Skip to main content

Bitcoin nieuws

Forse correctie BTC koers en diverse weetjes over de crypto-markt

bitcoin 

De markt voor cryptocurrency is het jaar met een knal begonnen. In het eerste weekend bereikte Bitcoin (BTC) een nieuwe hoogtepunt van ruim $ 34.000. Andere cryptovaluta hebben ook aanzienlijke prijsstijgingen geboekt, waardoor de volledige marktkapitalisatie volgens Coinmarketcap in de buurt van de $ 1 biljoen ($ 894,3 miljard) komt.

Op de eerste zaterdag van het jaar bereikte BTC $ 33,3K; een koers die in het twaalfjarig bestaan van de munt nog niet eerder werd gezien. Tussen zaterdag en maandag bereikte de Bitcoin koers zelfs een hoogtepunt van $ 34.883 (BitMex).

Vanochtend echter moest Bitcoin een forse correctie ondergaan. Dit kwam natuurlijk niet geheel als een verrassing na de parabolische stijging van de afgelopen weken. In de laatste Technische Analyse op deze site waarschuwden we al voor oververhitting van de markt en een dreigende correctie. De koers van BTC daalde vandaag snel naar een dieptepunt van $ 27.650, om vervolgens even snel weer te herstellen tot boven $ 31.000.

bitcoin koers grafiek

Op het moment van schrijven schommelt de koers rond $ 31K. De Bitcoin koers was de afgelopen zeven dagen met meer dan 19 procent gestegen. Afgezien van het stijgen in prijs, nam de toonaangevende virtuele valuta een groter deel van de totale crypto-marktkapitalisatie in beslag. Op het moment van publicatie bedroeg de marktdominantie van BTC 68,1 procent met een waardering van meer dan 600 miljard US dollar.

ETH koers neemt toe met 474%

Ethereum (ETH), de tweede grootste cryptovaluta na BTC, bereikte een waardering van meer dan 124 miljard US dollar. In de afgelopen week, maand, 90 dagen en een jaar is ETH respectievelijk met 21, 25,4, 119 en 474 procent gestegen. Op het moment van schrijven verandert ETH van eigenaar voor $ 1020 na vannacht een hoogste koers van $ 1185 te hebben aangetikt.

Aan de andere kant is de marktkapitalisatie van Ripple (XRP) overtroffen door die van Tether (USDT) vanwege de recente aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Bijgevolg is XRP omvergeworpen door USDT vanaf zijn derde positie. De koers van XRP is de afgelopen week met 24 procent gedaald.

Hoewel uit een terugblik op de prestaties van de munt in het afgelopen jaar blijkt dat XRP met iets meer dan 14 procent is gestegen, laten de statistieken van de afgelopen 30 dagen en drie maanden een daling zien van respectievelijk 64 en 10 procent.

 

Litecoin (LTC), de op drie na grootste munt in de cryptosfeer, is de afgelopen zeven dagen 5,2 procent gestegen, terwijl de evaluatie van één maand een stijging van 52 procent laat zien. Bovendien is LTC met 200 procent opgewaardeerd in de afgelopen 12 maanden.

Op de zesde en zevende positie staan ​​Polkadot (DOT) en Bitcoin Cash (BCH). De prijs van DOT is in de afgelopen zeven en 30 dagen respectievelijk 77 procent en 69 procent gestegen. Aan de andere kant is BCH de afgelopen week en 3 maanden met 9 en 59 procent gestegen.

De BTC-Goud wisselkoers bereikt een nieuwe All Time High

Terwijl Bitcoin de grens van $ 30.000 brak, pronkten zijn aanhangers op sociale media met de nieuwe mijlpaal. Gabor Gurbacs, de directeur van Van Eck bijvoorbeeld, begaf zich op Twitter om erop te wijzen dat de marktkapitalisatie van BTC die van veel toonaangevende financiële instellingen met wereldwijde activiteiten overtreft.

Kraken exchange schreef: "Bitcoin ATH $ 33K! Volgende stop de maan?"

Helaas was niet iedereen tevreden. Peter Schiff, een BTC-criticus, merkte op dat er geen verschil is "als je je Bitcoin nooit verkoopt". Hiermee suggereert hij dat de Bitcoin koers ooit weer terug zal keren naar nul. Schiff voegde eraan toe dat hoe meer u investeert, hoe meer u verliest als de prijs keldert.

Als goud fanaat pleitte hij ervoor dat mensen in het edelmetaal zouden investeren, omdat de prijs niet wordt bepaald door speculatie zoals bij Bitcoin. Ondanks de sentimenten van de goldbug staat de wisselkoers van BTC en goud op een historisch hoogtepunt.

Van iets meer dan 10 ounces goud per Bitcoin op de eerste dag van het jaar tot meer dan 17 ounces per BTC op 3 januari. Daarom moest iedereen die op 3 januari Bitcoin kocht met goud bijna $ 14K ($ 13.855) meer betalen dan degenen die op 1 januari handelden.

Bovendien laat een blik op de wisselkoers BTC-goud van de afgelopen maand zien dat deze met ongeveer 50 procent is gestegen, waarbij Bitcoin de begunstigde is. In de afgelopen 30 dagen wist goud echter een stijging van slechts 4,3 procent te noteren. In de afgelopen drie maanden is Bitcoin met ongeveer 200 procent omhooggeschoten, van $ 10K naar meer dan $ 30K in de eerste dagen van 2021.

BTC en goud hebben geen intrinsieke waarde, maar Bitcoin zal $ 200.000 bereiken

De reis van Bitcoin naar de nieuwe hoogtepunten is terug te voeren tot het laatste kwartaal van 2020, toen Microstrategy, Square en andere instellingen hun Bitcoin-investeringen aankondigden. Microstrategy heeft bijvoorbeeld meer dan 40.000 Bitcoins verzameld in slechts drie koopcycli.

Afgezien van institutionele betrokkenheid, hopen Bitcoin-supporters dat de koning crypto zijn opwaartse traject zal volhouden. De directeur van BK Asset Management, Boris Schlossberg, is bijvoorbeeld optimistisch dat BTC meer terrein heeft gewonnen. Hoewel Schlossberg beweert dat BTC en goud geen intrinsieke waarde hebben, merkt hij op dat BTC algemeen wordt aanvaard als een opslagplaats van waarde net als goud. In een interview op CNBC voorspelde de directeur van BK Asset een Bitcoin koers van 200.000 US dollar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram