'Rat Poison' Bitcoin is nu meer waard dan het hele bedrijf van criticus Warren Buffet

Warren Buffet 

Afbeeldingsbron: Guano

Warren Buffet mag dan een succesvolle investeerder zijn in de conventionele markten, recentelijk werd zijn bedrijf wat betreft marktkapitalisatie toch ingehaald door Bitcoin. Buffet staat bekend om zijn anti-Bitcoin-opvattingen en ging eens zo ver om te zeggen dat het "rattengif in het kwadraat" was. Maar gek genoeg is deze “knaagdier-verdelger” nu meer waard dan zijn hele investeringsbedrijf genaamd Berkshire Hathaway. Bitcoin overschreed onlangs de grens van $ 539 miljard en passeerde de investeringsmaatschappij van Buffet, die momenteel wordt gewaardeerd op $ 538 miljard.

Buffet's grote misser

Buffet staat bekend als een succesvolle conventionele investeerder, met het talent om activa te vinden die het goed doen en in de loop van de tijd waardevoller worden. Maar hij is ook beroemd om zijn afwezigheid bij veel van de technologiebedrijven die in de loop van de tijd steeds waardevoller zijn geworden. Hij heeft daarom meerdere keren goede kansen gemist om zijn vermogen met weinig risico te vergroten. Dit toont aan dat hij weliswaar een goede belegger is, maar helemaal geen man  met een open geest voor nieuwe activa en technologieën.

Tot zijn belangrijkste posities behoren nog steeds grote banken als Wells Fargo, American Express en beroemde, veilige aandelen zoals Coca-Cola en dergelijke. Hij speelt erg veilig en zijn naam staat synoniem voor betrouwbaarheid. Hij is echter ook afhankelijk van regeringen die ervoor zorgen dat zijn bedrijven niet mislukken. Zijn bankinvesteringen en zijn investeringen in autoproducerende industrieën zoals Ford, enz. laten zien dat hij van overheidsgaranties houdt. Deze bedrijven kregen massale reddingsoperaties van de Amerikaanse overheid in 2008 en ook later in 2020 tijdens de Coronavirus-pandemie. Veel van zijn investeringen worden "too big to fail" genoemd en daarom heeft hij er vertrouwen in.

Nu is Bitcoin niet het soort investering waarvan je, van een man als hij, zou verwachten dat hij het begrijpt, laat staan ​​erin investeert. Hij begrijpt technologie en computers niet, laat staan ​​een ingewikkeld systeem als Bitcoin en het groeiende nut ervan. Dus toen Bitcoin langskwam, noemde hij het tijdens een CNBC-interview in 2018 de beroemde 'rattengif in het kwadraat'. Sindsdien heeft hij verschillende negatieve opmerkingen over Bitcoin gegeven die allemaal draaien om deze ene wilde voorspelling: Bitcoin zal slecht eindigen. Nou, wat denk je? Het is nu $ 30.000 waard en stijgt.

Waarom Bitcoin meer kans heeft om te overleven dan Berkshire Hathaway

Bitcoin is nu waardevoller dan het bedrijf van Buffet, dat hij al meer dan 40 jaar leidt. Het had niet reddingsoperatie na reddingsoperatie nodig van de regering om te overleven. Het doet het op eigen kracht geweldig en trekt investeringen aan van tientallen miljoenen mensen over de hele wereld en niet alleen van een groep grote beursmakelaars en de ultra-rijken. Het is een legitieme valuta en wordt in toenemende mate geaccepteerd. Geen enkele valuta begint zijn bestaan met universele acceptatie en Bitcoin begint pas net met te worden aangenomen, maar het is goed op weg. Hoewel de twee activa, namelijk Bitcoin en Berkshire Hathaway-aandelen, geen concurrenten zijn en moeilijk met elkaar te vergelijken zijn, zal Bitcoin het qua levensduur zeker verslaan. Dit komt omdat een groot deel van het succes van het aandeel verband houdt met de betrokkenheid van Buffet en waarschijnlijk zal verdwijnen als hij klaar is met zijn professionele leven. Bitcoin is niet afhankelijk van één man, organisatie of land. Het is een naadloze gedecentraliseerde valuta die werkt, ongeacht grenzen, sancties en andere overheidsinmenging. Het heeft deze tussenkomst ook niet nodig om zichzelf te redden. Keer op keer heeft het netwerk zware dagen en nachten overleefd en is het er nog steeds.

Tot slot….,

We verwachten dus niet dat meneer Buffet een gebaar maakt en toegeeft dat hij fout zat m.b.t. het “rattengif” wat hem versloeg. Het is onwaarschijnlijk dat hij zal begrijpen dat Bitcoin niet op een dag gewoon zal verdwijnen, en dat zijn vermogen nu direct wordt bedreigd vanwege ongecontroleerde kwantitatieve versoepelingen.

Maar wij kunnen het 13 jaar oude Bitcoin-netwerk waarderen vanwege de kansen die het biedt, de verstoring van de gevestigde orde en het opschudden van de status-quo. Gelukkig 2021 allemaal!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram