Grayscale verkoopt volledige Ripple portefeuille

Ripple koers crasht 

Hoewel de Bitcoin koers op dit moment door het dak gaat is dit voor Ripple zeker niet het geval. Deze munt is de afgelopen paar weken in waarde gekelderd na het nieuws dat de SEC een onderzoek naar de cryptocoin in zou gaan stellen. Het bekende bedrijf Grayscale heeft alle XRP bezittingen zelfs verkocht om deze om te zetten naar andere cryptovaluta.

De verkoop van Grayscale

Grayscale heeft al haar XRP-holdings verkocht om Bitcoin, Ethereum en andere crypto-activa te kopen. In een aankondiging maakte Grayscale bekend dat het bedrijf al zijn XRP-munten uit het Digital Large Cap Fund heeft verkocht. Dit nieuws komt enkele dagen na het bericht dat Grayscale een groot aantal XRP-munten heeft gekocht voor een veel lagere prijs. Volgens gegevens van Cryptowhale had het bedrijf op oudejaarsavond meer dan 12 miljoen XRP-munten gekocht. Het is dus verrassend nieuws dat het bedrijf ineens een volledige draai maakt en toch besluit om XRP helemaal te laten vallen.

Oorzaak van de beslissing

Deze beslissing zou verband kunnen houden met Genesis Global Trading, de enige geautoriseerde participant van het fonds. Het bedrijf kondigde aan dat het de handel in XRP op zijn platform zou opschorten. Genesis haalde de dreigende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) aan over de reden waarom het heeft besloten om de handel in de crypto-activa vanaf 15 januari 2020 op te schorten. Grayscale maakte bekend dat de opbrengst van de liquidatie volledig is gebruikt voor de aankoop van andere cryptomunten.

Rechtszaak van de eeuw

Zoals we al kort hebben aangestipt komt de daling met name door de rechtszaak tegen moederbedrijf Ripple. XRP heeft ontzettend veel geleden onder de gevolgen van de dreigende rechtszaak tegen Ripple Labs. Toen de rapporten naar buiten kwamen dat de SEC Ripple ging vervolgen, beweerde de regelgever dat de firma een $1.3 miljard ongeregistreerde securities-aanbieding deed. Als gevolg van deze rechtszaak hebben veel beurzen Ripple verwijderd van hun handelsplatform. Zo hebben onder andere Bitwise, Coinbase en Binance besloten om te stoppen met de handel in XRP voor de komende maanden.

Grote gevolgen voor de markt

Het grootste gevolg van de rechtszaak is natuurlijk dat de XRP koers is gekelderd. Sinds de bekendmaking van de rechtszaak is de prijs van XRP onder de $0,20 gezakt, wat neerkomt op een daling van 70%. Ripple heeft gezworen zich te verzetten tegen de SEC. Het team stelt dan ook dat de beschuldigingen van de SEC vals en ongegrond zijn. Het bedrijf verklaarde ook dat het zijn activiteiten en producten buiten de Verenigde Staten zou blijven steunen. Vooralsnog ziet het er echter niet goed uit voor Ripple. Of andere crypto-projecten nu ook in conflict komen met de SEC is niet bekend, al zou het natuurlijk niemand verbazen als dit wel gebeurd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram