Skip to main content

Bitcoin nieuws

Forse correctie van de Bitcoin koers – hoe diep kan BTC zakken?

Bitcoin koers correctie 

Gisteravond was het dan uiteindelijk zo ver, de langverwachtte correctie van de Bitcoin koers werd ingezet. Voor trouwe lezers van de artikelen op deze website kan dat niet echt als een verrassing komen. We hebben in nieuwsberichten en in het laatste technische analyse artikel gewaarschuwd dat er een wat grotere correctie aan zat te komen. Na een prachtige bullrun die de koers de laatste weken bijna verticaal omhoog heeft doen schieten, is het ook niet meer dan gezond dat de BTC koers wat gas terug neemt.

Verloop van de correctie tot nu toe

Na vrijdagmiddag een nieuwe all time high te hebben neergezet op ruim $ 42k, leek de Bitcoin koers wat stoom te verliezen. Er volgde een consolidatie die bijna twee dagen duurde en gisteren dus abrupt tot een einde kwam toen de koers naar beneden brak. Bij de start van de daling gisterochtend was misschien nog niet helemaal te zien hoe diep de correctie zou worden, maar naarmate meer tussentijdse steun-niveau’s sneuvelden werd het beeld steeds duidelijker.

bitcoin koers grafiek

Vooral toen het (blauw gearceerde) gebied tussen grofweg $ 37.000 en $ 36.500 werd doorbroken, werd duidelijk ons een diepere correctie te wachten stond. Toen dat gebeurde zakte Bitcoin dan ook snel weg tot een koers van $ 34.908, waarna een even snel herstel volgde  tot $ 39.000. Dat leek misschien even op het einde van de correctie en een hervatting van de bullrun, maar als je goed kijkt op de grafiek dan is te zien dat de opmars stopte op een voormalig steunniveau waar een aantal oude koersbodems van de dagen daarvoor lagen. Dit steunniveau werd nu weerstand en de beren namen wederom het stokje over van de bulls.

Vervolgens zakte de koers weer snel weg tot het vanochtend rond 7:00 uur een bodem neerzette op $ 32.488. Hierna veerde de koers weer op, maar kwam niet verder dan $ 35.825. Op moment van schrijven zijn we weer onderweg naar beneden.

Wat kunnen we verder verwachten?

Waar gaat de Bitcoin koers nu naar toe en op welk niveau gaat het uiteindelijk een bodem vinden? Dat is natuurlijk de hamvraag die helaas niet met zekerheid te beantwoorden is. Wat we wel zien is dat de Bitcoin koers vaak weerstand of steun vindt op niveau’s die al eerder als steun of weerstand hebben gediend en waar veel handel heeft plaatsgevonden. Ook zijn mooie ronde getallen belangrijk. Ze hebben natuurlijk geen werkelijke betekenis, maar ze hebben psychologische betekenis in de hoofden van mensen en het zijn deze mensen die met z’n allen de koers maken.

Als we naar de onderstaande grafiek kijken dan zien we daar een aantal niveau’s aangegeven die waarschijnlijk wat steun zullen geven wanneer we verder naar beneden zakken. Het kan tijdelijke steun zijn die alleen voor het opveren van de koers zorgt, waarna het steunniveau uiteindelijk toch breekt. Ieder van deze niveau’s kan ook de definitieve bodem gaan vormen van deze correctie.

mogelijke steunniveau's Bitcoin koers

Het $ 20.000 niveau hebben we als laatste mogelijke steun weergegeven. Komt de koers daar onder dan moeten we zeer sterk gaan twijfelen of de Bitcoin-bullmarkt nog wel intact is.

Bovenstaande is niet bedoeld als beleggingsadvies en moet worden gezien als een startpunt voor het doen van eigen onderzoek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram