Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ripple (XRP) munten in rood symboliseert de dalende Ripple koers

Ripple koers keldert, maar analist blijft geloven in $5 prijs target

De afgelopen paar dagen zijn niet geheel zonder kleerscheuren verlopen voor Ripple (XRP). De populaire altcoin daalde in korte tijd met ongeveer 38% in waarde. Deze Ripple koers crash is de grootste van het jaar voor de munt en creëerde twijfel en onzekerheid onder investeerders in de markt. Sinds de crash is de Ripple koers al wat teruggekrabbeld en zijn er ook analisten die juist een positieve verwachting hebben m.b.t. de prijs van de altcoin. 

Op 6 april stond de Ripple koers nog op ongeveer $0,62 om vervolgens in slechts een week tijd te zakken tot onder de $0,45, wat resulteerde in een prijsdaling van bijna 40%. Daarmee heeft de altcoin zijn slechts periode van 2024 achter de rug. Een deel van de verliezen zijn alweer goedgemaakt nu de prijs van XRP weer is gestegen. De Ripple koers beweegt op het moment van schrijven rond de $0,49. De sterke crash van de altcoin was met name te danken aan toenemende geopolitieke onrust. Hierdoor nemen beleggers hun geld uit risicovolle investeringen, waardoor met name cryptocurrencies hard in waarde dalen. 

Ripple koers grafiek
Ripple koers 15 minuten grafiek

Bitcoin Halving belangrijk voor Ripple koers

Ondanks tegenvallende prestaties van de Ripple koers blijven sommige crypto analisten bullish voor de populaire altcoin. Volgens een analist van NewsBTC kan de Ripple koers weer terugkrabbelen na de Bitcoin halving. Dit is een belangrijk evenement op het BTC netwerk, waarbij de blokbeloning voor miners op het netwerk wordt gehalveerd. Hierdoor wordt het moeilijker voor de miners om aan nieuwe munten te komen. Ze kunnen daardoor minder BTC verkopen waardoor het aanbod op de markt afneemt en op termijn de waarde van de grootste cryptocurrency toeneemt. 

BTC Halving kan XRP koers rally van 650% ontketenen

Historisch gezien zorgt het succes van de BTC koers voor betere prestaties in de altcoin markt. Dit komt doordat beleggers weer meer geïnteresseerd raken in crypto’s en bestaande beleggers hun Bitcoin winsten verschuiven naar altcoins. Volgens de NewsBTC analist kan de halving ervoor zorgen dat de Ripple koers terug boven zijn voormalige all time high van $3,84 kan klimmen. Dit zou een exceptionele rally betekenen van 650% ten opzichte van de huidige koers. 

Volgens een andere analist, Jake Gagain, kan de XRP rally nog langer aanhouden tot aan 2025. Dan verwacht hij een XRP koers van boven de $5, wat neerkomt op een prijs prestatie van maar liefst 1.050% ten opzichte van de huidige koers. Om deze prijs te behalen is het belangrijk dat Ripple belangrijke stappen zet in de langlopende rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC), naar verwachting zal deze mogelijk in 2024 tot afsluiting kunnen komen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram