Bitcoin koers zet nieuw record boven $ 40.000 en cryptocurrency-markt overschrijdt $ 1 biljoen marktkapitalisatie

bitcoin up down 

Bitcoin en de rest van de cryptomarkt zetten hun explosieve opwaartse trend voort en plaatsten nieuwe mijlpalen. Bitcoin zette een nieuw record neer boven $ 40k. Het brak in een snelle beweging door $40.000 heen en zetten een nieuwe hoogste koers ooit neer op $ 40.556, waarna het scherp corrigeerde.

Samen heeft de cryptocurrency-markt eerder op de dag een historische mijlpaal van meer dan $ 1 biljoen overschreden, waarbij Bitcoin, Ethereum, Litecoin en zelfs XRP onlangs grote koerswinsten noteerden. Bitcoin zelf heeft nu alleen al een marktkapitalisatie van maar liefst $ 735 miljard. Over het algemeen is de cryptocurrency 100% gestegen ten opzichte van zijn vorige hoogste positie ooit van $ 20k.

Markten voor cryptocurrency knipperen weer groen

Ondanks de relatief overgekochte omstandigheden op de markt voor cryptocurrency, heeft de exponentiële toename van de digitale activa de toch al overbelaste rally voortgezet. De markt won in één dag meer dan $ 140 miljard om zijn totale nettowaarde te verhogen tot een gigantische $ 1,06 biljoen. In totaal zijn er ongeveer 9000 cryptocurrencies geregistreerd en hun gecombineerde waarde is nu meer dan de meeste grote bedrijven over de hele wereld.

Dit is een grote mijlpaal voor cryptocurrency-kringen en ook een moment van reflectie. Minder dan 9 maanden geleden bereikte de totale marktkapitalisatie op een gegeven moment minder dan 200 miljard vanwege de inzinking op de financiële markten van 12 maart en kijk nu eens; een biljoen dollar en meer. Dit is weer een ander historisch moment in de geschiedenis van de digitale valutarevolutie. Laten we eens kijken hoe de cryptocurrency-markt het de afgelopen 24 uur heeft gedaan.

De nooit eindigende stijging van Bitcoin?

Bitcoin steeg gisteren van ongeveer $ 35.000 tot het hoogste punt van vandaag op $ 40.556. De cryptocurrency is in de afgelopen 30 dagen of zo met meer dan 250% gestegen. Gisteren was Bitcoin ongeveer $ 35k waard en het leek erop dat een kleine daling van de koers kon worden verwacht, maar blijkbaar is er niets dat de opkomst van de grootste cryptocurrency-activum tegenhoudt. Het steeg gedurende de dag constant om dus uiteindelijk tot een nieuwe all-time high te komen boven $ 40.5k. Bitcoin beheerst nu bijna 70% van de gehele crypto-markt.

Er bestaat echter niet zoiets als een nooit eindigende rally in cryptocurrency, want vroeg of laat zal de markt zichzelf corrigeren. Dit zagen we vandaag dan ook gebeuren kort nadat de koers van BTC boven $40k brak. Er volgde een snelle reversal die de koers in rap tempo, scherp naar beneden bracht. Op moment van schrijven staat de koers op $ 37.813.

bitcoin koers grafiek 

Dit is heel kenmerkend voor grote Bitcoin-rally's en voor grote Bitcoin koerscorrecties. Als het omhoog gaat, lijkt er geen plafond te zijn en als het naar beneden gaat, lijkt er geen bodem te zijn. De waardering van $ 1 biljoen voor de hele cryptocurrency-markt was bijvoorbeeld dingetje en het zou op zijn minst een lichte prijsdaling kunnen hebben veroorzaakt. Maar de markt heeft het plafond van een biljoen dollar verbroken en keek nog steeds naar boven. De psychologisch belangrijke $ 40.000 dollar grens heeft uiteindelijk een correctie op gang gebracht.

Andere cryptocurrencies

Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin, Cash en andere tokens boekten gezonde cijfers tijdens de koersstijging van Bitcoin vandaag, maar op verschillende niveaus. De stijging van Ethereum was kleiner met 8,5%, terwijl Litecoin ondermaats presteerde en met ongeveer 7,5% steeg en Bitcoin Cash ook een magere stijging van $ 7,4% boekte. De verrassing van de dag was echter XRP, aangezien het zijn waarde nu 35% heeft verhoogd tot $ 0,36. Deze stap heeft ervoor gezorgd dat de op Ripple gebaseerde digitale valuta Litecoin naar de 4e positie in de hitlijsten heeft gehaald, na Bitcoin, Ethereum en USDT. De nieuwste bull-run van XRP kan echter in de problemen komen vanwege de dreigende SEC-zaak en de kwestie van zijn mede-oprichter McCaleb die miljarden in XRP dumpt in 2020. XRP is echter aanzienlijk aanwezig in de cryptocurrency-sector en kan er toch sterker uitkomen dan ooit.

Tot slot….

De cryptocurrency-markt bevindt zich tegenwoordig midden in een enorme bull-markt. Hoewel het nooit te laat is om voor de lange termijn in Bitcoin te investeren, kunnen kortetermijnhandelaren veel geld verliezen als ze niet goed plannen. Dit werd ook vandaag weer eens gedemonstreerd toen Bitcoin scherp corrigeerde. Het is dus belangrijk om het bedrag te investeren dat u bereid bent te verliezen en niet meer. Koop ook alleen cryptovaluta van topbeurzen zoals bijvoorbeeld Bitvavo, want er is een aanzienlijke kans op fraude, vooral wanneer de koersen zo hoog zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram