Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin plaatst nieuw record boven $ 37.000 en mede-oprichter van Ripple wordt geconfronteerd met het dumpen van $ 400 miljoen XRP

 

Afbeeldingsbron onder CC: Jernej Furman

Bitcoin brak vannacht zijn vorige records in een kleine maar belangrijke rally tot boven $ 37k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg tot $ 37.872 voordat hij weer wat terug liep tot rond de $ 36.5k op het moment van schrijven. Het algemene sentiment van de markt is behoorlijk optimistisch en het lijkt erop dat er op korte termijn nog meer winst kan worden geboekt. De rest van de altcoins volgen ook het pad van Bitcoin naar boven, maar niet in dezelfde verhouding. Ethereum zet sterke cijfers neer en boekte ook een meerjarig hoogtepunt van $ 1228.

De lucht is echter niet zo blauw voor andere cryptocurrency-projecten, aangezien Ripple naast de recente juridische problemen met de SEC een ander schokkend probleem tegenkomt. De populaire crypto-analist Whale Alert onthulde een rapport waarin stond dat XRP's mede-oprichter Jed McCaleb alleen al in 2020 $ 400 miljoen aan XRP op de markt verkocht. Dit asymmetrische eigendom en de dynamiek van het digitale valutaproject hebben altijd geleid tot kritiek op XRP in cryptocurrency-kringen, lang voordat de SEC ertegen begon op te treden. Nu de beurzen de notering van XRP schrappen en met een mogelijke juridische strijd met de SEC in het vooruitzicht, lijkt het erop dat de situatie eerst erger zou kunnen worden voor XRP voordat het beter wordt. Op de markt was het sentiment echter weer even positief m.b.t. de Ripple cryptocurrency. XRP steeg fors tot $ 0,32 waarna het iets terug zakte.

Bitcoin zet nieuw record neer van $ 37,8k

Bitcoin, aan de andere kant, heeft record na record gebroken. De waarde van de cryptocurrency is nu gestegen tot meer dan $ 37k en maakt zich op voor nog een grote bull-move als we de statistieken mogen geloven. Niets is echter zeker voor de cryptocurrency en het kan zijn dat de brandstof opraakt voordat het weer een grote stijging kan boeken, vanwege de recordhoge niveaus waarop het zich nu bevindt.

Bitcoin begon de dag rond een koers van $ 36k, voordat het plotseling steeg tot boven $ 37k en de cryptocurrency in slechts een paar uur tijd met meer dan 5% steeg. De Bitcoin koers zette een nieuw record neer op $ 37.872.

In cijfers is Bitcoin nu zo’n $ 660 miljard waard met een totaal marktaanbod van ongeveer 18,59 miljoen BTC. De digitale asset zit midden in een grote bull-run en het is niet te zeggen waar het uiteindelijk naartoe zal gaan. Deskundige schattingen door verschillende analisten variëren van tussen de $ 60.000 en $ 130.000, maar uiteindelijk zal de markt beslissen over de nieuwe waardering.

bitcoin koers grafiek 

Ripple-medeoprichters dumpten grote hoeveelheden XRP in 2020

XRP, dat vaak wordt onder vuur ligt omdat het een te gecentraliseerd digitaal bezit is, wordt opnieuw bekritiseerd, dit keer vanwege de aandelen van de mede-oprichters. Normaal gesproken dumpen mede-oprichters in een cryptocurrency-project zo groot als dit niet hun persoonlijke munten, omdat het hetzelfde is als het dumpen van aandelen op de markt door het management, wat in de investeringswereld als een zeer slecht teken wordt gezien. Het betekent dat zelfs de mede-oprichters zelf niet in het project geloven en er vanaf willen. Al met al verkocht McCaleb in 2020 meer dan 1,2 miljard XRP (ongeveer $ 411 miljoen toen hij het met verschillende tussenpozen verkocht) volgens Whale Alert. Hij slaagde er ook in om de meeste van zijn munten te verkopen vóór de grote inzinking van de koers die de prijs van XRP deed dalen van ongeveer $ 0,5 tot slechts $ 0,17 vanwege de dreigende SEC-rechtszaak. Ripple, het moederbedrijf van XRP, heeft gezworen het project krachtig te verdedigen, maar acties zoals die van McCaleb schaden het vertrouwen in het cryptocurrency-project. Het lijkt erop dat Stellar Lumins (XLM), een soortgelijk cryptocurrency-project, de plaats van XRP wil innemen en snel genoeg waarde toevoegt om het in de nabije toekomst uit te dagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram