Skip to main content

Bitcoin nieuws

De nieuwe COVID-19 Stimulus Bill is "een advertentie van $ 900 miljard voor Bitcoin", zegt Tyler Winklevoss

Covid-19 stimuleringspakket VS 

De enorme impact van de COVID-19-pandemie op de wereldeconomie wordt steeds groter, en de regeringen zoeken naar manieren om de rampzalige economische gevolgen van een wijdverbreid lockdown-beleid te verzachten. Onlangs heeft het Amerikaanse Congres een nieuwe stimuleringswet van $ 900 miljard aangenomen die bedoeld is om de gevolgen van de pandemie voor de Amerikaanse economie te bestrijden. Voorstanders van Bitcoin, zoals Tyler Winklevoss, zijn echter van mening dat het stimuleringspakket van $ 900 miljard een negatieve invloed zal hebben op de Amerikaanse dollar, wat ertoe zal leiden dat de belangstelling voor BTC zal toenemen.

Bijdrukken van dollars en stijgende inflatie

De stimuleringscheque die elke volwassen Amerikaans $ 600 zal toekennen, zal worden gefinancierd uit de Amerikaanse schatkist, wat betekent dat er enorme bedragen moeten worden bijgedrukt om de kosten te dekken. Het toenemende tempo waarmee nieuwe fiat-valuta wordt gecreëerd, kan waarschijnlijk leiden tot snel stijgende inflatie, vooral omdat de spreker van het Witte Huis Nancy Pelosi verklaarde dat het wetsvoorstel van $ 900 miljard slechts "een eerste stap" is, en de Amerikaanse regering van plan is om nog meer geld uit te geven aan een ander stimuleringspakket binnen afzienbare tijd.

Volgens Tyler Winklevoss, die samen met zijn tweelingbroer Cameron een van de bekendste supporters van Bitcoin is, zal de stimuleringsrekening van $ 900 miljard een rampzalig effect hebben op de Amerikaanse dollar, wat zal leiden tot een verdere devaluatie van de wereldmunt en een aanzienlijke toename van inflatie. Omdat de inflatie er waarschijnlijk toe zal leiden dat veel mensen zich tot BTC zullen wenden als een deflatoir alternatief voor fiat, beschouwt Vinklewoss de stimuleringswet als "een advertentie van $ 900 miljard voor Bitcoin".

Amerikanen kopen Bitcoin met stimuleringscheque 

Winklevoss gelooft, dat toen Amerikanen in april de stimuleringscheques van $ 1.200 ontvingen, een aanzienlijk aantal van hen het geld gebruikte om Bitcoin mee te kopen. Het aantal Amerikanen dat de nieuwe stimuluscheck zal gebruiken om BTC te kopen, kan veel groter zijn, omdat Bitcoin onlangs zijn nieuwe hoogste punt ooit heeft bereikt en de huidige BTC-bullrun breed wordt uitgemeten in de media.

De BTC koers stijging van de laatste dagen 

Bitcoin-koersactiviteit lijkt de mening van Tyler Winklevoss te rechtvaardigen, aangezien het aannemen van de nieuwe stimuleringswet van $ 900 miljard heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de waardering van BTC, waardoor Bitcoin op 27 december zijn nieuwe hoogste punt ooit bereikte van $ 28.360, en veel mensen geloven dat de BTC koers voor het einde van het jaar zelfs $ 30.000 kan bereiken.

Onlangs, op 28 december, heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ingestemd met een verhoging van de stimuleringscheques voor de meeste Amerikanen van $ 600 naar $ 2.000. Als de verhoging ook door de Senaat wordt goedgekeurd, zal er nog meer geld moeten worden gedrukt voor de Amerikaanse schatkist, en het losgeslagen gelddrukken kan zeer waarschijnlijk leiden tot een verder toenemend wantrouwen in fiat-valuta, net zoals Tyler Winklevoss voorspelt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram