Private Firm Microstrategy heeft nu meer Bitcoin dan de Amerikaanse regering

Vlag Verenigde Staten 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Microstrategy, een particuliere aanbieder van computeroplossingen, heeft onlangs voor meer dan $ 650 miljoen aan Bitcoin bijgekocht al. Deze actie maakt ze tot een grotere Bitcoin-HODL-er dan de Amerikaanse regering zelf. De totale hoeveelheid Bitcoin die het bedrijf bezit, bedraagt ​​nu meer dan 70.000 BTC (~ $ 1,6 miljard op het moment van schrijven).

De Bitcoin-strategie van Microstrategy

Microstrategy, een bedrijf voor softwareoplossingen, investeert al een tijdje officieel bedrijfsmiddelen in de cryptocurrency. Onlangs kondigde het bedrijf schuldpapier uit te geven om meer dan $ 400 miljoen aan Bitcoin-aankopen te financieren. Dit cijfer is aanzienlijk en vertegenwoordigt bijna 0,1% van de totale marktkapitalisatie van Bitcoin. Het bedrijf kocht echter uiteindelijk een enorme bedrag van 29.646 BTC ($ 650 miljoen) voor de prijs van ongeveer $ 21.000 per Bitcoin. Dit is een gewaagde zet, aangezien sommigen deze prijzen te hoog vinden om in de nabije toekomst aanzienlijke winsten te kunnen boeken. Maar deze zorgen houden grote investeerders niet tegen om grote uitspattingen te doen. Grayscale, de grootste institutionele belegger in Bitcoin, heeft al meer dan $ 11 miljard in Bitcoin geïnvesteerd en de waarde ervan is in de loop van de tijd met meer dan 30-40% gestegen met de stijging van de Bitcoin koers. Het is nog steeds niet gestopt met kopen, en ook andere instellingen vertonen geen tekenen van vertraging. Velen van hen verwachten dat de BTC koers in de nabije toekomst aanzienlijk zal stijgen en daarom gokken ze er groot op.

De totale hoeveelheid Bitcoin in handen van Microstrategy is nu 70.470 BTC ($ 1,65 miljard USD). Dit is nu officieel meer dan het bedrag dat in handen is van de Amerikaanse regering, dat naar verluidt in de buurt van ongeveer 69240 BTC ligt. Dit zijn echter cijfers die alleen beschikbaar zijn via openbaar beschikbare informatie en de Amerikaanse overheid zou zelfs veel meer kunnen hebben. Er wordt ook verwacht dat zodra Bitcoin een bepaald drempelpunt bereikt, veel regeringen zullen overwegen om het te bezitten om hun nationale reserves te versterken. Dat zou het pas echt interessant maken!

Investering van de Amerikaanse overheid in cryptocurrencies

De Amerikaanse federale overheid vertrouwde historisch gezien op edelmetalen en andere activa om haar enorme liquiditeit in valuta te rechtvaardigen, zelfs nadat de goudstandaard in 1971 werd afgeschaft. Onlangs heeft de Amerikaanse regering echter ook om verschillende redenen Bitcoin in het bezit gehad. De grootste reden is dat de overheid actief criminelen, belastingontduikers en andere illegale verdachten over de hele wereld achtervolgt. In sommige gevallen omvatten geconfisqueerde eigendommen grote hoeveelheden Bitcoin en andere cryptocurrencies. De overheid krijgt deze munten in handen en verkoopt ze vervolgens op openbare veilingen aan de hoogste bieder. De hoeveelheid Bitcoin die eigendom is van de overheid is te vinden op de officiële website voor verbeurdverklaring die door de overheid is opgezet en die ook andere activa bevat.

Gedurende de ongeveer 12 jaar dat Bitcoin bestaat, heeft de Amerikaanse regering honderdduizenden Bitcoins geveild. Vanwege de officiële vertraging als gevolg van bureaucratische rompslomp, worden de cryptocurrency-activa vaak tegen opvallend andere prijzen verkocht dan wat ze waard waren op het moment van de inbeslagname, waardoor ook een ethisch dilemma ontstond. Wanneer veilt u officiële Bitcoin-holdings? Houdt u ze vast totdat de oorspronkelijke koers is bereikt? Veilt u ze zo snel mogelijk? Dit zijn enkele van de ethische uitdagingen die de Amerikaanse regering in de toekomst zal moeten aangaan.

Conclusie

De CEO van Microstrategy, Michael Saylor, is van plan hun pro-crypto-investeringsstrategie vooruit te helpen. Daartoe gedraagt ​​het bedrijf zich nu meer als een financiële investeringsmaatschappij dan als een softwareontwikkelaar, maar de cryptocurrency-sector is voor sommigen zo lucratief en rechtdoorzee, dat het een geweldige bijzaak kan zijn. Saylor heeft zelfs de excentrieke Tesla-oprichter Elon Musk aangemoedigd om dit voorbeeld te volgen en te investeren in cryptocurrencies. Musk heeft de crypto-sector altijd met grote interesse gevolgd. Hij zette Twitter onlangs op gang toen hij zijn profiel bewerkte naar "Voormalig mede-oprichter van Dogecoin" , een grappig op meme gebaseerd cryptocurrency-project dat honderden miljoenen dollars waard is.

 

Elon Musk Twitter

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram