller, Jeffrey Gundlach en zelfs goudliefhebbers betreden nu de Bitcoin-investeringsscene. Nou zijn grote investeerders niet nieuw in de Bitcoin-wereld. De miljardair Winklevoss-tweeling slaagde erin vroeg in de sector te komen en hebben hun investeringen al meer dan vertienvoudigd. Hetzelfde geldt voor mensen als de excentrieke John McAfee en anderen. Maar deze mensen waren techneuten die begrepen wat Bitcoin was en wat het potentieel was, waardoor ze er vroeg bij waren. De nieuwste stroom investeerders weet waarschijnlijk niet eens hoe het werkt, maar toch vallen ze voor Bitcoin als dominosteentjes. Dit alles komt doordat Bitcoin volhardde en grote uitdagingen van zich af schudde tijdens zijn vorige bull-cyclus.

Volgens Larry Fink van BlackRock Inc:

"Het vertelt ons dat Bitcoin de aandacht en verbeelding van veel mensen heeft getrokken,"

Verbeten scepsis is nog steeds aanwezig

Maar toch, velen benaderen de markt nogal voorzichtig en zetten zeker niet alles in wat ze bezitten, want zo werken ze gewoon niet. Als ze een goed rendement behalen, zijn ze misschien bereid om meer te investeren, enzovoort. Met Paypal aan boord, dat Bitcoin-gerelateerde diensten aanbiedt, inclusief de mogelijkheid om het te gebruiken om dingen rechtstreeks in zo’n 28 miljoen winkels te kopen, wordt verwacht dat de status van Bitcoin zal groeien en verder zal rijpen. Grote Bitcoin-fondsen zoals Grayscale trekken meer investeringen aan dan veel andere conventionele sectoren, waaronder edelmetaal, blijkt uit de statistieken.

Conclusie

Het Bloomberg-stuk was echter kritisch over de handel in Bitcoin en de pseudo-gereguleerde status over de hele wereld. Aangezien het een mainstream spreekbuis is, wil het dat Bitcoin zich conformeert aan de conventionele kanalen en niet andersom. Bitcoin zal dit advies waarschijnlijk niet opvolgen en diensten blijven verstoren en nieuwe markten introduceren bij consumenten over de hele wereld. Nu de wereldwijde Covid-19 pandemie economieën verwoest en regeringen hun valuta's devalueren in een wereldwijde race naar de bodem, zullen beperkt beschikbare activa zoals Bitcoin waarschijnlijk in waarde blijven stijgen. Het lijkt nu geen goed moment om in fiat-valuta's te investeren!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram