Enorme koopactiviteit op Coinbase stuwt Bitcoin naar een nieuw record van $ 33k

Bitcoin in spaarvarken 

Jernej Furman onder CC

Bitcoin, 's werelds grootste cryptocurrency, heeft onlangs een nieuw recordniveau bereikt ten opzichte van de Amerikaanse dollar met een koers van $ 33.423. Dit is een stijging van ruim 13% op één dag en zoals gisteren voorspeld door Bitcoinkoers, bracht vandaag een vlaag van activiteit teweeg na een trage start van het nieuwe jaar. De cryptocurrency was vandaag op het hoogtepunt $ 611 miljard waard, een nieuw record.

Inmiddels is de koers ten prooi gevallen aan winstnemingen. Na het hoogste punt van de dag te hebben neergezet begon de Bitcoin koers op een gegeven moment hard te dalen tot het steun vond op $ 30.5010. Vanaf dat niveau veerde de koers weer wat op en op moment van schrijven wordt BTC verhandelt voor $ 31.587.

bitcoin koers grafiek 

Wat dreef Bitcoin naar deze hoogten?

Bitcoin's nieuwe hoogste punt ooit van ruim $ 33k werd gedeeltelijk bereikt door enorme kooporders op crypto-exchange Coinbase. Het is een van de grootste beurzen ter wereld en heeft in sommige dagen een grote invloed op de koers. Vandaag was een van die dagen. Het gemiddelde van gisteren van $ 29.500 was al de hoogste koers die Bitcoin ooit had gezien, totdat Coinbase enorme limiet-aankooporders begon te krijgen. Dit was te zien in de cijfers, aangezien Bitcoin op een gegeven moment $ 350 duurder was op Coinbase dan bij zijn concurrenten zoals Binance. Deze grote kooporders stuwden de verhitte koopwoede voort en droegen bij aan deze enorme stijging van de BTC koers, bijna $ 3800 op één dag. Om de zaken in perspectief te plaatsen: minder dan 10 maanden geleden was de totale waarde van één bitcoin ongeveer $ 4000 en nu stijgt het in één dag met dat bedrag. Wat een enorme ommekeer voor de cryptocurrency!

Investeerders die Bitcoin kopen en het vervolgens voor de lange termijn vasthouden

Wat interessant was, was dat mensen Bitcoin tegen een premie kochten en het vervolgens in grote aantallen uit Coinbase overboekten. Wanneer een cryptocurrency wordt weggehaald vanuit een exchange, betekent dit meestal dat mensen deze naar langetermijn-portefeuilles verplaatsen en voorlopig niet willen deelnemen aan daghandelactiviteiten. Normaal gesproken blijven fondsen binnen beurzen en kunnen ze dus opnieuw worden verhandeld na korte ritjes omhoog of omlaag, maar dit is niet mogelijk als ze volledig uit het systeem worden gehaald. Door deze activiteit lijkt het erop dat er massale institutionele aankopen plaatsvonden en waarschijnlijk nog steeds.

Volgens deze statistiek van Twitter-gebruiker BTC_Jacksparrow:

 

Dit resulteerde in deze enorme opwaardering voor het digitale activum, vanwege een plotselinge inkomende vraag. De rally lijkt ook nergens dichtbij te eindigen en kan in de nabije toekomst doorschuiven naar $ 35k. Volgens CryptQuant CEO Ki Young Ju vloeide ook meer dan 12.063 BTC weg van Coinbase. Dit betekent dat meer dan $ 1,2 miljard aan Bitcoin werd weggetrokken van deze twee beurzen naar, waarschijnlijk, langetermijnportefeuilles. Dit toont aan dat, hoewel de huidige koers belachelijk hoog lijkt, er nog steeds veel ruimte is voor verdere expansie, aangezien mensen er nog steeds miljarden dollars in willen investeren voor langdurige waarde opslag. De aantrekkingskracht van Bitcoin is constant toegenomen nadat het vorige maand de all time high, die stamde van de vorige bullrun in 2018, van $ 20.000 overschreed. Sindsdien is het omhooggeschoten en heeft het de koers van BTC naar nieuwe hoogten van $ 33k gestuwd.

Ander nieuws…..

Afgezien van het enorme succes van Bitcoin, lijkt het erop dat de rest van de cryptowereld nog steeds zijn best doet om de nummer 1 cryptocurrency in te halen. Ethereum, Litecoin en anderen hebben winsten geboekt van tussen de 8-10%, maar ze schieten nog steeds tekort om Bitcoin zelf te evenaren, laat staan inhalen. Andere cryptocurrencies zoals XRP, DASH en Monero (XMR) ondervinden verdere koersdalingen vanwege toenemende regelgevingshindernissen en rechtszaken. DASH en XMR zijn de afgelopen 24 uur met ongeveer 13% gedaald vanwege de vrees voor het verzet van overheids-agentschappen tegen deze gespecialiseerde anonieme muntnetwerken. XRP-gebruikers vechten echter terug en hebben meer dan 10.000 handtekeningen ondertekend op de We The People-website om het Witte Huis te vragen om commentaar op de kwestie. Met behulp van dit forum spreken ze zich uit tegen de vermeende onterechte vervolging van XRP door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS die ertoe heeft geleid dat de cryptocurrency binnen enkele dagen 70% van zijn waarde heeft verloren. Het valt nog te bezien hoe het Witte Huis erop zal reageren en of het er toe zal doen vanwege de beperkte resterende dagen in functie van president Trump.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram