Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Amerikaanse CEO van Binance voorspelt dat de Bitcoin koers in 2022 $ 100.000 zal bedragen

100.000 

Afbeeldingsbron onder CC: www.exsulto.com

De CEO van de Amerikaanse afdeling van Binance heeft onlangs voorspeld dat Bitcoin in 2022 $ 100.000 waard zal zijn. Zo’n doel werd ooit als onhaalbaar beschouwd, maar met de snelle stijging van de cryptocurrency hoeft deze slechts ongeveer keer 3 te stijgen om dit enorme niveau te bereiken. Binance is een van de grootste crypto exchanges ter wereld met dagelijks honderden miljoenen dollars aan cryptovaluta die erop worden verhandeld.

De race naar $ 100k

Catherine Coley, het hoofd van de Amerikaanse tak van Binance, gelooft dat dit historische prijsniveau binnen een jaar of misschien zelfs minder dan dat zal worden bereikt. In een gesprek met een nieuwskanaal genaamd KLTA merkte ze de grote rally op die Bitcoin de afgelopen maand had ondernomen, waardoor de koers steeg van $ 19.000 tot wel $ 35.000. Ze noemde ook de rally van 2017 als een benchmark voor het pad dat de Bitcoin koers in de toekomst waarschijnlijk zal volgen.

Ze zei:

"Waar we dachten dat $ 50.000 misschien logisch was, zal de koers naar mijn mening zeker een beetje hoger zijn dan dat ... ik denk dat we tegen het einde van 2021 richting $ 75.000 tot $ 100.000 gaan voor Bitcoin."

Bitcoin met een waarde van $ 100.000, zal een marktkapitalisatie van meer dan $ 1,8 biljoen opleveren en de huidige waardering van Apple van $ 2 biljoen benaderen. Het cijfer van $ 100.000 is verrassend genoeg niets nieuws in de crypto-wereld. Het zweefde al een tijdje rond, maar weinigen namen het serieus. Toen de koers van BTC eind vorige week echter $ 35k bereikte, begonnen steeds meer professionals dit als een legitiem doelwit voor het digitale activum te beschouwen.

Macro-investeerder Dan Tapiero, mede-oprichter van 10T Holdings, heeft dezelfde mening. Hij zei:

“Opmerkelijk om te denken dat Bitcoin 9 maanden geleden nog op 4000 stond. Bijna 500% rally tot vandaag. 500% rally vanaf hier brengt ons op 100k BTC. Denk niet dat het binnen negen maanden kan gebeuren, maar het zou gewoon repliceren wat het in de afgelopen negen maanden heeft gedaan. "

Dezelfde mening werd ook gedeeld door enkele enthousiaste verkopers en mediakanalen, waaronder enkele grote namen. Sommigen zijn bereid om zelfs boven dit cijfer te wedden. Citibank en Guggenheim hebben in hun eigen rapporten een koers van respectievelijk $ 300.000 en $ 400.000 voorspeld. Alleen al het feit dat deze conventionele bedrijven nu groot worden in de cryptocurrency, betekent dat investeringskringen in hoog tempo bezig zijn om Bitcoin te accepteren.

In ander nieuws….

Bitcoin stond op de voorpagina van de Britse financiële outlet Financial Times. Hier is de voorpagina van het tijdschrift:

Bitcoin in Financial Times 

Bitcoin daalt tot onder $ 30k

Bitcoin kon zijn grote rally echter niet voortzetten vanwege extreem overbought omstandigheden. De cryptocurrency dook op een gegeven moment van ongeveer $ 32k naar zo laag als $ 28k voordat hij zich, op het moment van schrijven, weer herstelde naar $ 31,5k. De dip was van zeer korte duur en alleen mensen met kooporders in deze range profiteerden van deze plotselinge prijsdaling. De correctie was in lijn met voorspellingen van sommige traders vanwege de continue stijgingen waarbij geen noemenswaardige correcties plaats vonden. Nu de cryptocurrency zich herstelt van dit relatieve dieptepunt, zal het zich voorbereiden op een volgende beweging naar boven.

Ethereum en andere kleinere cryptocurrencies registreerden ook meerjarige hoogtepunten voordat ze iets daalden. De stijging werd geleid door Ethereum dat een hoogste punt in 32 maanden bereikte van ongeveer $ 1180, voordat het terugviel en stabiliseerde rond het $ 1000 niveau. Litecoin, Bitcoin Cash, ADA en anderen noteerden ook een aanzienlijke groei van tussen de 15-25% voordat ze daalden vanwege de aanzienlijke Bitcoin-dip. De opkomst van deze andere cryptocurrencies of altcoins kan wijzen op een aanhoudende rally voor hen, naast Bitcoin, dat tot nu toe de enige dominante valuta was. Niets is echter op dit moment zeker, want zoals ervaren traders je kunnen vertellen, bewijst één dag van bullish activiteit nog helemaal niets.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram