Skip to main content

Bitcoin nieuws

Sol munten zwevend in de ruimte, met op achtergrond de Solana koers grafiek

Solana koers zakt onder $130 terwijl markt worstelt met Bitcoin Halving

Crypto's blijven struikelen in de eerste grote correctie van deze bullmarkt, slechts 48 uur vóór de Bitcoin halving op 19 april. Woensdag daalden de megacap-crypto’s onder belangrijke psychologische niveaus toen de Bitcoin koers onder de $60.000 zakte en Ethereum tijdens de Amerikaanse handelssessie onder de $3.000 daalde. Beide cryptocurrencies hebben die niveaus teruggewonnen, maar de huidige neerwaartse trend zet zich op kortere tijdsbestekken voort.

Sterke daling van de Solana koers 

Als token dat tijdens de recente bull-rally het meest heeft gewonnen, is Solana harder verkocht dan andere namen. De Solana koers verloor woensdag nog eens 4,6% en is de afgelopen zeven dagen met ruim 22% gedaald. Solana stuitte op sterke weerstand op het prijsniveau van $200, een gebied waar het veel historische veldslagen heeft gekend.

Solana koers grafiek
Solana koers 5-minuten grafiek

Het netwerk van Solana kampte met congestie, waardoor een meerderheid van de transacties werd uitgesteld of helemaal geweigerd. Ontwikkelaars hebben eerder deze week een patch uitgebracht die de problemen met de netwerkstackcongestie lijkt te hebben opgelost. Toch heeft Solana duidelijk een deel van het momentum verloren dat het eerder dit jaar had, met de meme-muntenwaanzin en de talloze airdrops die zijn gebruikers ontvingen. Er is ook sprake van toegenomen concurrentie van netwerken zoals het Layer-2-protocol Base van Coinbase.

Technische analyse Solana koers: Correctie nadert mogelijk z'n einde

Zoals je kan zien, nadert de Solana koers een hertest van eerdere weerstand, die nu is omgedraaid naar steun. Bulls willen dit niveau zien als een opleving en een voortzetting van het opwaartse traject. Solana werd vier keer afgewezen op ongeveer $ 200, wat een sterk punt van weerstand was dat teruggaat tot 2021 en 2022.

Technische analyse Solana koers
Technische analyse Solana koers

De hertest op $130 komt redelijk goed overeen met de Fibonacci-extensie van 0,618 ten opzichte van de lokale hoogtepunten. Elke verdere verkoopdruk zou ertoe kunnen leiden dat de Solana koers richting de Fibonacci-extensie van 0,5 zakt, wat ook redelijk goed aansluit bij een ander steunniveau op de Solana koersgrafiek.

Als Solana een sprong wil maken, zullen bulls hier moeten instappen voor $130. Dit niveau heeft tot nu toe woensdag stand gehouden, met een snelle rebound naar $135. De bulls zullen dit moeten doorzetten, maar de Solana koers wordt natuurlijk nog steeds beïnvloed door de prijsactie van Bitcoin. We zouden verdere volatiliteit kunnen zien in de uren voorafgaand aan de Bitcoin halving, maar historisch gezien is de volatiliteit na de gebeurtenis altijd verminderd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram