Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stapelt record op record – BTC even boven $ 28.000

bitcoin koers stijgt 

De feestdagen hebben duidelijk een positief effect op de Bitcoin koers. De populaire cryptomunt snijdt door oude koersrecords als een mes door een pakje boter. Gisteren nog werd er een nieuwe all-time high neergezet op $ 26.878. Vanochtend echter, sneuvelde dat record al weer. De koers steeg in korte tijd tot ver boven $ 27k en zette een nieuw topje neer op $ 27.912. Daarna nam de koers even een pauze, maar het bleek slechts om een korte koffiepauze te gaan want inmiddels hebben we al weer boven $ 28k gestaan. Op moment van schrijven kunnen we een hoogste stand van $ 28.388 noteren, waarna een snelle correctie volgde tot $ 26.600. Inmiddels lijkt de koers wat te consolideren rond $ 27.000.

bitcoin koers grafiek 

Bitcoin koers richting $ 30.000

Als Bitcoin in dit tempo door blijft stijgen gaat de koers met gemak over $ 30.000 heen. Of dat echt zo makkelijk zal gaan is echter maar de vraag. We hebben de afgelopen dagen al een forse stijging achter de rug en de kans is groot dat vlak voor de 30k barrière de winstnemingen toe zullen nemen. Dit zal dan op z’n minst een pauze, maar zeer waarschijnlijk ook een correctie tot gevolg hebben. Hoe diep die eventuele correctie zal zijn valt nog te bezien. De Bitcoin koers ligt er sterk bij de laatste weken en correcties worden heel snel opgevangen door nieuwe koopdruk, waardoor ze niet zo diep gaan en maar van relatief korte duur zijn.

Dat neemt niet weg dat er natuurliijk wel een punt komt waarop we wel een wat steviger correctie zullen zien. Iedere bullrun van Bitcoin ging gepaard met een aantal stevige correcties onderweg. De volatiliteit van BTC is hoog. Daardoor stijgt het hard, maar zijn correcties ook vaak extra scherp.

Marktkapitalisatie BTC boven $500.000.000.000

De marktkapitalisatie is de afgelopen tijd natuurlijk mee gestegen met de koers, die de afgelopen 2 maanden is verdubbeld, en is nu groter dan een half biljoen (500 miljard) dollar. Daarmee staat Bitcoin net onder Warren Buffet’s Berkshire Hathaway, op plaats nummer 11 van de lijst met grootste bedrijven ter wereld naar marktkapitalisatie.

marktkapitalisatie grote bedrijven

Verwachtingen voor komende maanden

Veel analisten en traders verwachten een voortzetting van de BTC-bullmarkt de komende maanden, waarbij nog aanzienlijk hogere koersen bereikt kunnen worden. Velen wijzen er op dat de huidige bullrun sterker aanvoelt dan de vorige wat te maken zou hebben met het feit dat dit keer grote institutionele partijen, met vele miljarden achter zich, de Bitcoin markt betreden. Daarbij neemt de beschikbare voorraad Bitcoins op exchanges snel af, wat tot schaarste en dus hogere prijzen leidt. Tot slot valt op dat het grote publiek nog grotendeels afwezig is, dit in tegenstelling tot de bullrun van 2017. Wanneer de media-aandacht toe neemt naarmate de huidige bullrun vordert, zal het grote publiek waarschijnlijk ook weer in de markt komen en we weten allemaal wat dat in 2017 met de Bitcoin koers heeft gedaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram