India streeft ernaar $ 981 miljoen op te halen door het belasten van Bitcoin-transacties

Reserve Bank of India 

Indiase financiële waakhonden proberen de inkomsten van het land te verhogen door Bitcoin-transacties te belasten. Om dit te doen, zou BTC worden ingedeeld onder “waren en diensten”. In deze categorie wordt 18 procent belasting geheven.

Via het ministerie van Financiën heeft het land voorgesteld om 18 procent belasting te heffen op Bitcoin-transacties via de goederen- en dienstenbelasting (GST). The Times of India meldde dat het Central Economic Intelligence Bureau (CEIB), de denktank van het ministerie van Financiën, ernaar streeft om jaarlijks ongeveer 981 miljoen US dollar uit deze belastingen te halen.

Bitcoin is een immateriële activa

CEIB schreef aan de Central Board of Indirect Taxes $ Customs (CBIC) en gaf aan dat Bitcoin-transacties onder immateriële activa vallen en dat de belasting van toepassing is. Dit is niet de eerste keer dat de Indiase regering een GST-heffing op Bitcoin en andere virtuele valuta aanprijst. Twee jaar geleden meldde Bloomberg bijvoorbeeld een vergelijkbare mogelijkheid.

Varun Sethi, een blockchain-advocaat, merkt echter op dat hoewel de belasting op cryptocurrency-transacties "moest gebeuren", de regering meer duidelijkheid had moeten geven over de vraag of crypto's een security, een handelswaar of een digitaal activum zijn. Sethi bleef opmerken dat de belastingheffing legitimiteit biedt aan de handel in cryptocurrency.

De 18% GST-belasting moet worden verduidelijkt

De advocaat merkte echter op dat de stap van de Indiase regering om 18 procent GST-belasting in te voeren, zoveel grijze gebieden heeft die moeten worden verduidelijkt. Daarom adviseerde Sethi de regering om van het Verenigd Koninkrijk te lenen over hoe ze belasting moesten heffen.

Interessant is dat anderen, zoals Tanvi Ratna, een manager bij Policy 4.0, geloven dat de stap van de Indiase regering om Bitcoin-transacties te belasten niets te maken heeft met het bewijzen van crypto-legitimiteit in het land. Hij merkt op dat zelfs illegale inkomsten in het land belastbaar zijn.

Uitspraak Hooggerechtshof tegen de Reserve Bank of India (RBI) 

Het voorstel om een ​​belasting van 18 procent op Bitcoin-transacties in te voeren, komt negen maanden nadat het Hooggerechtshof de Reserve Bank of India (RBI) in het ongelijk stelde. In april 2018 had RBI traditionele financiële instellingen verboden om cryptogerichte bedrijven te bedienen.

In maart van dit jaar oordeelde een groep van drie rechters in het voordeel van cryptobedrijven die over de kwestie het oordeel van de hoogste rechtbank in het land hadden gezocht.

Het eerdere verbod zorgde ervoor dat cryptocurrency-exchanges en startups zaken sloten of naar gunstige jurisdicties verhuisden. Interessant is dat sommige bedrijven het omgaan met fiat-valuta stopten en P2P-cryptotransacties overnamen om de afhankelijkheid van banken uit te bannen.

Hoewel cryptoplatforms de RBI-beslissing in 2018 aanvochten, werd pas twee jaar later een definitieve beslissing genomen. Ratna merkte destijds op dat opheffing van het verbod de cryptocurrency-activiteiten in India nieuw leven zou inblazen.

Het opgeheven verbod betekent niet dat cryptoplatforms vrij zijn

Ze voegde eraan toe dat cryptocurrency-platforms voorzichtig moeten zijn, omdat het niet definieert hoe de RBI omgaat met cryptobedrijven "op beleidsniveau".

De beleidsmedewerker van Policy 4.0 merkte op dat de uitspraak van het Hooggerechtshof voldoende ruimte liet voor "beleidsmakers om te beslissen over de behandeling van cryptocurrencies."

Ondanks dat beleidsmakers zich richten op een aanzienlijk deel van de winstpotten van cryptohandelaren, heeft het Indiase crypto-ecosysteem een ​​enorme groei laten zien. Volgens leidinggevenden van de beste Indiase cryptocurrency-exchanges zijn nieuwe aanmeldingen en handel enorm gestegen sinds het verbod werd opgeheven.

Sathvik Vishwanath, de CEO van Unocoin, zei toen hij werd geïnterviewd door een populair nieuwscentrum voor cryptocurrency dat zijn exchange 2,5 keer zoveel nieuwe aanmeldingen had geregistreerd. De directeur van WazirX, Nischal Shetty, zag het aantal nieuwe aanmeldingen tot wel 225 keer toenemen. Aan de andere kant zag Bitbns binnen 24 uur een toename van 800 procent in nieuwe registraties.

Coindcx kende een groei van 235 procent in nieuwe registraties, terwijl het aantal actieve gebruikers binnen 24 uur met vier keer toenam.

De leidinggevenden schreven de groei met name toe aan de opheffing van het RBI-verbod. Ze merkten ook op dat de Covid-19 pandemie ertoe leidde dat een groot aantal mensen hun baan verloor, waardoor ze zich wenden tot cryptocurrency-handel.

Sommige leidinggevenden schreven de groei van de crypto-activiteiten in India toe aan de torenhoge koers van de leidende cryptocurrency, Bitcoin (BTC). Ook was er meer aandacht van particuliere beleggers.

Interessant is dat cryptocurrency-exchanges in het land opmerkelijke bedragen hebben besteed aan media en marketing. Bijgevolg zijn ze erin geslaagd meer mensen aan te trekken en zit er forse groei in het Indiase cryptocurrency-ecosysteem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram