Skip to main content

Bitcoin nieuws

Nieuw record! Bitcoin koers breekt boven $ 30.000

Bitcoin koers record 

Na de wat tamme handel van de afgelopen dagen, waarbij de Bitcoin koers overigens sterk bleef liggen, is de koers van s’werelds bekendste cryptomunt vanmiddag boven de magische $ 30.000 grens gebroken. Direct na de doorbraak schoot de koers als een raket omhoog en bereikte binnen korte tijd een nieuwe hoogste koers ooit van $ 31.676. Vervolgens moest de koers iets terrein prijsgeven, maar wist zich ruim boven $31K te handhaven. Ook in euro's was deze laatste stijging gedenkwaardig. Bitcoin is nu ruim 25.000 euro waard.

bitcoin koers grafiek

Bitcoin shorters voelen de pijn

Uit gegevens van Cointelegraph MarketsCryptometer and TradingView blijkt dat bij de stijging tot $31K, voor $100 miljoen aan shortposities werden gesloten. Veel trader hadden op een forse pullback gewed vanaf het psychologisch belangrijke niveau van $ 30K. Vooral na de sterke stijging van de afgelopen maanden verwachtten velen dat winstnemingen de overhand zouden nemen. Uit het koersverloop van vandaag blijkt echter maar weer hoe gevaarlijk het is om shortposities in te nemen in een volatiele asset als Bitcoin die zich in een sterke stijgende trend bevindt. De shorters kijken momenteel tegen pijnlijke verliezen aan.

Goed begin van het nieuwe jaar

Bitcoin traders en analisten zijn echter over het algemeen positief gestemd over de vooruitzichten voor dit jaar. Er spelen momenteel veel positieve factoren die de Bitcoin koers een flinke steun in de rug geven. Denk daarbij aan de Bitcoin halving van begin mei 2020, de enorme geldcreatie door overheden en centrale banken wereldwijd die naar verwachting een nieuwe ronde in gaat met het aantreden van Joe Biden eind deze maand. Daarnaast speelt de toenemende kooplust voor Bitcoins onder grote instellingen en bedrijven die BTC zijn gaan zien als een belangrijke opslag van waarde en inflatie-hedge naast goud.

Altcoins

Ook een aantal altcoins deden het goed en werden mee omhoog getrokken met grote broer Bitcoin. Ethereum (ETH) steeg tot het hoogste punt sinds tijden op $ 779, een stijging van bijna 6%. Ook Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) wisten mooie winsten te boeken van respectievelijk 2,2% en 1,8%.

Ripple (XRP) bleef jammerlijk achter en wist geen winst te boeken. De veelgeplaagde crypto-munt staat op moment van schrijven op $ 0,2290, een verlies van 4,6%.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram