Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zet opnieuw een sterke prestatie neer en bereikt $ 34,8K, terwijl Ethereum voorbij $ 900 gaat

Bitcoin rocket 

Afbeeldingsbron onder CC: Marco Verch

Bitcoin, 's werelds grootste cryptocurrency, zette zijn enorme rally voort en registreerde eerder vandaag een niveau van $ 34,8k. De afgelopen 36 uur zagen we een enorme opwaartse beweging van $ 5k voor BTC van ongeveer $ 29,6k naar op een gegeven moment zelfs $ 34,8k. Deze keer stijgen echter ook andere cryptocurrencies sterk mee, samen met Bitcoin, wat aangeeft dat de crypto-ruimte zich opent. Ethereum steeg bijna 25% van ongeveer $ 780 tot wel $ 990 in de afgelopen 24 uur. Litecoin, Bitcoin Cash en andere kleinere munten boekten na lange tijd ook aanzienlijke winsten.

ETH grafiek

Bitcoin schiet omhoog tot $ 35k

De laatste opwaartse beweging van Bitcoin werd toegeschreven aan de enorme koopwoede van walvissen op crypto-exchanges, waaronder Coinbase. Wat interessant was, was dat er een groot aantal Bitcoins werd gekocht (voor meer dan $ 1 miljard) en het meeste daarvan werd direct van deze beurzen weggehaald. Dit betekent dat deze investeerders niet van plan zijn om hun enorme hoeveelheden aan Bitcoins te verhandelen, maar dat ze ze een tijdje willen vasthouden. Dit resulteerde in een toenemende vraag naar de cryptocurrency op deze beurzen, wat uiteindelijk leidde tot een van de grootste rally's die we in tijden hebben gezien.

Bitcoin steeg in deze periode met bijna $ 5.000, ondanks de zorgen van sommige handelaren dat het digitale activum overbought is. Een overgekocht activum, volgens handelsstatistieken, is een activum die te veel koopactiviteit heeft gekend en die mogelijk wat waarde wil verliezen. het volledig tegenovergestelde deed zich echter voor toen nieuwe kopers de markt betraden en een aanzienlijk deel van de beschikbare BTC weghaalden voor langetermijn beleggingsdoeleinden.

In totaal steeg de marktkapitalisatie van Bitcoin tot een record van $ 650 miljard. De algehele marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt steeg ook en kwam in de buurt van het bedrag van $ 900 miljard. De algehele dominantie van Bitcoin op de markt is veelzeggend, maar nu betreden ook andere munten het feest.

Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash stijgen

Andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash boekten ook aanzienlijke winsten naast die van Bitcoin. Ethereum steeg het hardst, versloeg zelfs Bitcoin in stijgingspercentage en ging van ongeveer $ 780 naar $ 980, wat een stijging van 26% vertegenwoordigt. De marktkapitalisatie van Ethereum verbeterde ook en bereikte op een gegeven moment $ 110 miljard, voordat hij iets terugliep.

Litecoin boekte ook een behoorlijke winst en klom ongeveer 22% ten opzichte van de koers van gisteren van ongeveer $ 129 tot op een gegeven moment zelfs $ 155. Evenzo liet Bitcoin Cash, een kleinere cryptocurrency, aanzienlijke winsten zien met een prijsstijging van meer dan 20% van $ 330 naar $ 400.

Conclusie

De opkomst van de kleinere munten laat ons zien dat de cryptocurrency-wereld mogelijk opengaat voor andere munten na een matige prestatie in het recente verleden. De kleinere munten deden het vrijwel zonder uitzondering minder goed dan Bitcoin. In de vorige bull-run in 2017/2018 waren de altcoins erg volatiel en boekten ze vaak hogere winsten en verliezen dan Bitcoin. Deze keer hebben deze kleinere projecten echter moeite gehad om de leider te volgen en zelf enorme winsten te boeken. Tijdens de laatste paar maanden van de bull-cyclus heeft Bitcoin, met een aanzienlijke marge, beter gepresteerd dan alle grote andere cryptocurrencies, inclusief zijn grootste rivalen. Het is pas onlangs dat veel van deze cryptocurrencies zich hebben hersteld en in het groen staan ​​tegenover Bitcoin.

Dit betekent echter niet dat er al een marktomkering is waargenomen. Veel van deze munten moeten nog consistente winsten boeken om de golf te kunnen volgen die Bitcoin al een tijdje aan het berijden is. Ze kunnen opnieuw hun waarde verliezen als gevolg van winstnemingen van handelaren, dus de activiteit van één dag maakt de zaken nog helemaal niet zeker. Handelaren en investeerders moeten deze cryptocurrencies nauwlettend volgen en kijken of ze in de nabije toekomst een consistente groei kunnen boeken, vergelijkbaar met de uitstekend presterende Bitcoin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram