Skip to main content

Bitcoin nieuws

Hoe zal Bitcoin presteren in de aanloop naar het nieuwe jaar? Hier zijn enkele mogelijke scenario's en nuttige voorspellingen

The road to 2021 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin heeft onlangs de $ 28k-grens overschreden en bevindt zich nu diep in bullish territorium. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is ongeveer 390% gestegen ten opzichte van de koers van $ 7.193 op 1 januari 2020 en er zijn nog een paar dagen te gaan tot het nieuwe jaar daadwerkelijk aanbreekt. Ondanks het grote succes voor de Bitcoin koers in 2020, is er binnen deze dagen nog steeds ruimte voor dramatische actie op de cryptocurrency-markt. Laten we bespreken hoe de markt zich in de nabije toekomst zou kunnen ontwikkelen.

Mogelijke scenario's

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts tussen $ 26- $ 27,5k. Het lijkt erop dat de cryptocurrency zich consolideert in deze prijsklasse voordat ze doorgaat met de lange termijn bull-run of een kleine correctie ondergaat. Er zijn drie scenario’s m.b.t. de mogelijke BTC koers tot 1 januari 2021:

  1. Het blijft grotendeels stabiel.
  2. Het zal consolideren en vervolgens omhoog gaan, mogelijk naar $ 30k.
  3. Het zal consolideren en dan dalen, mogelijk tot $ 24-25k.

Wat geloven handelaren?

Laten we nu eens kijken wat de crypto Twitterati hierover te zeggen hebben:

Alistair Milne, een populaire cryptocurrency-influencer met meer dan 70.000 volgers tweette:

"Google Trends-gegevens:

“Searches for 'buy #Bitcoin are around 1/5th of their all-time peak. Will searches eventually 10x the last peak? It has begun”

Dus deze keer is het aantal zoekopdrachten, ondanks de toch al aanzienlijke koersstijging, nog steeds vrij laag. Mogelijk kunnen ze in de nabije toekomst alsnog door het dak schieten. Dus de influencer heeft gelijk als hij beweert dat het beste mogelijk nog moet komen. Dit is echter een langetermijnvooruitzicht voor de Bitcoin koers en het is zeker bullish. Maar met betrekking tot de mogelijke koers op oudejaarsavond, doet deze tweet weinig om een ​​specifieke prijs te voorspellen. De bullish trend zal echter, zoals terecht wordt beweerd, waarschijnlijk nog lang blijven bestaan.

Populaire crypto-analist die het stock-to-flow-model op de BTC koers heeft toegepast en die op Twitter door het leven gaat als “Plan B”, tweette:

“De huidige prijsactie voor bitcoin is leuk, maar we wachten op een echte sprong (zoals de rode pijlen begin 2013 en 2017). IMO zal dat het begin zijn van de echte bullmarkt, en inderdaad fase5. Januari 2021? "

Deze prijsvoorspelling is echter meer dan een maand oud en sindsdien is de Bitcoin koers meer dan 50% gestegen en kijkt nog steeds opwaarts. Dus de rode pijlen waar hij het over had zijn al in de tweede helft van december opgetreden. Dus, zal Bitcoin de rally kunnen volhouden?

Er is weinig hoop op een enorme rally in januari zelf. Volgens een Twitter-peiling van Luke.hodl verwachten mensen een grote Bitcoin-rally in april-juni 2021 in plaats van in januari 2021:

 

Maar nog steeds gelooft 25% van de respondenten dat januari 2021 een grote bull-run zal zien. Als het gebeurt, zullen we dan een deel van de actie op nieuwjaar zien? Alleen de tijd kan het leren.

Conclusie

Algemeen wordt aangenomen dat de huidige Bitcoin-rally nog lang niet voorbij is en waarschijnlijk nog maanden, tot diep in 2021 zal duren. Maar afgezien van het sentiment, laat het niet zien hoe de cryptocurrency zal presteren in de aanloop naar het nieuwe jaar.

Door de jaren heen heeft Bitcoin zich grillig gedragen tijdens deze feestelijke periode, dus het is moeilijk om een ​​bepaald resultaat definitief te voorspellen. Van de drie mogelijke scenario's waarmee Bitcoin tijdens deze periode te maken kan krijgen, lijkt het waarschijnlijker dat het de komende dagen $ 30k zal bereiken waarna dan wellicht een correctie volgt, mogelijk tot onder de $ 25k. Een stijging tot $ 30.000 zal meer een symbolische stijging zijn omdat het een stijging van minder dan 10% is ten opzichte van de huidige koers, maar het zal goed zijn voor het algehele sentiment.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram