Skip to main content

Bitcoin nieuws

$ 230 miljard Asset Manager waardeert Bitcoin op $ 400K

Guggenheim 

Op basis van belangrijke fundamentele indicatoren heeft Guggenheim, een vermogensbeheerder met een beheerd vermogen (AUM) ter waarde van meer dan 230 miljard dollar, de waarde van Bitcoin (BTC) op ongeveer 400.000 dollar geschat. Het bedrijf heeft zijn ogen op Bitcoin gericht en wacht op groen licht van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten om in Bitcoin te kunnen gaan investeren.

De waardering werd aangekondigd door Scott Minerd, CIO van Guggenheim Global tijdens zijn verschijning op Bloomberg Markets. De observaties van de CIO komen op een moment dat de BTC koers stijgt tot nooit eerder vertoonde niveaus.

Guggenheim Investments maakt deel uit van Guggenheim Partners, een wereldwijde vermogensbeheerder. In een bericht aan de SEC merkte de beleggingsonderneming op dat het van plan is om ongeveer 10 procent van zijn waarde in Bitcoin te storten.

Het monetaire beleid van de Fed stimuleert investeringen in Bitcoin

Tijdens de show kreeg de CIO de taak om uit te leggen wat heeft bijgedragen aan de beslissing van het bedrijf om te investeren in de toonaangevende virtuele valuta en of deze wordt beïnvloed door het monetaire beleid van de Fed. Ook wilde de gastheer weten of Guggenheim Investments al zijn eerste BTC-aankoop heeft gedaan.

In zijn reactie merkte Minerd op dat hun besluit om te investeren in Bitcoin duidelijk verband houdt met het besluit van de Federal Reserve om meer geld te drukken. Over de vraag of ze al begonnen zijn met het kopen van bitcoin, zei de CIO dat ze "nog steeds wachten" op goedkeuring van de SEC.

Minerd zei met name dat ze er voor het eerst aan dachten om de Bitcoin-wereld te betreden toen de cryptocurrency $ 10.000 kostte. Hij merkte echter op dat "het een beetje uitdagender is" nu BTC voorbij de $ 20.000 is gestegen. Hij voegde eraan toe dat hun interne analyse op basis van fundamentele kenmerken de prijs van de leidende cryptomunt op ongeveer 400.000 dollar zet.

Het bedrijf merkte echter op dat hoewel ze 'uiteindelijk' BTC zullen kopen, ze eerst 'de markt zullen volgen' op handelssignalen en waardering. Op Bloomberg Markets kreeg de CIO de taak om het pad uit te stippelen van de huidige prijs naar $ 400.000.

Minerd schreef de toename van de Bitcoin koers toe aan schaarste en "relatieve waardering t.o.v. zaken als goud als percentage van het bbp".

Indirecte blootstelling via GBTC

In plaats van directe blootstelling richt Guggenheim zich op een indirecte blootstelling via Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). In een notitie aan de SEC op 27 november merkte de vermogensbeheerder op dat het de crypto-wereld zou betreden via het Macro Opportunities Fund (MOF) en maximaal 10 procent van 'zijn intrinsieke waarde' zal vastleggen. Een investering van 10 procent vertaalt zich in $ 497 miljoen van het AUM (Assets Under Management) van het MOF dat naar Bitcoin stroomt.

Bitcoin 

In een prospectus die bij de SEC werd ingediend, voegde de beleggingsonderneming eraan toe dat hun verschuiving naar BTC gericht is op het behalen van "aantrekkelijke" rendementen.

Het maakt ook deel uit van het uitbreiden van hun portfolio. Interessant is dat Guggenheim erkent dat regelgeving rond cryptocurrencies ongetwijfeld invloed zal hebben op zijn toewijding om meer geld in virtuele valuta te investeren.

Terwijl Guggenheim wacht op de SEC, heeft Ruffer, een vermogensbeheerder, zijn eerste investering inmiddels gedaan. Ruffer heeft activa onder beheer ter waarde van 27 miljard dollar en heeft al $ 750 miljoen in Bitcoin gestoken.

De beleggingsonderneming merkt op dat zijn investering in de King Crypto een hedge is tegen de toenemende devaluatie van fiat-valuta's over de hele wereld. Investeren in Bitcoin is ook een manier om de afhankelijkheid van het bedrijf van goud te verminderen.

Net als Guggenheim probeert Ruffer Bitcoin te gebruiken om constante opbrengsten aan investeerders te bieden en "kapitaal te behouden". In een nota aan de aandeelhouders, een paar weken nadat het 2,7 procent van zijn totale AUM had toegezegd, noemde het bedrijf het een "defensieve zet" tegen zijn afhankelijkheid van goud.

Slechts weinig bedrijven die directe BTC-blootstelling zoeken

Een van de weinige institutionele beleggers die directe blootstelling aan Bitcoin zoeken, is Microstrategy.

Tot dusverre heeft het op Nasdaq genoteerde analysebedrijf drie BTC-investeringen gedaan in de tweede helft van 2020. De eerste investering van $ 250 miljoen vond plaats in augustus en trok 21.454 Bitcoins aan.

Een maand later legde het analysebedrijf nog eens $ 175 miljoen vast en kocht 16.796 BTC's. De derde aankoop vond begin deze maand plaats en betrof 50 miljoen US dollar, waaraan nog eens 2.574 munten werden toegevoegd. De aankopen werden gefaciliteerd door Coinbase via zijn OTC-desk, Coinbase Prime.

Toename van Over The Counter (OTC) transacties

Volgens recent onderzoek kopen institutionele beleggers Bitcoin steeds vaker via over-the-counter-desks in vergelijking met cryptocurrency-exchanges.

Tijdens het analyseren van on-chain-gegevens merkte CryptoQuant, een blockchain-analysebedrijf, bijvoorbeeld op dat er een enorme BTC-uitstroom is van de hot wallets van Coinbase Pro naar de bewaarder van de beurs genaamd Coinbase Custody.

Ki-Young Jun, de CEO van CryptoQuant, voegde eraan toe dat ongeveer 7.000 BTC's "van Coinbase Pro naar andere cold wallets vloeiden, een implicatie van OTC-deals".

De analyse bracht verder een afname van de fund-flow-ratio en een toename van overgedragen Bitcoins aan het licht, wat duidt op een toename van enorme OTC-transacties.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram