Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ripple (XRP) munten vallen op SEC logo

Belangrijke ontwikkelingen in Ripple rechtszaak, whales kopen XRP

Gisteren maakte de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) belangrijke ontwikkelingen door. De SEC eist een grote boete van het blockchain bedrijf uit San Francisco, maar Ripple poogt deze boete te verlagen. De aanhoudende spanningen in de zaak zorgen voor een volatiele periode voor de Ripple koers en whales zien zelfs een koopkans. On-chain data signaleert miljoenen dollars aan aankopen van XRP whales. 

SEC eist $2 miljard boete

Ripple is hard bezig om de boete die de SEC eist te verlagen. De Amerikaanse autoriteit wil maar liefst $2 miljard van het techbedrijf uit Californië ontvangen. Deze boete wordt geëist vanwege het onwettig verkopen van XRP tokens tijdens de lancering van Ripple. De munt was geen geregistreerd effect en Ripple voldeed niet aan de wettelijke eisen. Ripple pleit dat de boete verlaagd dient te worden tot $10 miljoen, een bedrag dat meer overeenkomt met wat de SEC in het verleden heeft opgelegd als boete in vergelijkbare zaken. 

Ripple koers volatiel

De Ripple reageert zeer volatiel op de ontwikkelingen rondom de rechtszaak. De populaire altcoin handelde op maandag nog voor $0,54 maar de Ripple koers steeg in de loop van de dag tot bijna $0,57. Een stijging van ruim 5,5%. Toen het pleidooi van Ripple, voor een verlaging van de boete, zich verder ontwikkelde, daalde de koers van de altcoin juist weer. Een teken dat beleggers niet zo zeker zijn van het feit of de boete wel verlaagd gaat worden. De Ripple koers zakte weer terug tot een niveau van $0,54. 

Whales kopen voor $44 miljoen aan XRP

Whales lijken te profiteren van de variërende Ripple koers. Verschillende vermogende adressen voerden grote transacties uit op exchanges, waarin zij voor miljoenen dollars aan XRP munten wisten te kopen. In totaal kochten 2 whales voor bijna 44 miljoen aan tokens op, die gezamenlijk een waarde hebben van ruim $24 miljoen. De XRP munten werden gekocht op een van de grootste crypto exchanges, Binance, zo werd gedeeld door social media account Whale Alert op platform X.  

De transacties van de whales zijn een teken dat zij willen profiteren van de gedaalde Ripple koers en dat ze in de toekomst een hogere prijs verwachten. De munt is sinds 12 april aardig in waarde gezakt, toen was de populaire altcoin nog ruim $0,61 waard. Crypto analisten houden het gedrag van whales nauwlettend in de gaten, om inzicht te krijgen in de te verwachten marktbewegingen op de korte termijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram