Skip to main content

Bitcoin nieuws

Zilveren Ripple (XRP) munt

Whales dumpen XRP richting exchanges, impact op Ripple koers?

Whales op het Ripple netwerk zijn weer actief. Uit on-chain data worden er opvallende transacties geregistreerd vanuit vermogende adressen. Platform X gebruiker Whale Alert deelde een transactie van een vermogend adres richting de crypto exchange Bitstamp. Het zou gaan om miljoenen dollars aan Ripple munten die verkocht worden, een bearish teken voor de Ripple koers

Tot nog toe lijkt de Ripple koers niet te reageren op de dump van whales. De koers steeg in de afgelopen 24 uur met bijna 2% tot de huidige waarde van $0,609. Daarmee heeft de altcoin de belangrijke prijsgrens van $0,60 doorbroken. Eerder deze maand probeerde de Ripple koers al de grens van $0,60 te ontstijgen. Nu lijkt een tweede poging wel stand te houden. 

Ripple koers grafiek
Ripple koers 1-uur grafiek

Voor $15 miljoen aan XRP verkocht

Het gaat om in totaal 25 miljoen XRP munten die door een whale werden overgemaakt naar de Bitstamp exchange. Deze tokens hebben een dagwaarde van ruim $15 miljoen. Een flink bedrag dat zorgen baart in de crypto community m.b.t. het effect ervan op de Ripple koers. Historisch gezien heeft het gedrag van vermogende adressen vaak een significante invloed op de prijs van de populaire altcoin. Dit komt omdat de whales gezien worden als het slimme geld, dat wil zeggen dat zij vaak richting een piek verkopen en juist tokens opkopen als de koers relatief laag is. 

Ripple CEO verwacht verdubbeling crypto markt

Hoewel de Ripple koers enigszins teleurstellend presteert, blijft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, optimistisch over de crypto markt. Hij verwacht dat de gehele crypto industrie een martkwaarde van $5 biljoen kan realiseren tegen het einde van dit jaar. Zo deelde de CEO in een interview met CNBC. Volgens Garlinghouse zullen met name de in januari gelanceerde Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) een grote rol spelen in de groei van de crypto markt. Het succes van de fondsen is overduidelijk. Sinds januari is er voor tientallen miljarden dollars aan kapitaal in de ETFs gestroomd. 

Impact op de Ripple koers

Een $5 biljoen marktwaarde komt neer op bijna een verdubbeling van de huidige marketcap van alle crypto’s bij elkaar. Dit zou betekenen dat altcoin prijzen flink zullen toenemen in de rest van het jaar. Vaak stijgen alternatieve cryptocurrencies een stuk harder omdat zij relatief klein zijn in verhouding tot de totale marktwaarde. Analisten verwachten dan ook dat de groei van de crypto markt de Ripple koers kan ondersteunen om boven de $1 te stijgen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram