Skip to main content

Bitcoin nieuws

Solana logo

Kan het Base-netwerk van Coinbase concurreren met Solana?

Tot nu toe werd deze crypto-bullrun gedomineerd door de rendementen van Bitcoin en Solana. Als je de cryptogemeenschap op sociale media volgt, heb je waarschijnlijk veel ophef over het Base-netwerk opgemerkt. Wat is Base en heeft het een kans om te concurreren met enkele van de grotere ketens?

Base is het Layer-2-netwerk dat is ontwikkeld door de cryptobeurs Coinbase. Het werd gelanceerd in augustus 2023 en heeft sindsdien langzaam zijn ecosysteem opgebouwd. Onlangs heeft Base zijn meme-muntenseizoen gelanceerd en veel van de handelaren die succesvol zijn geweest op Solana vinden nu ook succes op Base.

Eerder deze week vestigde Base een record voor 24-uurs DEX-volume met een volume van meer dan $1 miljard. Op 30 maart bereikte het totale DEX-volume op Base $1,21 miljard met meer dan 170.000 dagelijks actieve gebruikers. Hoewel de cijfers nog steeds verbleken in vergelijking met Solana, is het een goede stap voorwaarts voor Base om zichzelf te vestigen als een legitieme L2. Base is gebouwd op het Ethereum-netwerk en concurreert met andere L2’s zoals Arbitrum, Optimism, Starknet en Boba Network.

Lage handelskosten zijn de sleutel tot het aantrekken van cryptohandelaren

Hoewel Base op Ethereum is gebouwd, ervaart het netwerk niet dezelfde hoge gaskosten als ETH-gebruikers. In feite daalden de transactiekosten van Base vanaf 14 maart tot onder de $0,01 per transactie, een belangrijke mijlpaal in het aantrekken van nieuwe cryptohandelaren naar het netwerk. Dit is een van de beste eigenschappen van handelen op Solana: een supersnel netwerk met minimale kosten voor transacties.

Solana vs het Base-netwerk 

Het Base-netwerk is nog steeds bezig met een inhaalslag, aangezien geen van zijn tokens nog een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 miljard heeft. Een voordeel van Base is dat het is geïntegreerd met de Coinbase Wallet. Dit betekent dat de ruim 100 miljoen geregistreerde gebruikers van Coinbase direct toegang kunnen krijgen tot het netwerk met volledige integratie met de Coinbase site en app.

Coinbase doet er goed aan om een volledige end-to-end crypto-ervaring te creëren voor gebruikers die niet zijn opgeleid in de manieren van cryptohandel. Met Base als het defacto-netwerk voor Coinbase is de kans groot dat het een van de grootste DeFi- en meme-muntprotocollen in de sector zal worden. Kan het concurreren met Solana? Het is moeilijk met zekerheid te zeggen. Coinbase heeft een gevestigde groep gebruikers, maar er is een groot aantal cryptogebruikers die niet graag gecentraliseerde exchanges gebruiken. Met andere woorden: Coinbase en Base zouden de zakelijke, gereguleerde versie van Solana kunnen worden. Als dit het geval is, zullen cryptohandelaren waarschijnlijk bij het Solana-ecosysteem blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram