JP Morgan voorspelt $ 146k prijs voor Bitcoin terwijl de cryptocurrency handelt tussen $ 30k en $ 34,8k

J.P. Morgan 

Bron afbeelding: Banco Centra del Chile

Bitcoin handelt weer binnen een smal bereik, meestal tussen $ 30 en $ 33,8k, en lijkt momenteel te consolideren. Ondanks de recente afkoeling van de bull-run, zijn veel vermogensfirma's en investeringsmaatschappijen nog steeds optimistisch over de cryptocurrency. Greyscale voegde meer dan $ 1 miljard aan waarde toe aan zijn Bitcoin-fonds, terwijl JP Morgan voorspelde dat de cryptocurrency in de nabije toekomst $ 146k zou kunnen bereiken. Dit is een stevige voorspelling voor een investeringsbank en ook van een van wie de CEO eerder bekend was om zijn uitspraak dat Bitcoin oplichterij was.

JP Morgan maakt 180 graden draai m.b.t. Bitcoin

Grote geldstrategen die werken bij JP Morgan Chase, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, zijn 180 graden gedraaid m.b.t. Bitcoin. Ze hebben nu voorspeld dat de cryptocurrency de komende jaren kan oplopen tot $ 146k. Een andere grote investeringsmaatschappij, Fundstrat, liet zich ook optimistisch uit over de cryptocurrency en zijn directeur Tom Lee voorspelde dat het alleen al in 2021 zou kunnen oplopen tot $ 116k.

De voorspelling van JP Morgan is gebaseerd op de belofte dat investeerders de cryptocurrency zullen inslaan net als conventionele veilige havens zoals goud, dat een marktkapitalisatie heeft van meer dan $ 12 biljoen. JP Morgan noemt de interesse in Bitcoin echter nog steeds een speculatieve manie, ondanks de hordes institutionele beleggers die de sector betreden. De bank is van oudsher uiterst sceptisch geweest over de digitale valuta, maar ze verandert langzaam haar standpunt ten opzichte ervan, waarschijnlijk onder druk van investeerders om erbij betrokken te zijn. Jame Dimon, de al lang zittende CEO van JP Morgan, noemde Bitcoin een scam in 2017, voordat de Bitcoin koers ongeveer vijf keer steeg om de toenmalige hoogste koers van $ 20.000 te boeken.

Hij zei:

"Het is erger dan tulpenbollen. Het zal niet goed aflopen. Er gaat iemand vermoord worden. " Hij voerde ook aan: "Het is gewoon niet echt, uiteindelijk zal het worden gesloten."

Nou, ik vind het vervelend om het om het tegen Dimon te zeggen, maar de tulpenbol heeft nieuwe hoogten bereikt, een lange bearmarkt overleefd en is nu weer met meer dan 7X toegenomen in minder dan een jaar tijd. Het is dus tijd voor hem om toe te geven dat hij het mis had en zijn investeerders mee te laten profiteren van deze groeiende markt.

Bitcoin consolideert zijn winsten

Na een mislukte poging van de beren om de BTC koers naar beneden te trekken tot onder de $ 30k, handelt Bitcoin er nu overtuigend boven, ondanks enkele kleinere terugvallen om de stijging onder controle te houden. Het resultaat is dat de cryptocurrency momenteel tussen $ 30 en $ 33,8k handelt. Historisch gezien, wanneer het digitale activum zich rond zo’n cijfer consolideert, eindigt het uiteindelijk met een gewelddadige beweging naar boven of neerwaarts. Aangezien de statistieken en het marktsentiment op dit moment behoorlijk bullish zijn, is het waarschijnlijk dat we na een periode van consolidatie tussen $ 30- $ 34k een aanzienlijke stijging van de cryptocurrency zullen zien.

Maar een belangrijke vraag is: wanneer zullen we deze volgende grote stap zien?

Laten we om dat te beantwoorden eens kijken naar de algemene vraag naar Bitcoin. De recente druk van de bulls in de markt is grotendeels te danken aan geïnstitutionaliseerde kopers zoals Grayscale, een Bitcoin-investeringsfonds. Dit heeft geresulteerd in een stijging van de cryptocurrency tot wel $ 34,8k, wat historisch gezien de hoogste koers is die het ooit heeft behaald ten opzichte van de dollar. Nu hebben de totale investeringen van Grayscale de grens van $ 10 miljard meer dan een maand geleden overschreden en ze blijven als een gek kopen vanwege de steeds toenemende toestroom van investeerders. Tot 1 januari bedroeg hun totale bezit aan Bitcoin, volgens hun officiële Twitter-account, ongeveer $ 17,45 miljard. Onlangs zijn ze met ongeveer 9,5% gestegen tot ongeveer $ 19,148 miljard. Dit toont aan dat er de afgelopen dagen meer dan $ 1,5 miljard aan waarde is toegevoegd aan de totale investeringen van Grayscale. Hieruit blijkt dat er ondanks de relatief hoge Bitcoin koers een aanzienlijke koopactiviteit gaande is. Er is dus veel ruimte voor toekomstige prijsstijgingen, althans op korte termijn. De super bullish signalen die uit de grafieken zijn af te lezen, zijn een andere indicatie dat de cryptocurrency een grote opwaartse beweging zal maken tijdens deze bull-cyclus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram