Technische Analyse Bitcoin - Tijd voor een correctie?

Technische Analyse Bitcoin koers 

Een bizarre week in crypto heeft velen een opgewonden gevoel gegeven, maar de heersende gedachte onder beleggers in cryptocurrency is nu toch ook dat ze zich afvragen wat er hierna komt voor de Bitcoin koers. Gezien de daling tot slechts $ 3000 na het bereiken van een maximum van $ 20.000 de laatste keer dat Bitcoin een bull-run maakte, is het vrij duidelijk dat vanaf dit punt alles mogelijk is.

De huidige volatiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies is zo hoog als ooit, en dat betekent dat het tijd is voor crypto-investeerders om voorzichtig te zijn en voorzichtig te werk te gaan. We gaan Bitcoin op meerdere tijdframes bekijken en proberen te begrijpen wat we van de valuta zien en wat we de komende uren, dagen en zelfs weken kunnen verwachten.

Om dit te doen, gaan we een verscheidenheid aan tools gebruiken die we beschikbaar hebben vanuit een grafiekperspectief. We gebruiken verschillende tijdframes, indicatoren en getekende patronen. De indicatoren die we gaan gebruiken, zijn RSI, Stochastic RSI, MACD, Volume, Moving Averags en Bollinger Bands.

Korte termijn vooruitzicht voor BTC

Voor een kortetermijnperspectief van Bitcoin gaan we een 1-uurgrafiek gebruiken. Deze grafiek zou ons een idee moeten geven van wat we de komende uren en dagen van Bitcoin kunnen verwachten.

bitcoin koers grafiek korte termijn 

Hoewel Bitcoin soms weken achter elkaar een bull-run kan voortzetten zonder tekenen van vertraging, raden we het niet aan om de asset nu meteen te kopen. We geloven dat betere gelegenheden zichzelf zullen voordoen, misschien al bij een korte correctie naar ongeveer $ 28k.

Als u op zoek bent naar een goed instappunt voor de korte termijn, dan zou deze ondersteuningslijn de ideale plek moeten zijn om een positie in te nemen. We zouden zeker tot onder die lijn kunnen terugvallen, maar op korte termijn lijkt dit het doel te zijn voor een correctie. We shorten BTC momenteel op geen enkel tijdsbestek vanwege de parabolische en onvoorspelbare prijsactie.

Middellange termijn

Voor een middellangetermijnbeeld van BTC gaan we naar de 4-uurgrafiek kijken. Dit zal ons vertellen wat we de komende dagen en weken kunnen verwachten voor Bitcoin.

bitcoin koers grafiek middellange termijn 

Op de 4-hour chart zien we een soortgelijke structuur ontstaan. We denken dat er een kans is op een goed instappunt rond de $ 28.500. De RSI en de stochastische RSI zijn beide overgekocht, maar dat is al een paar dagen zo. We dwalen ook behoorlijk af van de 100 MA, meestal een indicator dat een correctie dichterbij komt. Niets op de 4-uurs grafiek geeft aan dat dit een goed moment zou zijn om nieuwe longposities in BTC in te nemen.

Langetermijn vooruitzicht voor Bitcoin

Voor een langetermijnvisie op Bitcoin gaan we een 1-daagse grafiek gebruiken, die ons zal vertellen wat we de komende weken en maanden kunnen verwachten.

bitcoin koers grafiek lange termijn 

De eendaagse grafiek is misschien wel het meest urgente en alarmerende signaal dat we toe zijn aan een correctie van de BTC koers. De huidige dagelijkse candle zal meer dan 100% verwijderd van de 100 MA sluiten. Hoewel de parabolische toestand van BTC moet worden gerespecteerd, en we dit niet shorten, vinden we dat iedereen zich toch schrap moet zetten voor een correctie. Laten we dit eens bekijken in vergelijking met de laatste grote bull-run….

 

De laatste keer waren we ook meer dan 100% van de MA weggelopen, en ondervonden we een grote correctie. Zoals we al zeiden, alleen een dwaas zou Bitcoin shorten tijdens een FOMO-bullrun, maar we denken dat BTC op alle tijdframes dichtbij een correctie is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram