Skip to main content

Bitcoin nieuws

Kat met dollar-tekens in ogen en $Hobbes koersgrafiek op achtergrond met dollarbiljetten die uit de lucht vallen

Solana Legende laat meme-munt van zijn kat viraal gaan

In een van de grappigste gebeurtenissen van de laatste tijd, stond crypto- en Solana-legende Ansem (@blknoiz06) centraal in een nieuwe serie meme-munten op het Solana netwerk. Het begon allemaal toen Ansem een foto van zijn kat plaatste en zijn volgers vroeg de naam van de kat te raden. Dit veroorzaakte een heksenjacht via de sociale mediapagina's van Ansem op zoek naar aanwijzingen. Uiteindelijk werd vastgesteld dat de naam van de kat Hobbes was, waarschijnlijk vernoemd naar de tijger in de stripserie Calvin en Hobbes.

X-post Ansem

Helaas leidde dit ook tot een lange lijst met mememunten die over de andere familieleden van Ansem werden gemaakt. Deze omvatten munten over zijn ouders en verschillende andere familieleden. Hoewel bekend is dat Ansem een van de mensen met het beste gevoel voor humor is op crypto Twitter, had hij er merkbaar last van dat zijn familie het doelwit was, in een poging geld te verdienen met mememunten. Ansem zei dat hij gedwongen werd om meer gebruikers te blokkeren dan ooit tevoren op crypto Twitter. Gelukkig ging geen van de mememunten over de familie van Ansem viraal.

$HOBBES-analyse: Ansem's Cat Coin bereikt $100 miljoen

Toen eenmaal ontdekt werd dat Hobbes de naam was van de kat van Ansem, ging de munt viraal. In de eerste 24 uur bereikte Hobbes een marktkapitalisatie van meer dan $100 miljoen en een symbolische prijs van bijna $0,13 per HOBBES. De prijs is sinds zijn hoogtepunt afgekoeld en wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $0,08 per munt met een marktkapitalisatie van $77 miljoen.

$HOBBES koers grafiek
Hobbes 15-minuten koers grafiek

Solana cat meme-tokens zijn de laatste tijd erg populair, vooral na de airdrop van het $MEW-token naar Solana-portemonnees. Het token, dat bekend staat als Cat in a Dog’s World ($MEW), heeft de afgelopen week meer dan 400% gewonnen en heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van meer dan $676 miljoen. Op dit moment lijkt het onvermijdelijk dat $MEW de volgende meme-munt zal zijn die $1 miljard zal bereiken, in de voetsporen van dogwifhat ($WIF) en Bonk ($BONK).

Dus waar staat HOBBES in de hiërarchie van Solana-mememunten? Het is een lastig geval om te analyseren. Aan de ene kant zijn meerdere meme-munten al geëxplodeerd tot een waarde van meer dan $ 1 miljard, maar er zijn maar een beperkt aantal fondsen beschikbaar. Aan de andere kant is Ansem een goddelijke figuur in de cryptogemeenschap, vooral als het gaat om de Solana-gemeenschap. Er bestaat al een token met de naam $ANSEM, maar tot nu toe waren het kattenmemes die de leiding hadden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram