Skip to main content

Bitcoin nieuws

Stenen kruizen op begraafplaats symboliseren death cross op Ethereum koers grafiek

Death Cross patroon voor Ethereum koers, verdere daling op komst?

Een technisch analist heeft een death cross patroon gesignaleerd op de Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) prijsgrafiek die een negatieve ontwikkeling voorspelt voor de Ethereum koers. Het patroon is berucht onder traders, want over het algemeen signaleert de death cross een sterke prijsdaling. Maar wat is deze death cross precies en moeten beleggers zich inderdaad zorgen maken om de Ethereum koers? 

De prijs van Ethereum verkeert al in zwaar weer. De populaire altcoin daalde in de afgelopen 24 uur met 2,87% in waarde tot een huidige prijs van $2.965 en over de afgelopen zeven dagen is de koers zelfs met 14,6% gezakt. Dat de Ethereum koers daalt komt niet geheel als een verrassing. De altcoin maakte in maart een explosieve rally door toen het een prijs van $4.070 wist te behalen. Een flinke groei van 160% ten opzichte van het prijsniveau in oktober van vorig jaar. Na een dergelijke rally is het niet gek dat de munt een correctie ondervindt. 

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers 4-uur grafiek

Bearish ontwikkeling Ethereum koers

Uit een technische analyse volgen meerdere waarschuwings signalen. Het gaat om een death cross patroon op de ETH / BTC grafiek. De grootste altcoin valt sterk in waarde ten opzichte van de BTC koers. In 2024 alleen al daalde de Ethereum / Bitcoin verhouding met 10%. Daarmee is de waardering onder het belangrijke ondersteuningsniveau van 0,05 BTC beland. De daling is dermate sterk dat de korte termijn trend (50 dagelijks gemiddelde) onder de lange termijn trend (200 dagelijkse gemiddelde) valt, een indicatie voor een bearish vervolg. In onderstaande figuur is de death cross te zien. 

Death cross van de ETH / BTC koers
Figuur 1: Death cross van de ETH / BTC koers (bron; TradingView)

De death cross is een zich langzaam ontwikkelend patroon. In 2021 werd er nog een zogeheten golden cross gevormd toen de lange termijn trend juist boven de korte termijn trend wist te groeien. 

Ethereum is de meest gehackte blockchain

Het Ethereum netwerk is de meest gehackte blockchain van 2024. Over de gehele crypto markt is er maar liefst voor $437 miljoen aan fraude gepleegd. Hierin worden ook zogeheten rug pulls meegenomen waarin ontwikkelaars van een nieuwe munt plotseling hun tokens massaal dumpen op de markt waardoor de altcoin vrijwel waardeloos wordt. Een groot deel van de fraude heeft plaatsgevonden in de Decentralized Finance (DeFi) sector, waar gebruikers soms minder worden beschermd. De grootste verliezen lopen op tot in de tientallen miljoen. Zo werd er op Orbit Bridge voor ruim $81 miljoen aan fondsen gestolen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram