Skip to main content

Bitcoin nieuws

Pensioenfondsen stappen in Bitcoin terwijl BTC een forse prijscorrectie onder $ 40k weet af te wenden

pensioenfondsen stappen in Bitcoin 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin loopt momenteel vast tussen $ 39-42.000, terwijl we bij veel altcoins aanzienlijke koersstijgingen zien. Bitcoin Cash, Yearn.Finance en anderen hebben gisteren een aantal aanzienlijke winsten geboekt en het lijkt erop dat ze zich weer aan het warmlopen zijn voor een nieuw alt-seizoen. In de nabije toekomst zien we dus mogelijk aanzienlijke koersstijgingen in de waarde van andere munten naast die van Bitcoin.

Ander nieuws: de nieuwe CEO van Grayscale gelooft dat steeds meer pensioenfondsen in Bitcoin stappen. Hij gelooft dat veel van deze fondsen wanhopig op zoek zijn naar activa die hun waarde behouden of in de loop van de tijd verhogen en Bitcoin lijkt dat op dit moment te zijn.

Bitcoin koers blijft stabiel terwijl sommige Altcoins stijgen

De voortdurende rally van Bitcoin is afgekoeld sinds de afgelopen twee dagen, aangezien de cryptocurrency grotendeels tussen de $ 39k en $ 42k niveaus is verhandeld. De handelaren die wachten op een grote dip, hebben hun limietorders onder $ 36k nog steeds niet kunnen vullen, aangezien de Bitcoin koers keer op keer terugkaatst om terug te komen in het bereik van $ 40k +. De lagere weerstanden van $ 35k en $ 30k liggen momenteel ver buiten bereik en het zal wat moeite kosten van de beren om de koers op dat niveau te krijgen.

Voeg daarbij het feit dat de cryptocurrency over de hele wereld tegen een flinke premie wordt verhandeld. Wat betekent dat steeds meer nieuwsgierige mensen, vooral nieuwe investeerders, hun geld in de crypto-sector steken, waardoor de vraag naar BTC blijft stijgen. Dus ondanks het feit dat veel grote handelaren willen dat de koers in de nabije toekomst omlaag gaat, zodat ze opnieuw kunnen kopen, lijkt het steeds waarschijnlijker dat Bitcoin op dit moment niet veel verder zal dalen. Als deze impasse echter gedurende langere tijd optreedt, kan de koers uiteindelijk beide kanten op gaan. Op dit moment echter, lijken de stieren totale controle te hebben en lijkt het een kwestie van tijd voor we verder stijgen naar nieuwe hoogten.

Altcoins daarentegen haddenen een gemengde maar grotendeels bullish dag. Bitcoin Cash, Yearn.Finance, LISK, IOTA en een flink aantal andere cryptocurrencies boekten koersstijgingen in de dubbele cijfers. Top-alts zoals Ethereum, Litecoin en XRP zijn echter grotendeels stabiel gebleven en begonnen pas aan het einde van de dag een beetje te lopen. Dus over het algemeen was het een gemengde dag.

Pensioenfondsen betreden Bitcoin markt

Volgens de nieuw aangestelde CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, betreden steeds meer pensioen- en kapitaalfondsen de cryptocurrency-markt. Hij zei:

“We’ve started to see participation not just from the hedge fund segment, which we’ve long seen participation from, but now it’s recently from other institutions, pensions and endowments. [...] The sizes of allocations they are making are growing rapidly as well”

Grayscale, een beleggingsonderneming gevestigd in de VS, is een van de grootste houders van Bitcoin. Het bezit voor meer dan $ 27 miljard aan cryptocurrencies (AUM) gerekend met de huidige prijzen, volgens hun Twitter-kanaal,  en het voegt voortdurend meer en meer toe. Dit is vooral ook gebeurd in de loop van het afgelopen jaar. Hier is de nieuwste grafiek van het bedrijf van z’n investeringen in de crypto-sector:

crypto-investeringen Grayscale 

Afbeeldingsbron: Grayscale

Het is een goede zaak dat pensioenfondsen hun vermogen diversifiëren om hun waarde te behouden. Deze grote geldverwerkers hebben toegang tot enkele van de grootste voorraden privéfondsen ter wereld. Traditioneel hebben ze in veel minder volatiele sectoren geïnvesteerd, maar aangezien institutionele beleggers massaal de Bitcoin-markt betreden, volgen pensioenfondsen nu schijnbaar ook. Voorbij zijn de dagen dat fondsmanagers hun neus ophaalden voor Bitcoin vanwege de beperkte acceptatie ervan. Bitcoin wordt nu wereldwijd geaccepteerd als een universeel verifieerbaar en verhandelbaar activum.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram