Tesla CEO: is het mogelijk om Bitcoin (BTC) in "grote hoeveelheden" te kopen?

Tesla 

Elon Musk, de CEO van SpaceX en Tesla, informeerde onlangs op Twitter naar het maken van grote Bitcoin-transacties. De CEO verwees naar zijn bedrijf en suggereerde het overschakelen van aan de dollar gekoppelde, naar aan Bitcoin gekoppelde Tesla-reserves. Michael Saylor reageerde op de tweet van Musk en merkte op dat een dergelijke stap een gunst van 100 miljard dollar zou zijn voor investeerders. Saylor voegde eraan toe dat de gunst zou blijven groeien tot een biljoen dollar.

Zondag zond de CEO van Tesla een reeks tweets de wereld in waarin hij gekscherend opmerkte dat “Bitcoin” zijn 'veilige woord' is.

Hoewel hij daarna duidelijk maakte dat het maar een grap was en niemand een veilig woord nodig heeft, had de tweet meer dan 6000 reacties, meer dan 19.000 retweets en meer dan 210.000 likes gekregen. Enkele dagen later zijn de cijfers licht gestegen.

In zijn volgende tweets sprak Musk bijna in gecodeerde taal. Hij zei bijvoorbeeld dat BTC "bijna net zo bs is als fiatgeld." Voor sommigen betekende dit dat de CEO van SpaceX genoeg had van fiat-valuta's.

De Bitcoin koers zal crashen maar ook stijgen tot $ 50.000

Op de toekomstige koers van de king crypto was Musk zowel bearish als bullish. Hij zag de koers crashen, maar ook binnen de "komende vijf jaar" ‘$ 50.000’ bereiken. Hij voegde eraan toe dat de voorspellingen correct “klonken”.

Maar wat de aandacht trok van Saylor, het hoofd van Microstrategy, was een meme. Saylor, die samen met zijn bedrijf flink Bitcoin heeft ingeslagen, adviseerde Musk om zijn aandeelhouders een plezier te doen.

Volgens de CEO van Microstrategy zou de gunst inhouden dat de CEO van Tesla de hele balans van Tesla zou veranderen van USD naar Bitcoin. Bijgevolg zou de gunst omhoogschieten van 100 miljard naar 1 biljoen dollar. Ook zouden andere instellingen waarschijnlijk het voorbeeld volgen en in Bitcoin investeren.

Hij tweette het volgende:

"If you want to do your shareholders a $100 billion favor, convert the $TSLA balance sheet from USD to #BTC. Other firms on the S&P 500 would follow your lead & in time it would grow to become a $1 trillion favor."

Musk antwoordde op de opmerking van Saylor met een vraag of 'zulke grote transacties' kunnen worden gedaan op de Bitcoin-blockchain.

Gewapend met ervaring merkte de CEO van Microstrategy op dat hij de afgelopen maanden al BTC heeft gekocht ter waarde van meer dan "$ 1,3 miljard". Saylor toonde zich ook bereid om zijn investerings "playbook" te delen met de CEO van Tesla.

Terwijl Saylor het playbook deelde, bood Changpeng Zhao (ook wel CZ genoemd), de CEO van Binance, aan om de transactie via zijn exchange te vergemakkelijken. Hoewel het niet goed is om het als een enkele transactie te behandelen, zei CZ, is het "zeker mogelijk."

BTC-enthousiastelingen zien een positief teken

Interessant is dat de tweets, commentaren en antwoorden cryptoliefhebbers hebben achtergelaten in de verwachting dat Tesla de Bitcoin-ruimte betreedt. Anderen bagatelliseerden die mogelijkheid echter door te zeggen dat het de gebruikelijke grappen zijn van de SpaceX-manager.

Peter Schiff zei bijvoorbeeld dat de CEO van Tesla "maar een grapje maakte over het blootstellen van Tesla-aandeelhouders aan Bitcoin." Schiff is een felle goud supporter en een vocale Bitcoin-criticus.

Met name het incident van zondag was niet de eerste tweet over Bitcoin van Musk. In mei merkte hij op dat hij nog steeds de 0,25 BTC bezit die hem jaren geleden door een vriend zijn geschonken.

Deze bevestiging kwam als een antwoord op J.K Rowling, de auteur van Harry Potter, die opmerkte dat federale regeringen inflatie stimuleren door meer geld te drukken, waardoor BTC in vergelijking daarmee 'solide' wordt.

Begin dit jaar merkte Musk op dat Bitcoin-scams in de lift zitten. Door BTC en andere cryptocurrencies te gebruiken, bedriegen oplichters nietsvermoedende individuen voor miljoenen dollars. De CEO van Tesla zag vooral het stijgende aantal Twitter-scams en zei dat dat 'niet cool' is.

Door de jaren heen heeft de CEO meermaals getweet over cryptocurrencies, maar hij beweert dat hij verder geen BTC heeft gekocht nadat hij in het verleden 0.25 Bitcoin had gekregen.

Musk veranderde zelfs zijn Twitter-profiel om aan te geven dat hij de 'voormalige CEO van Dogecoin' is. Ondanks de warme vooruitzichten voor Bitcoin en andere cryptocurrencies, heeft Musk zijn standpunt over investeren in virtuele valuta nooit serieus uitgesproken.

Andere opmerkelijke figuren in de crypto-ruimte die aan de discussie hebben bijgedragen, waren onder meer Samson Mow, de CSO van Blockstream en Justin Sun, de oprichter van cryptocurrency Tron.

Instellingen kopen stilletjes Bitcoin

Hoewel Tesla zijn intrede in de ruimte niet heeft bevestigd, toont recente analyse aan dat er instellingen zijn die Bitcoin Over The Counter (OTC) kopen en dat voor het publiek verborgen houden.

CryptoQuant, een blockchain-analysebedrijf, hield toezicht op de BTC-uitstroom op beurzen zoals Coinbase, de fondsstroomverhouding en de hoeveelheid overgedragen BTC. Merk op dat de fondsstroomverhouding wisseltransacties meet ten opzichte van alle transacties op een bepaalde blockchain.

 

Uit de statistieken bleek dat er enorme BTC-uitstromen zijn vanuit Coinbase. Volgens de CEO van het analysebedrijf, Ki-Young Jun, komt de uitstroom terecht in cold wallets en gaat het om enkele transacties ter waarde van ongeveer 5.000 BTC's.

Kijkend naar de andere twee statistieken, overgedragen BTC en fondsstroomverhouding, concludeerde CryptoQuant dat instellingen enorme BTC-aankopen op de OTC-markt doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram