De Bitcoin koers vestigt een nieuw record en stijgt tot boven $29.000. Wanneer zien we $ 30K en wat betekent dat?

bitcoin koers stijgt richting nieuwjaar 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin heeft onlangs de $ 28k-barrière overschreden en vannacht zelfs de $ 29.000 grens achter zich gelaten. Het vestigde een nieuw record op $ 29.348 (BitMex). De Bitcoin koers lijkt nu klaar om te stijgen naar $ 30k. Veel analisten voorspellen dat het doel rond oudejaarsavond zal worden overschreden, terwijl anderen het daar niet mee eens zijn. Feit is dat de koers in ieder geval hard op weg is en de afgelopen weken een fenomenale stijging heeft laten zien zoals te zien is in onderstaande grafiek.

bitcoin koers grafiek 

Een aspect waar velen het over eens zijn, is dat de bull run nog lang niet klaar is en nog een tijdje zal duren. $ 30k is in veel opzichten een andere grote mijlpaal voor de cryptocurrency als je goed kijkt naar de statistieken en cijfers. Hier zijn enkele interessante weetjes die je misschien wilt weten wanneer de cryptocurrency $ 30k raakt.

De marktkapitalisatie van Bitcoin zal ongeveer $ 557 miljard bedragen

De totale gezamelijke waarde van alle Bitcoins in de wereld zal ongeveer $ 557 miljard bedragen met een geschat marktaanbod van ongeveer 18,57 miljoen BTC. Het is daarmee meer waard dan, of komt in de buurt van veel grote bedrijven zoals Facebook, Google, Tesla en anderen. Nu is $ 557 miljard een groot cijfer en een verwacht historisch hoogtepunt in de hele geschiedenis van de cryptocurrency. Er is echter nog steeds genoeg ruimte om verder te stijgen en nog hogere winsten te boeken. Het is niet ondenkbaar dat Bitcoin zelfs tijdens deze bull run nog een marktkapitalisatie van meer dan een biljoen dollar zal bereiken.

Critici beweren dat het niet klopt dat Bitcoin al meer waard is dan veel grote bedrijven die winst maken zoals NIKE ($ 141 miljard), Tesla ($ 510) en zelfs Facebook ($ 530 miljard). Dus de huidige marktkapitalisatie zou niet houdbaar zijn en de Bitcoin koers zou aanzienlijk naar beneden kunnen gaan. Echter, Bitcoin is hiertoe in staat omdat het helemaal niet vergelijkbaar is met deze bedrijven. Het is een opslag van waarde en zal dat waarschijnlijk blijven. Goud, de grootste opslag van waarde ter wereld, heeft een marktkapitalisatie van maar liefst $ 12 biljoen. Goud wordt niet op dezelfde manier vergeleken met aandelen, maar de waarde ervan blijft stijgen vanwege zijn bewezen status als zodanig. Hetzelfde lot zou ook voor Bitcoin kunnen gelden, aangezien het de laatste tijd in toenemende mate met goud wordt vergeleken en als zodanig wordt behandeld door o.a. grote bedrijven en institutionele beleggers.

Bitcoin zal rond nieuwjaar bijna 12 jaar oud zijn

Bitcoin is op 3 januari 2009 gestart door Satoshi Nakamoto. Dus rond het nieuwe jaar zal Bitcoin officieel bijna 12 jaar oud zijn. De cryptocurrency begon met een waardering van ongeveer $ 0,1 en een netwerk van een handvol computers. Snel vooruit, 12 jaar later, is het nu de krachtigste gedecentraliseerde computerentiteit die ooit door de mensheid is gebouwd. Het is tot nu toe een opmerkelijke reis geweest. Veel critici geloofden dat Bitcoin uit het niets is gemaakt en op niets is gebaseerd. Welnu, ze hebben de miners, de miljoenen knooppunten en de gebruikers over de hele wereld niet gezien die investeren, het netwerk veilig houden en er dag en nacht aan werken. De Bitcoin-machine slaapt nooit en het is langzaam het pantser van de fiat-valuta aan het weghakken. Dat is zeker.

Bitcoin zal ongeveer 70% van de volledige marktkapitalisatie van cryptocurrency uitmaken

De dominantie van Bitcoin op de cryptocurrency-markt zal ongeveer 70% bedragen, mogelijk meer tegen de tijd dat het $ 30k bereikt. Dit toont aan dat de overgrote meerderheid van de nieuwe investeerders alleen geïnteresseerd is in Bitcoin zelf. Hoewel veel handelaren blijven bidden dat het alt-seizoen terug zal keren waardoor andere cryptocurrencies meer zullen stijgen dan Bitcoin, is dat nu nog ver te zoeken. De marktdominantie van Bitcoin is te hoog en er is momenteel geen goede uitdager. Ethereum bevindt zich midden in een enorme upgrade, XRP heeft veel juridische problemen met SEC die het voor de rechtbank heeft gedaagt, terwijl Litecoin te klein is en de rest nog kleiner.

De dominantie van Bitcoin is overweldigend en zal in de nabije toekomst de verdere prijsstijging van brandstof voorzien. Het is heel anders dan de vorige keer toen de alts Bitcoin op de voet volgden. Deze keer wint Bitcoin de race en vergroot het zijn voorsprong.

Tot slot….

Het nieuwste traject van Bitcoin ligt op koers voor historische hoogtepunten en $ 30k is slechts het begin daar van. Bitcoin laat bizarre groeicijfers zien, maar als je goed genoeg kijkt, valideren ze de sector en zijn sterke opkomst in de afgelopen tien jaar of zo. Het maakt nu deel uit van een geschiedenisles die we op een dag onze kleinkinderen zullen leren! De digitale valuta die de wereld schokte in 2020!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram