Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zet nieuwe all-time high neer van $ 42k en wordt nu verkocht voor maximaal 20% premium op sommige P2P cryptocurrency-exchanges

 

Afbeeldingsbron onder CC: Marco Verch

Bitcoin zet zijn opwaartse traject voort nu de cryptocurrency eerder vandaag een nieuw record bereikte van $ 42k. De beweging van BTC was deze keer een solo actie en de rest van de cryptocurrency-markt volgde zijn bullish trend niet. Veel munten verloren hun waarde in dollars enigszins, hoewel Bitcoin zelf zijn waarde met meer dan 5% heeft verhoogd. Dit was echter niet het enige opmerkelijke nieuws van de dag.

Vanwege een ernstige kloof tussen vraag en aanbod zien P2P-cryptocurrency-platforms zoals Remitano en Localbitcoins een recordvolume en zo veel zelfs dat Bitcoin tegen een premie verkoopt. Dit betekent dat de Bitcoin koers op deze platforms wordt opgeblazen in lokale valuta over de hele wereld, vooral in derde wereld landen. Dit is exclusief nieuws van Bitcoinkoers.org.

Laten we eerst de prestaties van Bitcoin gedurende de dag samenvatten.

Bitcoin koers beweegt gestaag omhoog terwijl Altcoins vastlopen

Bitcoin plaatste eerder vandaag nog een nieuw record toen het het $ 42k-niveau kuste voordat het, op moment van schrijven, terugkeerde tot onder $ 40k. De hoogste waarde van vandaag laat nog steeds een aanzienlijke stijging van de koers zien (ongeveer 5%). Dit toont aan dat de cryptocurrency zijn stijgende lijn voortzet ondanks dat hij niet hetzelfde momentum vertoont als voorheen. De kortstondige toename in prijs van vandaag was traag en stabiel. De verwachting is, dat naarmate Bitcoin in waarde stijgt, de sprongen in de koers procentueel kleiner kunnen worden. Niets is echter zeker zijn in deze gekke marktomstandigheden.

bitcoin koers grafiek 

Andere cryptocurrencies presteerden vandaag echter grotendeels slecht en konden de bescheiden maar gestage waardestijging van Bitcoin niet evenaren. Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en XRP verloren een paar procentpunten aan waarde. Ethereum handelde grotendeels onder de $ 1200, terwijl Litecoin vastliep rond het cijfer van $ 170 en Bitcoin Cash aanzienlijk daalde tot $ 401 voordat het iets herstelde tot ongeveer $ 430 op moment van schrijven. Sommige kleinere munten zoals YFI slaagden erin om wat winst te boeken, maar ook dat was slechts van korte duur.

Bitcoin transacties met forse premie

Ondanks de kleine, maar aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers, was dit niet het grote nieuws van de dag. De prijs daarvoor gaat naar het toenemende aantal premies dat voor Bitcoin wordt betaald in veel opkomende markten en opkomende economieën. In landen als Maleisië, Pakistan, India en zelfs Hong Kong werd Bitcoin tegen hoge premies van tussen 7% en 20% verhandeld op localbitcoins.com en Remitano.com, een van de 2 grootste P2P bitcoin-handelsplatforms. Dit is net als dat, bij het wisselen van gewone fiat-valuta zoals euro’s en dollars, tot 20% meer in rekening wordt gebracht dan de normale algemeen geldende koers.

In Maleisië staat de cryptocurrency momenteel op 167,5k Ringgits per Bitcoin ($ 41,5k), wat volgens de laatste omrekeningskoersen ongeveer 4% meer is dan de marktwaarde van Bitcoin in dollars. Je zou denken dat een stad als Hong Kong, de thuisbasis van enkele van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, zoals Bitfinex en Binance, geen tekort aan cryptocurrency zou hebben. Maar je hebt het mis. BTC wordt momenteel verkocht voor 328.000 Hongkongse dollar ($ 42,3.000), wat ongeveer 6% duurder is tegen de huidige dollarkoers op de markt. Evenzo wordt de cryptocurrency in India momenteel verkocht voor ongeveer 3,1 miljoen Indiase roepies ($ 44k), wat een premie van 10% laat zien. In Pakistan wordt het zelfs nog interessanter omdat nieuwe investeerders bereid zijn om op dit moment maar liefst 7,8 miljoen Pakistaanse roepies ($ 48.000) te betalen, wat neerkomt op een enorme premie van ongeveer 20%. Dergelijke premies worden op de lange termijn vaak recht getrokken door de markten, maar voorlopig bevinden ze zich op een krankzinnig niveau.

Dit soort premiums is absoluut schokkend, maar niet verrassend om te zien. Dit komt omdat er een recordaantal nieuwe kopers op de markt komt en ze bereid zijn om een ​​hoge dollarprijs te betalen om de schaarse Bitcoins in handen te krijgen. Het lijkt erop dat grote institutionele kopers zoals Grayscale en anderen het aanbod opeten en als gevolg daarvan heeft de markt momenteel een groot vraag-aanbod probleem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram