Kerstcadeau voor BTC-bezitters: Bitcoin koers stijgt tot boven $25.000

Bitcoin koers kerstcadeau 

Kerst had voor Bitcoin-bezitters iets mooist in petto dit jaar. Op eerste kerstdag steeg de Bitcoin koers voorbij het oude record dat(nog maar sinds kort) stond op $24.350 en bereikte het niveau van $24.739. Een nieuw record en een prachtig en wellicht ook wat onverwacht kerstcadeau voor alle Bitcoin-bezitters. Velen hadden verwacht dat de handel, ook al gaat ie 24/7 door, tijdens kerst rustig en tam zou zijn, maar dat bleek niet zo te zijn.

Reacties op nieuw Bitcoin koers record op Twitter

Verschillende prominenten uit de crypto-community uitten hun blijdschap over deze onverwachtte move van koning crypto op Twitter.

 

Ook nieuw record op tweede kerstdag

Het bleef echter niet bij enkel een nieuw record op eerste kerstdag. Ook dag twee van het kerstfeest had iets moois in petto voor BTC-beleggers. Om half vijf vannacht brak de Bitcoin koers door de $25.000 grens en bereikte wederom een nieuw record op $25.070 (BitMex). Vervolgens viel de koers wat terug richting $24.700 om daarna binnen die range (24.700 – 25.070) te blijven bewegen.

bitcoin koers grafiek

Velen zien deze sterke performance van Bitcoin tijdens de “stille” kerstdagen als een teken van kracht. Er is blijkbaar nog veel koopdruk in de markt, waardoor de Bitcoin koers goed blijft liggen zonder noemenswaardige correcties. Iets wat je wel zou kunnen verwachten gezien de forse koersstijging die we achter de rug hebben de afgelopen maanden.

Ook van de forse daling van de Ripple koers van de afgelopen dagen heeft Bitcoin nauwelijks last gehad. Andere altcoins hadden daar beduidend meer onder te lijden. Het lijkt er op dat de kracht die de Bitcoin koers laat zien vooral gedreven wordt door het toenemend aantal institutionele beleggers dat zich in de cryptomarkt begeeft. Het is hun eerste stap in deze nieuwe wereld en hun investeringen gaan op dit moment vrijwel exclusief in Bitcoin. Dit kan een verklaring zijn waarom Bitcoin op dit moment een sterkere indruk maakt dan veel altcoins.

20.000 Euro

Tot slot nog even aandacht voor het volgende. Ook voor de BTC/Euro koers was eerste kerstdag een gedenkwaardig moment. De Bitcoin koers brak voor het eerst boven de tot de verbeelding sprekende grens van 20.000 euro zoals is te zien in onderstaande grafiek. Merry Christmas!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram