Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin’s ETP markt groeit snel terwijl de leiders in de branche "ongekende belangstelling van institutionele beleggers" ervaren

 

De massale instroom van institutionele fondsen in Bitcoin was waarschijnlijk de belangrijkste ontwikkeling in het crypto-ecosysteem in 2020. Volgens het cryptofinancieringsbedrijf Coinshares wint de institutionele interesse in BTC alleen maar aan kracht, en de trend dat institutionele beleggers Bitcoin posities openen heeft historisch ongekende niveaus bereikt.

De in Europa gevestigde Coinshares Group is de aanbieder van XBT, een van de meest populaire Bitcoin ETN's (exchange-traded notes) op de markt. Op de eerste handelsdag in 2021 hebben de BTC-certificaten van Coinshares een recordvolume bereikt, met meer dan $ 202 miljoen aan XBT die in slechts één dag werd verhandeld.

Andere op de beurs verhandelde Bitcoin-producten die vergelijkbaar zijn met XBT, hebben op dezelfde dag ook een record hoog volume genoteerd. BTCE, de Bitcoin ETP (Exchange Traded Products) die wordt aangeboden door het Duitse bedrijf ETC Group, heeft ook recordniveaus bereikt op de eerste handelsdag in 2021, met meer dan $ 100 miljoen aan BTCE die werd verhandeld.

Reden voor het record volume verhandelde BTC producten

Frank Spiteri, de Chief Revenue Officer bij Coinshares Group, heeft uitgelegd dat de belangrijkste reden voor deze recente record-brekende piek in het volume van Bitcoin ETN's de enorme institutionele interesse in BTC is. Spiteri heeft verklaard dat er momenteel "een ongekend grote belangstelling is voor Bitcoin van institutionele beleggers" en voegde eraan toe dat financiële instellingen zoals banken en investeringsfondsen Bitcoin-ETP's zoals Coinshares XBT zien als "de logische keuze" als het gaat om investeren in BTC.

Afgezien van het record-brekende dagelijkse handelsvolume van $ 202 miljoen, verklaart Coinshares Group momenteel $ 2,9 miljard aan crypto-activa onder beheer te hebben. Volgens Jean-Marie Mognetti, de CEO van Coinshares, is de belangrijkste kracht achter deze snelle groei de verandering die in 2020 plaatsvond onder institutionele beleggers met betrekking tot hun kijk op Bitcoin.

Mognetti merkte op dat er de afgelopen 6 maanden een "ingrijpende verhaallijn" is opgetreden als het om BTC gaat. De CEO van Coinshares vatte de verandering die plaatsvond samen door te zeggen: “Beleggers beschouwden het als een risico om fondsen toe te wijzen aan Bitcoin. Nu is het een risico om ze niet toe te wijzen aan Bitcoin "

Net als veel bitcoin-experts en investeerders in de afgelopen maanden, gelooft Jean-Marie Mognetti ook dat de aanhoudende Covid-19-pandemie en de economische nasleep ervan een enorme impact hebben op BTC. De CEO van Coinshares verklaarde dat `` Beleggers lijken over te stappen op Bitcoin vanwege bezorgdheid over grote devaluatie van de fiat-valuta als gevolg van massale stimuleringspakketten die door regeringen worden ingediend als reactie op de COVID-crisis ''.

Verwachting voor de toekomst 

De massale Bitcoin bull run lijkt in volle gang, aangezien de BTC koers onlangs de $ 40.000 heeft overschreden. Gezien het extreem bullish sentiment dat de Bitcoin-markt domineert, zullen de volumes van op de beurs verhandelde Bitcoin-producten in de nabije toekomst waarschijnlijk ook nieuwe records vestigen op nog hogere niveaus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram