Skip to main content

Bitcoin nieuws

Stapeltje ETH munten met Stijgende Ethereum koers grafiek op de achtergrond

Cathie Wood ziet hogere Ethereum koers: 6 ETH genoeg om miljonair te worden

De prominente Asset Manager en CEO van Ark Invest, Cathie Wood, gelooft dat investeringen in Ethereum (ETH) flink wat geld kunnen gaan opleveren voor beleggers. Hoewel de Ethereum koers nu op ongeveer $3.135 (2.925 euro) staat, verwacht de CEO dat het vasthouden van 6 ETH genoeg is om investeerders in de toekomst miljonair te maken. Een opvallende uitspraak en een duidelijk signaal dat Wood een flinke koersstijging verwacht voor de grootste altcoin in de crypto markt. 

50x stijging voor Ethereum koers

Momenteel zal het kopen van 6 ETH munten je net iets minder dan $18.800 kosten. Volgens de CEO van Ark Invest kan deze belegging rond 2032, 8 jaar in de toekomst, een miljoen dollar waard zijn. Dit komt doordat Wood verwacht dat de totale marktwaarde van Ethereum tot wel $20 biljoen kan bereiken. Dat is ruim 50x meer dan de huidige marketcap van $381 miljard. Een dergelijke stijging zou betekenen dat de populaire altcoin een prijs van ruim $160.000 zal behalen in 2032. 

Of de voorspelling van Wood realistisch is valt te betwijfelen. De totale marktwaarde van een van de grootste beurzen in de wereld, de S&P 500 in de Verenigde Staten, heeft een huidige marktwaarde van $40 biljoen. De marktwaarde van goud staat op ruim $15 biljoen. Als de voorspelling van de Ark Invest CEO uitkomt dan zou het kunnen betekenen dat ETH meer waard wordt dan de goud markt, ervan uitgaande dat het edelmetaal maar in beperkte mate in waarde zal stijgen. 

Massa adoptie voor Ethereum

De reden voor deze bullish uitspraak komt voort uit het geloof van Cathie Wood dat Ethereum volledige mainstream adoptie zal ondervinden in de komende jaren. Functionaliteiten zoals Decentralized Finance (DeFi) zullen volgens de CEO gebruikt worden door vrijwel iedereen. Daarnaast acht zij de kans ook groot dat er een Ethereum Spot Exchange Traded Fund (ETF) gelanceerd zal worden in de komende jaren, wat extra miljarden aan kapitaal kan aantrekken. 

Whales kopen voor bijna $100 miljoen aan ETH

Ondertussen hebben verschillende whales op het Ethereum netwerk geprofiteerd van de recente dip van de ETH koers. De altcoin wist kortstondig te zakken tot een waarde van ongeveer $2.900. De vermogende adressen wisten gezamenlijk voor $92 miljoen aan Ethereum op te kopen. Sindsdien is de Ethereum koers gestegen van $2.900 tot een huidige waarde van $3.130, een stijging van bijna 8% in slechts een aantal dagen tijd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram