Skip to main content

Bitcoin nieuws

Elon Musk noemt zichzelf de voormalige oprichter van op Meme gebaseerde cryptocurrency en Twitter is er dol op

 

Afbeeldingsbron: JD Lasica onder CC

Elon Musk, sommigen hebben een hekel aan hem, terwijl anderen geen genoeg van hem kunnen krijgen. Één ding is zeker, hij is een grote aandachtstrekker over de hele wereld. Met innovatieve bedrijven zoals Tesla en SpaceX die bergen verzetten en revolutionair zijn op hun respectievelijke terreinen, is hij misschien wel een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Onlangs doopte hij zichzelf op Twitter om tot de voormalige CEO van Dogecoin en tweette hij virale memes over de cryptocurrency-sector. Dit zette het microblogplatform zeker op gang en resulteerde in veel getweet voor iedereen om van te genieten en eraan deel te nemen.

Elon Musk tweet 

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een op meme gebaseerde cryptocurrency die in 2016-17 bekend werd. De cryptocurrency begon met een populaire meme van dat jaar waarin een schattige hond spotte of sarcastische rijmende opmerkingen maakte. Het werd zo populair dat ontwikkelaar Billy Markus het creëerde om leuke meme-liefhebbende mensen in de cryptocurrency-sector te krijgen en het werkte min of meer. Het was een crypto-project dat gebruikers via memes betrok en andere, meer gevestigde projecten belachelijk maakte. Sindsdien is de cryptocurrency in de top 30-40 van grootste cryptocurrencies gebleven en schiet vaak plotseling in waarde omhoog vanwege publiciteitsstunts en virale memes, waarvan de meest recente door Elon Musk zelf werd gepleegd.

De voormalige CEO van Dogecoin

Elon Musk staat bekend om zijn cryptische tweets over Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen. Veel mensen geloven dat hij behoorlijk veel Bitcoin bezit, maar hij treedt er niet over naar buiten. Hij heeft het zelfs vaak bijna toegegeven, maar altijd net niet helemaal. Op 20 december sprak hij niet langer in code toen hij zijn Twitter-beschrijving veranderde in voormalig CEO van Dogecoin, wat onmiddellijk de aandacht trok van Twitterati en dan vooral de toegewijde cryptocurrency-gemeenschap op Twitter. Hij vervolgde met een Tweet:

"Eén woord: doge"

Het is grappig omdat er geen functie is van CEO van Dogecoin en Musk was nooit in verband gebracht met het cryptocurrency-project toen het in 2013 begon. Nu betekent zijn specifieke vermelding van Dogecoin dat hij weet wat voor soort lach het genereert binnen de cryptocurrency-gemeenschap. Zijn Doge-tweet heeft alleen al meer dan 186.000 likes, 16,7k retweets en meer dan 9,6k antwoorden. Hoewel Musk een van de meest actief gevolgde gebruikers op Twitter is, had zijn geposte video van SpaceX’s Falcon-raketlanding daarentegen slechts een fractie van de gebruikersbetrokkenheid van zijn dogecoin-post. Het lijkt erop dat dit een grap was die wachtte om gekraakt te worden en iedereen opende er zijn schatkamer met memes voor. De antwoorden op de tweet zijn hilarisch. Sommigen beweren dat Musk high is van wiet en plaatsten zijn live wietrookvideo met Seth Rogen, anderen overspoelden Twitter met klassieke Dogecoin-memes, terwijl weer anderen hem adviseerden over de cryptocurrency-sector in het algemeen. Hier zijn enkele van de beste antwoorden en memes:

Chicago Glen antwoordde:

Elon Musk met Dogecoin 

Meera antwoordde:

Elon Musk smoking weed 

Firerah schreef:

grafiek Dogecoin koers

Dus al met al toonden de verandering van beschrijving en het tweetfest dat volgde aan dat Dogecoin nog steeds relevant is en waarschijnlijk zal blijven. De furore werd zo groot dat de munt op een gegeven moment 20% steeg ten opzichte van de USD stablecoins en zo hoog als 0,000024 ging ten opzichte van Bitcoin zelf, een stijging van 0,000016. Sindsdien heeft Musk de “voormalige CEO van Dogecoin”-referentie verwijderd.

Musk plaatste ook een enigszins obscene meme over Bitcoin die verdere aandacht trok van Twitterati:

 

Afbeeldingsbron: Elon Musk

Elon is erg bedreven in het maken van grote uitspraken en memes. Zijn volledige online aanwezigheid wordt beschouwd als een marketingstunt voor zijn bedrijven en investeringen. Afgezien van het Dogecoin-incident heeft hij in de loop der jaren ook andere krantenkoppen gehaald. Hij gaf zijn zoon een flitsende, meme-waardige naam genaamd XAE-12 en op Twitter had men toen ook een velddag. Hij haalt vaak de krantenkoppen met controversiële of meme-waardige tweets en dit alles betekent dat hij altijd in het middelpunt van de belangstelling staat. Hij tweette zelfs, ten gunste van Bitcoin, in een cryptisch bericht door het zijn "veilige woord" te noemen, maar verklaarde onmiddellijk dat Bitcoin misschien wel net zo BS is als fiat-valuta. Dit is zijn typische stijl om dingen viraal te maken. Hij noemde automodellen van zijn Tesla-bedrijf S, 3, X en Y, wat samen resulteerde in zoiets als S3XY. Dus hij weet wat hij doet en dat doet hij geweldig.

Echter hebben zijn controversiële bewegingen ook wel eens tot problemen voor hem geleid. Hij werd een paar jaar geleden als president van Tesla verwijderd omdat hij onverantwoordelijke opmerkingen had gemaakt tegenover investeerders. Maar deze laatste actie was veel minder controversieel en resulteerde in geweldig online getwitter. Dus, wat is er niet leuk aan? Meer ervan alstublieft!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram